Egy Teslasnak? Tuti nincs.nmate írta:Kösz. De az megvan, hogy a co2 a kisebb probléma repülőgépek esetén?kiserik írta: Persze: Google-be ha beírod, hogy "co emission by the transport sector", akkor millió találatot kapsz. Pl:

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 3., csütörtök 22:42
Egy Teslasnak? Tuti nincs.nmate írta:Kösz. De az megvan, hogy a co2 a kisebb probléma repülőgépek esetén?kiserik írta: Persze: Google-be ha beírod, hogy "co emission by the transport sector", akkor millió találatot kapsz. Pl:
HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 3., csütörtök 22:37
Kösz. De az megvan, hogy a co2 a kisebb probléma repülőgépek esetén?kiserik írta: Persze: Google-be ha beírod, hogy "co emission by the transport sector", akkor millió találatot kapsz. Pl:
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. augusztus 3., csütörtök 22:06
Persze: Google-be ha beírod, hogy "co emission by the transport sector", akkor millió találatot kapsz. Pl:nmate írta:Nincs. Kisegítesz egy forrással?kiserik írta: Most teljesen függetlenül a Teslától, de az ugye megvan, hogy a személyautók kb 4-szer több CO2-t okádnak ki évente, mint a repülők?
Más kérdés, hogy az autózást nem védtem, csak kimondottan az én kis Puntomat hoztam fel, ami 12 ezer km-t megy egy évben, 4-4,5 liter üzemanyagot eszik 100-on, Ausztriában voltam vele akkor 4.7 pályán, miközben zöld rendszámot kap egy GLE 350, ami 15 év alatt 3x esik szét a motorja majd és lesz egy akksija ami megy a kukába.
Tesla helyett meg írhattam volna bármi mást is, ez jutott eszembe.
De az autózást mással támadnám be, szóval hagyjuk.
Nincs itt semmiféle butítás. Sajnos a környezetet nagyon nem érdekli, hogy 1 ember mennyit szennyez. A lényeg az össz szennyezés.Nika91127 írta:Alapból mekkora az autópark és a repülőpark...swormer írta: Gondolom az lesz, ez a négyszeres mennyiség úgy jön össze, hogy mondjuk ezerszer annyi távolságot tesznek meg az emberek autóval,mint repülővel.
Ez megint csak a kiserik féle butítás.
Amit küldtem cikk, ott per főre le van bontva a CO2 emisszio.
Evidens, hogy az autók "tömege nagyobb", nem járhat mindenki repülővel...
Sikerült almát a körtéhez hasonlítani.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:40
Alapból mekkora az autópark és a repülőpark...swormer írta: Gondolom az lesz, ez a négyszeres mennyiség úgy jön össze, hogy mondjuk ezerszer annyi távolságot tesznek meg az emberek autóval,mint repülővel.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:39
Napi szinten nagyjabol 6 millio ember utazik repulovel, ami 100 ezer repuloutat jelent, szemelyautobol 1 milliard van.swormer írta: Gondolom az lesz, ez a négyszeres mennyiség úgy jön össze, hogy mondjuk ezerszer annyi távolságot tesznek meg az emberek autóval,mint repülővel.
HozzászólásSzerző: swormer » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:31
HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:26
Nincs. Kisegítesz egy forrással?kiserik írta: Most teljesen függetlenül a Teslától, de az ugye megvan, hogy a személyautók kb 4-szer több CO2-t okádnak ki évente, mint a repülők?
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:10
Most teljesen függetlenül a Teslától, de az ugye megvan, hogy a személyautók kb 4-szer több CO2-t okádnak ki évente, mint a repülők?nmate írta: Kis politikai rage, érik bennem a téma egy ideje, inkább áthoztam ide az offból![]()
![]()
A kukimat belerakom ebbe a sok fapados vacakba, én még jobban adóztatnám ezeket. Persze 4 litert fogyasztó dízelekkel kell baszakodni, nem azokkal a gépekkel, amik felszállnak másfél órára és telefossák a levegőt elégetett kerozinnal, csak hogy valaki elutazhasson a hétvégére Rómába egy pizzáért. Szóval remélem aki ilyenekkel repked az nem a Teslájával megy ki a reptérre büszkén verve a mellét, hogy ő zöld.![]()
Nem személyeskedésnek szántam persze, de amúgy győzzetek meg, hátha rosszul gondolom.
HozzászólásSzerző: géza » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:06
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:03
Egyrészt persze, az is nagy baj. Másrészt gyors Gugli után naponta 8-10x annyi a commercial flight mint a private jet flight, és szerintem nem igényel nagy merészséget megtippelni melyik gép fogyaszt többet. Szóval amellett hogy a private jetek is nagy baj, ennek az álláspontnak van egy jó kis kommunista feelingje hogy mondjon le más a dolgokról, mi a miénkhez ragaszkodnánk.Faust írta: Szerintem sokkal nagyobb baj, hogy a sok fasszopo mindenhova maganrepulovel megy, hogy evente uj kocsi a meglevo 2-3 melle, uj mobil, ket ember 400m2-en, haztartasonkent vagy 5 auto, es sorolhatnank napestig, mint az, hogy a szerencsetlen prolinak is megadatik hogy par ezerert repulhessen ketevente egyszer.
HozzászólásSzerző: Faust » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:51
HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:31
Hát, ez a minek menjek szavazni, amikor úgyis a fidesz nyer tipikus esete.tibi18 írta: Egyrészt. Másrészt meg az a repülő akkor is felszáll és elmegy a-ból b-be, ha ő nem ül rajta.. Amire van ráhatása, ott megtett mindent.
oh lordRemy írta: Amúgy meg maradjon is olcsó a fapados. Csóró kisembertől legalább ezt a luxusélményt ne vegyék már el.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:29
lehet igazad van benne, lehet én rosszkor keresek, de pl Barcelonába emlékszem már 2016 környékén is a többi városhoz képest marha drága volt a repjegy.'shutterisland írta:
egyebkent egyetertek azzal a tennyel, hogy nyilvan feljebb mentek az arak csak en ugy latom, hogy amilyen dragasag van minden fronton ez meg mindig nagyon jo, hogy csak ennyi.
HozzászólásSzerző: Remy » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:20
HozzászólásSzerző: lordgabi » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:17
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:01
szerintem pont ezek voltak az irrealisan alacsony arak.De pont ez az, Londonban voltam 16ezer forintért, Máltán 12ért, Milánóban 8ezer forintért.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:51
De pont ez az, Londonban voltam 16ezer forintért, Máltán 12ért, Milánóban 8ezer forintért.'shutterisland írta: lehet dragultak a fapadosak a covid elotti idokhoz kepest, de en meg mindig ajandeknak tartom, hogy pl van, mikor forintositva megusztam oda-vissza london-pestet 40e-bol vagy kb 70e-bol ciprust, maltat, milanot stb.
aki okosan vadaszik neha olcsobban is megfogja ezeket.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:35
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:08
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:08
Nem ot nevetem ki, hanem magat a szituaciot, hogy minden apro reszletre odafigyel, majd a vegen hozzateszi, hogy amugy repulovel szokott utazni. Ez olyan, mintha valaki azt mondana, hogy o minden nap sportol, csak egeszseges eteleket fogyaszt, semmi karos szenvedely, minden etkezese grammra pontosan ki van szamolva, csak epp minden szombaton brutal mod berugik, vasarnap meg egesz nap tolja magaba a junk foodot.Anthony írta: De most ezzel mit csináljon? Ő a saját szintjén megtett mindent amit lehetett, szerintem ez eléggé megbecsülni való, nincs mit kinevetni rajta.
Elmész európában vonattal, de máshová kicsit hosszadalmasabb.
Jelenlévő fórumozók: 14 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem