+1. Persze fasza lenne grillezni az udvarban es tarsaik. Latom es ertem az elonyet.zsuninnyo írta:Na en peldaul nem akarok kerteshazban lakni, nagy kerttel. En szeretem a kozelseget, a tarsashazakat. Az elonyei szamomra messze jobbak, mint a hatranyai, ami nem igazan sok van. Es ezzel vagyunk meg igy paran, szoval alapvetoen nem feltetlen igaz, hogy az egyen erdeke egy nagy haz kerttel.Dupla D írta: Teljesen megértem az álláspontotokat. A közösség érdeke épp ellentétes az egyén érdekével. Ez összefügg a lakhatással. Itthon mindenki (köztük én is) agglomerációba akar költözni nagy kertes házba és nem a városban rohadni. Ez az egyén érdeke. A közösség érdeke pedig az, hogyha adott 1 millió ember, akkor az ne szétszórva éljen 1000 négyzetkilométeren nagy telkekkel, családi házakban, hanem kompaktan, társasházak sokaságában 100 négyzetkilométeren, mert így a közlekedési problémák jó része megoldódik, és az infrastruktúra is ott centralizálódhat.
Én is felhördültem ezen, mikor egyetemen ezt akarta nekem eladni az oktató, de megvannak ennek az indokai.
De az, hogy egy kavera, mozira, boltra, barmilyen dologra kocsiba kell ulni h megtudd oldani, akkor inkabb varos. Pikk pakk ott van az ember, konnyen, tomegkozlekedessel.
Nem kell se szervezni, se egy rakas idot elverni a beutazasra.
Ezt a kenyelmet nem nagyon tudnam jelen koromban elcserelni. Meg ugy sem, hogy ezeket se napi szinten tolom.
Persze itt meg fugg attol is, hogy nagyvarosrol beszel az ember, kisvarosrol, stb. Az mar arnyalhatja a kepet.