OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Caraway » 2023. augusztus 7., hétfő 14:31

Voltatok mar egyedul tobb napot kirandulni, turazni?

2-3 napra ki akarok szakadni a mindennapokbol es elmenni valahova csak magamba, nezelodni, boklaszni, tervezgetni a jovot, konyvet olvasni, onreflexio stb.

Foleg kelet magyarorszagi megkozelites lenne nekem a legoptimalisabb, illetve nyilvan hogy ne hemzsegjen az adott hely az emberektol, de azert talaljak viszonylag normalis alvohelyet, meg valami elelmet. :D szoval aki jartas effele turakban es tudna 1-2 otletet adni szivesen elfogadom, koszi.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. augusztus 5., szombat 19:12

Dupla D írta:

Teidere nagyon sima felmenni. Mascahoz hasonló utak viszont tényleg nagyon stresszesek. Felfestés nulla, egyik oldal szakadék, két autó meg nem fér el egymás mellett, helyiek meg nyomják neki ész nélkül, mert ismerik az összes kanyart.

Amúgy a legjobb az egész szigetben, hogy iszonyat sokszínű. Elvileg innen lehetne látni Európában legjobban a csillagokat. Mi felmentünk a Teide lábához, de semmit nem láttunk a csillagokból, mert majdnem telihold volt.

Az Aquapark mellett volt a szállásunk Airbnb. Kb minden társasházhoz van medence, mi mindennap használtuk.

Playa del Americas környékén vannak nagyon fasza élőzenés helyek. Mi minden este mentünk, mert nagyon fasza volt a hangulat (főleg a britek miatt, akik végig énekeltek).

Aquapark tényleg jó. Megéri nyitás előtt menni, mert az első x ember tud venni skip the line karszalagot a csúszdákhoz. Talán 15 euro volt pluszban fejenként, de nagyon megérte, mert enélkül nem lett volna időnk mindenen csúszni.

Autóbérlés és a szállás is olcsó volt viszonylag tavalyelőtt egy földközi-tengeri szigethez képest.

Északi részen eszméletlen szép helyek vannak, de igazából mindenhol.

Autó kötelező. Spanyolok szabályszeretőbbek, mint az olaszok, de azért nyomják neki. Autoreisennél béreltünk kocsit. Nem volt deposit, meg se nézték, amikor leadtuk a kulcsot, szóval ajánlom őket.

Delfinles se rossz, Calderon-delfineket szinte mindig lehet látni, de én tengeribeteg vagyok ezektől a hajóktól.

Amit viszont ajánlok az a kajakozás idegenvezetővel. Van magyar is kinn. Nagyon jó volt, kis snorkelezéssel, ahol láttunk teknőst is.

Ha van kérdésed írj nyugodtan. Volt szerencsém pár helyre eljutni már, de Tenerife nekem nagy kedvencem lett a sokszínűsége miatt. Bármikor szívesen visszamennék akár csak barátokkal is.
Szuper koszonom! Ki is masoltam a hszed! :)
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. augusztus 5., szombat 18:52

Halfkey írta: A Teidére pont nem emlékszem hogy bármilyen szempontból stresszes lett volna felmenni, ahonnan mi mentünk ott két sávos út volt végig.

Ez nincs így mindenhol :D
Teidere nagyon sima felmenni. Mascahoz hasonló utak viszont tényleg nagyon stresszesek. Felfestés nulla, egyik oldal szakadék, két autó meg nem fér el egymás mellett, helyiek meg nyomják neki ész nélkül, mert ismerik az összes kanyart.

Amúgy a legjobb az egész szigetben, hogy iszonyat sokszínű. Elvileg innen lehetne látni Európában legjobban a csillagokat. Mi felmentünk a Teide lábához, de semmit nem láttunk a csillagokból, mert majdnem telihold volt.

Az Aquapark mellett volt a szállásunk Airbnb. Kb minden társasházhoz van medence, mi mindennap használtuk.

Playa del Americas környékén vannak nagyon fasza élőzenés helyek. Mi minden este mentünk, mert nagyon fasza volt a hangulat (főleg a britek miatt, akik végig énekeltek).

Aquapark tényleg jó. Megéri nyitás előtt menni, mert az első x ember tud venni skip the line karszalagot a csúszdákhoz. Talán 15 euro volt pluszban fejenként, de nagyon megérte, mert enélkül nem lett volna időnk mindenen csúszni.

