Ha úgy gondolod, hogy a jelenlegi politikai keretekből extrapolálva megértheted az egész világot, akkor lelked rajta.gutihaz14 írta: persze hogy a turkmenek fele nyal a tolvaj koleszterinbomba hiszen pont olyan rezsim van mint amilyet o es a 3 millio okos szavazoja szeretne, pont annyira van szolasszabadsag es pont ugyanolyan szar az oktatasi rendszer. ez a felcsuti szabadsagharcos nirvanaja gyakorlatilag. szep hogy egy muszlim orszagot kozelebbinek gondolsz mint egy akarmelyik kereszteny ausztriat vagy szloveniat. kulturank gyokerei, az...
Én nem próbálkoznék meg ilyesmivel, de nem is kell, elég megérteni, hogy a történelmünk hatással van a jelenlegi kapcsolatainkra, és ha sikerült megérteni, akkor választ nyer a kérdés, hogy miért kedvelnek minket a türkmének, és miért fintorognak az osztrákok. Ezen nem változtat OV személye, előtte is így volt.
Értem, de szerintem ez más kérdés.Ha elmész egy olyan nagyobb létszámú közösségbe ami globalizált, akkor tök tisztán lejön hogy mennyire nyitottak egymásra az emberek és nem törzsi kultúrában gondolkodnak.

A nemzeti közösségek nem globalizáltak, és egymástól országhatárral vannak elválasztva, külön államapparátussal, mindegyik saját viszonyrendszerrel. Amit a történelem formált.