miro. írta:
füst írta:
A keresztény kultúra előtt is volt élet, és azokból az időkből maradt meg a baráti viszony az ázsiai népcsoportokkal
Azóta sokezer km távolság lett, és egyre jobban kopik minden ami közös, és valóban azóta a keresztény kultúrkör részévé váltunk. De azért még van valami, amit megtartottunk és alapjaiban más mint mindenki másnak itt Európában, pl. a nyelvünk.
Hagyjuk ezeket a dolgokat 2023-ban..
Oket kellett meghivni,mert eu-s vezetot ha meghivtak volna,akkor meg tobben arrol irnanak,hogy mi megy ilyen kurva jol Magyaroroszagon,hogy budapest felett ferobbant az eg a tuzijatektol.

Kozben meg tele vannak a hatarok,mert dolgozni mennek az emberek kulfoldre,vagy tankolni meg vasarolni.
Tipikus kommunista vezeto,mashol katonai meg raketa felvonulast tartanak,amivel megmutatjak a hatalmukat,itt tuzijatekkal probaljak ugyanezt.
itt azért erősen kijön az egész magyar társadalom polarizációja, egyik oldal egyértelműen ezen keleti, honfoglalást megelőző időszakot éltető és az ezt teljesen elutasító állaáspont

történészként is elég érdekes ez számomra, de a társadalmat megérteni akaró emberként még inkább

teljesen látszik, hogy mennyire távol álltok egymástól, ahelyett, hogy közeledne a 2 vélemény és nem egymást néznénk le a nézetei miatt. megértem mindkét oldalt, szerintem fontosak a hagyományok, még az ezer évvel ezelőttiek is(pölö az említettken kívül mongolok is a mai napig testvér népnek rartanak bennünket), viszont abban is egyetértek, hogy egy ilyen eseményre azért illett volna Nyugatról is meghívni embereket, pont azért, mert Európában élünk, kéne törekedni rá, hogy békében (bár, valószínű, nem lettek volna túl siekresek a nyugati meghívások, szóval érthető, hogy visszautasítást nem feltétlen akartak kockáztatni), az viszont nekem külön fáj, hogy most a olengyeleket sem, politikailag semmi sem tetszik, amit Kaczinskyék csinálnak, de a 2 nép jó kapcsolata miatt csak jót tett volna a lelkeknek.
a keleti kapcsolataok erősítésvel nekem nincs bajom, ahogy Ady is mondta, kompország vagyunk, amivel egyet tudok érteni, oda is kell tartoznunk, az ország érdeke is, ami nem tetszik benne, hogy sok esetben ez inkább függő kapcsolat, mint normális (orosz, kínaira gondolok). nekem a nyugat sem tetszik sok a kritikám oda is, de azokat a kapcsolatokat sem szabadna elhanyagolni, már csak azért sem, mert érdemes minél több lábon állni, főleg kis országként
(amúgy fura, hogy baloldali(hangsúlyozom baloldlai, nem libsi, picit sem) emberként, (nekem is) fura, hogy most én védem füst álláspontját