Autóbérlés és a szállás is olcsó volt viszonylag tavalyelőtt egy földközi-tengeri szigethez képest.

Északi részen eszméletlen szép helyek vannak, de igazából mindenhol.

Autó kötelező. Spanyolok szabályszeretőbbek, mint az olaszok, de azért nyomják neki. Autoreisennél béreltünk kocsit. Nem volt deposit, meg se nézték, amikor leadtuk a kulcsot, szóval ajánlom őket.

Delfinles se rossz, Calderon-delfineket szinte mindig lehet látni, de én tengeribeteg vagyok ezektől a hajóktól.

Amit viszont ajánlok az a kajakozás idegenvezetővel. Van magyar is kinn. Nagyon jó volt, kis snorkelezéssel, ahol láttunk teknőst is.

Ha van kérdésed írj nyugodtan. Volt szerencsém pár helyre eljutni már, de Tenerife nekem nagy kedvencem lett a sokszínűsége miatt. Bármikor szívesen visszamennék akár csak barátokkal is.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 5., szombat 12:29

A Teidére pont nem emlékszem hogy bármilyen szempontból stresszes lett volna felmenni, ahonnan mi mentünk ott két sávos út volt végig.

Ez nincs így mindenhol :D

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. augusztus 5., szombat 11:59

Halfkey írta: Az emberekkel nincs baj, az izgalmasabb helyeken a szerpentinek lófasz szűkek.
Mi a Teidere helyi jaratos busszal mentunk es utolag orulok neki, mert a buszsofor ismer minden kanyart. Napi 2x megteszi azt az embertelen utat, en meg valoszinuleg vegigstresszeltem volna az egeszet es rontotta volna az elmenyt.
Amugy is brutalis volt a tengerszintrol felmenni a fenyvesekhez, aztan a marsi koparsagba kerulni :)
Arra kell figyelni, hogy a deli oldalrol napi 1 busz van fel es 1 le. Ha lekesed taxi, vagy ott ragadsz :mrgreen:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. augusztus 5., szombat 11:43

csababarca írta: Járt már úgy valaki, hogy felhajtott olyan pályaszakaszra, ami matricás?
Én automatikusan a kisteherrel elmentem Kecskemétre pályán, Örkényről, csak a visszaúton esett le, hogy ezen csak Pest megyei van.
Egyből vettem egyet, nem telt el csak kb 40-45 perc eközött.

Ilyenkor büntis, vagy van türelmi idő, és ha vettem akkor rendben vagyok?
Matrica nélkül haladtam el egy kamerás kocsi mellett, mire számíthatok?

Ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot. Így a véletlenül díjköteles részre felhajtók elkerülhetik a pótdíj fizetését. Fontos tudni, hogy a 60 perc türelmi idő a jogosulatlan úthasználat kezdetétől, és nem annak észrevételétől számítódik. Ha további információra van szüksége az ellenőrzéssel és a pótdíjakkal kapcsolatban, tekintse meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. weboldalát.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 5., szombat 11:36

Járt már úgy valaki, hogy felhajtott olyan pályaszakaszra, ami matricás?
Én automatikusan a kisteherrel elmentem Kecskemétre pályán, Örkényről, csak a visszaúton esett le, hogy ezen csak Pest megyei van.
Egyből vettem egyet, nem telt el csak kb 40-45 perc eközött.

Ilyenkor büntis, vagy van türelmi idő, és ha vettem akkor rendben vagyok?
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. augusztus 5., szombat 11:13

Okes,kosz sracok.
Akkor ezt atgondolom meg,hogy megeri e.(marmint a masik szigetezest)
Szep hetveget!
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 5., szombat 11:08

ugy meg okes lehet de en akkor is maradnek legalabb 2-3 napot akkor ott, szerintem az alatt nem is eri meg keverni a szigeteket a komp ara es utazasi idok belekalkulalasa miatt.

rengeteg dolog van egyebkent de amiket a gugli kidobal neked azokbol nekem akkor puerto del mogan, maspalomas es a palmitos volt a kedvenc, de hat jo 6 eve nem jartam arra, fogalmam sincs, mi valtozott a covid ota pl.

plusz egy dolog, szerintem a las palmas stadionja buli, en konkretan benn boklasztam a palya szelen mikor kizavart egy fel ora utan elokerulo bizti or.
az főút szintjehez kepest melyebben van a stadion, a gift shopbol siman be lehetett logni. :lol:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 5., szombat 11:07

Az emberekkel nincs baj, az izgalmasabb helyeken a szerpentinek lófasz szűkek.

Ja és ami még eszembe jutott, az a Masca túra.

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. augusztus 5., szombat 11:05

Halfkey írta: Olyan szigetre nem mennék át ahova van úgyis repülő. Lesz elég program Tenerifén is, béreljetek autót inkább. Északi részen a nemzeti park az egyetlen 'zöld' rész a szigeten, Teidehez is csak fel kéne csapatni stb.
Ezek fixek,persze.
Remelem nem ugy vezetnek,mint az olaszok.
Szicilian ket perc utan meggondoltam magam az autoberlest illetoen. :lol:
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 5., szombat 11:04

Olyan szigetre nem mennék át ahova van úgyis repülő. Lesz elég program Tenerifén is, béreljetek autót inkább. Északi részen a nemzeti park az egyetlen 'zöld' rész a szigeten, Teidehez is csak fel kéne csapatni stb.

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. augusztus 5., szombat 10:58

'shutterisland írta: nem tudom megeri e atkompozni, ha csak nem hosszu holiday, mert azert a komp is felvesz oda-vissza sok-sok orat beszallassal egyutt.

es hat gc is nagy sziget ahol tobb idot is el lehetne utni.

persze attol fugg, mennyi idore mentek, de en nem kevernem a szigeteket hacsak nem egy honapos korutra mennek es mindegyiken maradnek par napig. :D
10nap. Azert gondoltuk,hogy atmegyunk egyszer reggel oda is.
Aztan ami esetleg ugy kozelebb van es erdemes,azt megneznenk.
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 5., szombat 10:56

nem tudom megeri e atkompozni, ha csak nem hosszu holiday, mert azert a komp is felvesz oda-vissza sok-sok orat beszallassal egyutt.

es hat gc is nagy sziget ahol tobb idot is el lehetne utni.

persze attol fugg, mennyi idore mentek, de en nem kevernem a szigeteket hacsak nem egy honapos korutra mennek es mindegyiken maradnek par napig. :D

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. augusztus 5., szombat 10:50

'shutterisland írta: azt nem mondanam. :mrgreen:

gran canarian volt egy par honapos, emlekezetes, de annal kevesbe sikeres kiterom, azon kivul en is csak turistaskodtam a tobbin.
tenerifen konkretan 2 napot toltottem el, iratok intezese miatt at kellett kompozzak, de pont akkor ontotte el a szennyviz es a szar a szigetet, asszem 2017 osze. :lol:

aquaparkot ki ne hagyd, asszem a vilagon az egyik legnagyobb.
:lol: Remelem valami orbitalis,vilag meg nem latott csotores lesz nalunk is oktoberben. :lol:

Az aquat mar olvastam,az fix program. Koszi!
Gran canarian esetleg? Oda is atszeretnenk egy nap menni.
Valamire kell figyelni,vagy esetleg van valami amit meglehet oldani egyszerubben?

O koszi Halfkey,beirtam! :agree:
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 5., szombat 10:38

azt nem mondanam. :mrgreen:

gran canarian volt egy par honapos, emlekezetes, de annal kevesbe sikeres kiterom, azon kivul en is csak turistaskodtam a tobbin.
tenerifen konkretan 2 napot toltottem el, iratok intezese miatt at kellett kompozzak, de pont akkor ontotte el a szennyviz es a szar a szigetet, asszem 2017 osze. :lol:

aquaparkot ki ne hagyd, asszem a vilagon az egyik legnagyobb.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 5., szombat 10:36

Szerintem a fontos dolgok fenn vannak neten, az egy ami valszeg nincs hogy nagyon babák a minigolf pályák :)

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2023. augusztus 5., szombat 10:33

Anthony írta:
miro. írta: Tenerifen jart valaki innen sracok?
Oktoberbe megyunk 10napra a deli reszere.
Esetleg ha van valami etterem,program ami kihagyhatatlan azokon kivul ami nincs neten,az erdekelne.
Remy biztos járt.
Nem, de Shutter szakertoje a kanari szigeteknek.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. augusztus 5., szombat 10:29

miro. írta: Tenerifen jart valaki innen sracok?
Esetleg ha van valami etterem,program ami kihagyhatatlan azokon kivul ami nincs neten,az erdekelne.
Remy biztos járt.

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. augusztus 5., szombat 10:08

Tenerifen jart valaki innen sracok?
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Vissza: