wZoLee7 írta:
dortev írta:
Ha valóban Xabi lesz Ancelotti utódja, és nem igazolja le Perez Fresnadat, akkor lehet, hogy Frimpong. A Leverkusen feljavulásában kulcsszereplő volt, a top 5 ligákban az egyik legjobb progresszív labdacipelésben és sikeres cselekben. Védekezésben ugyan nem kimagasló, de Xabi kifejezetten jól használja az általa preferált 3-4-3/3-4-2-1-es felállásában. Ezekre alapozom, hogy hozná magával. Nem egy klasszikus RB, de top szinten jelenleg nagyjából halott az a poszt.
ezzel a kp/támadó felhozattal pont egy ilyen taktikai felállás az ami nem működne szerintem...elméletben jól hangzik hogy Cama és Valverde majd kimegy a kp szélére, de a gyakorlatban ez sosem fog működni 3 támadóval. Az 1 csatáros 2 tkp-s rendszerben meg az a baj, hogy Vini teljesen haszontalan lenne, ilyen öngólt meg nem szabad lőni.
A 3-4-2-1-et csak a teljesség igénye miatt említettem meg, amúgy nem gyakori nála. A keret valóban nem 3-4-3-ra tervezett, de a Leverkusené sem, Frimpongból is ő csinált wing-backet. Látszólag eléggé elkötelezett a felállás mellett, védekezésben és támadásban is jelentős javulást ért el a 3-4-3-ra alapozott taktikai elemeivel, amellett, hogy szép, támadó focit játszanak (Bundásban mondjuk van is rá lehetőség), épp ezért nem hiszem, hogy nagyon váltani akarna.
Szóval ha valóban ő lesz a következő edző, akkor jó eséllyel 3-4-3-mat fog játszatni, főleg azt figyelembe véve, hogy a 4 védős rendszerek a mai gyér felhozatal mellett nehezen prolongálhatóak. Aztán lehet, hogy valaki más lesz Ancelotti utódja, nem tudom mennyire fix az állítólagos szóbeli megegyezés Xabival.