OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: OFF

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 28., péntek 15:00

zsuninnyo írta:
csababarca írta:

Ki lehet várni, de ez kilómétereken keresztül tud zajlani.
Mert megvan egy kamion, akkor már kiszúr 500 méterre egy újabbat, akkor célba veszi.
Ahelyett, hogy mondjuk kimegy, és majd ha utolérte, akkor jön vissza és előzi meg.
Nem bonyolult.

Ne legyünk álszentek a sebességgel, főleg mert nem ez a lényeg.
Mert ezek jellemzően 100-120-al mennek, tükörbe véletlen se néznek.
Ezekről beszélek, nem arról, hogy valaki 130-140-el megy, és akkor én ugatok mert 160-al akarok menni.
Teszem hozzá, a jobbra tarts ez esetben is érvényes, és előzés után vissza kellene húzódnia a sávjába.
Szerintem nem erdemes egy tizedmasodpercet sem idegeskedni egy ilyen szitu miatt. Ertem amit irsz, de en pl az M3ason nem sok ilyennel talalkozok.
A jobbratartas ja, mindenkire vonatkozik.
Ezeket a buzikat en jobbrol kielozom faszba.
Volt mar, hogy vki leallosavban elozte ki a ket sort a picsaba :lol: nem balesetveszelyes... :coffee:

Tesla cikkhez meg, tokmindegy ki mit es hogy fordit, a tenyek tenyek, utana lehet jarni.
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. július 28., péntek 14:30

csababarca írta:

Mert megvan egy kamion, akkor már kiszúr 500 méterre egy újabbat, akkor célba veszi.
Ahelyett, hogy mondjuk kimegy, és majd ha utolérte, akkor jön vissza és előzi meg.
Nem bonyolult.

Ezekről beszélek, nem arról, hogy valaki 130-140-el megy, és akkor én ugatok mert 160-al akarok menni.
Teszem hozzá, a jobbra tarts ez esetben is érvényes, és előzés után vissza kellene húzódnia a sávjába.
Szerintem nem erdemes egy tizedmasodpercet sem idegeskedni egy ilyen szitu miatt. Ertem amit irsz, de en pl az M3ason nem sok ilyennel talalkozok.
A jobbratartas ja, mindenkire vonatkozik.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. július 28., péntek 14:13

Realista24 írta:
gutihaz14 írta:

en mindjuk alapbol nem folyok bele a cicaharcotokba de legalabb ne origorol hozz hireket ha indulsz a csataba :kalapos:
Reuters cikk ugye, forditani csak tudnak.
inkabb ferditeni.
magambol indulva ki en eleve origorol nem olvasok semmit mert felesleges, csak tobb perc kutatomunka koveti hogy mas lehozta-e vagy igy hozta le vagy mi igaz stb.
de ez en vagyok
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 28., péntek 14:05

Tjacks írta:
Eddig is ez volt , okádék az emberek nagyrésze. Alapból már elfogadtam de mindig van lejjebb : tavaly volt rá példa hogy az út melletti árokba az 50+ nő szedi ki a sörösdobozokat meg a pálinkás üvegeket a háza elöl - virágok ültetve,aránylag szép fű -, erre egy fiatal srác KÖZBEN bassza be a hell-es dobozt. A világon nincs ilyen bazdmeg, mondjuk arra jó volt hogy pont a nagyobbik gyerekkel sétáltam és imádok úgy elmagyarázni dolgokat hogy közben beszólok másoknak.
[/quote]

Tuja alatt mindig nálunk is tele van dobálva szeméttel, főleg hubertusos üvegekkel.
Heti szinten 8-10 darabot szedek ki.
EGyszer szét is vágta a lábam egy, mert gazat vágtam motorossal, nem figyeltem, és csatt.
zsuninnyo írta: A szemetelesre ezt a peldat mutatja mindenki, ezert ez a kutlura alakul ki. Ass egy godrot egy random helyen, holnapra tele lesz szemettel.
Az meg vicces, hogy a tempos haladas 140 autopalyan, amikor a megengedett maximalis sebesseg 130, ezt vhol imadom ebben a kozlekedesi kulturaban, hogy elfogadott, sot elvart a belso savban (ahol amugy nem mehetsz folyamatosan) a 140-150. Ettol fuggetlenul aki nem birja kivarni azt a 20-40 masodpercet amig a lassabb autok tokolnek, annak nagyobb gondjai vannak.
Nem bonyolult.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. július 28., péntek 13:35

csababarca írta:
mert a gázra lépni ugye már egy bonyolult művelet.
nem bonyolult csak luxus kategória , hátha csak 6,2 lityót zabál el 100on 7 helyett a verda :mrgreen: De bosszantó az biztos.
csababarca írta:
Másik téma:
óriási szemetelést tapasztalok újabban, lehet eddig is ez volt a jellemző, de most elkezdtem rá figyelni.
Eddig is ez volt , okádék az emberek nagyrésze. Alapból már elfogadtam de mindig van lejjebb : tavaly volt rá példa hogy az út melletti árokba az 50+ nő szedi ki a sörösdobozokat meg a pálinkás üvegeket a háza elöl - virágok ültetve,aránylag szép fű -, erre egy fiatal srác KÖZBEN bassza be a hell-es dobozt. A világon nincs ilyen bazdmeg, mondjuk arra jó volt hogy pont a nagyobbik gyerekkel sétáltam és imádok úgy elmagyarázni dolgokat hogy közben beszólok másoknak.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. július 28., péntek 13:25

A szemetelesre ezt a peldat mutatja mindenki, ezert ez a kutlura alakul ki. Ass egy godrot egy random helyen, holnapra tele lesz szemettel.
Az meg vicces, hogy a tempos haladas 140 autopalyan, amikor a megengedett maximalis sebesseg 130, ezt vhol imadom ebben a kozlekedesi kulturaban, hogy elfogadott, sot elvart a belso savban (ahol amugy nem mehetsz folyamatosan) a 140-150. Ettol fuggetlenul aki nem birja kivarni azt a 20-40 masodpercet amig a lassabb autok tokolnek, annak nagyobb gondjai vannak.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. július 28., péntek 13:21

csababarca írta: Napi rant, mert már rég volt téma, de emlékszem volt egyszer:D

Nagyon felcsesz, hogy az emberek (legyen magyar rendszám, szlovák, osztrák, német, szerb, román, bolgár, olasz, francia), egyszerűen Magyarországon képtelenek az autópályát rendeltetésszerűen használni.

M5-ösön járok kb napi szinten, hihetetlen ami megy.
Ami kiakaszt, az az, hogy mindenki a belső sávot akarja használni.
Van egy kamion 800 méterre, de már kivágódik mindenki, és 110-120al araszolnak egymás mögött konvojban a belső sávban, mert a gázra lépni ugye már egy bonyolult művelet.
Nagyon sokszor jellemző, hogy emiatt a külső sáv jobban halad.

Tudom piti dolog, de aki sokat vezet, annak baromi zavaró, hogy haladnál tempósan, (130-140 km/h között pl), de nem lehet mert a balfékek fogyatékoskodnak a belső sávban.
A háromsávosokon se jobb a helyzet, ott meg a külső sávban senki nincs, a középsőt és belsőt használja mindenki.

Nem tudom, de néha rémisztő az M5-M3 kombó, kurvára résen kell lenni, mert rendszeres, hogy ha mondjuk akarsz tartani egy normális követési távolságot, sávtól függetlenül úgy bevágódnak oda, mint ha nem lenne holnap.
Hagyjuk mik mennek az utakon... rengeteg vezetésre konkrétan alkalmatlan idióta van. És nem tudják szűrni sehogy. Vezetni nem tud, de kifizeti a vizsgán a 30-40 ezres és megvan a jogsi. Rengeteg balfasz, akinek se ritmusérzéke nincs a vezetéshez, se alapvető ösztön. Csak tudnám miért ül autóba az ilyen. :kivagyhe:

Borzasztó állapotok uralkodnak amúgy az itthoni vezetési morálban.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. július 28., péntek 13:17

Mind a kettőért az én világomban botozás járna.. :kalapos:

Szemét sajna főutak mellé is le van hányva, általános jelenség.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 28., péntek 13:09

Napi rant, mert már rég volt téma, de emlékszem volt egyszer:D

Nagyon felcsesz, hogy az emberek (legyen magyar rendszám, szlovák, osztrák, német, szerb, román, bolgár, olasz, francia), egyszerűen Magyarországon képtelenek az autópályát rendeltetésszerűen használni.

M5-ösön járok kb napi szinten, hihetetlen ami megy.
Ami kiakaszt, az az, hogy mindenki a belső sávot akarja használni.
Van egy kamion 800 méterre, de már kivágódik mindenki, és 110-120al araszolnak egymás mögött konvojban a belső sávban, mert a gázra lépni ugye már egy bonyolult művelet.
Nagyon sokszor jellemző, hogy emiatt a külső sáv jobban halad.

Tudom piti dolog, de aki sokat vezet, annak baromi zavaró, hogy haladnál tempósan, (130-140 km/h között pl), de nem lehet mert a balfékek fogyatékoskodnak a belső sávban.
A háromsávosokon se jobb a helyzet, ott meg a külső sávban senki nincs, a középsőt és belsőt használja mindenki.

Nem tudom, de néha rémisztő az M5-M3 kombó, kurvára résen kell lenni, mert rendszeres, hogy ha mondjuk akarsz tartani egy normális követési távolságot, sávtól függetlenül úgy bevágódnak oda, mint ha nem lenne holnap.

Másik téma:
óriási szemetelést tapasztalok újabban, lehet eddig is ez volt a jellemző, de most elkezdtem rá figyelni. Utak mentén az összes árok tele szeméttel, lehajtóknál pl olyan szemétkupacok vannak, hogy én szégyellem magamat.
Miért nehéz mondjuk a mekis kaja után maradt szemetet visszatenni a papírzacskóba, és kúton ha megállsz, vagy teszem azt esetleg otthon kidobni? Mitől jobb kibaszni menet közben az autóból?
Gyönyörű kerékpárút épült a környéken, múltkor végigtekertem rajta, már ocsmány módon tele van szeméttel dobálva az árok.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. július 28., péntek 12:43

Realista24 írta:

Meresz feltetelezes. :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2023. július 28., péntek 12:34

Nekem is visszajelzett a Hotel, hogy minden ok és várnak.
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 28., péntek 12:25

gutihaz14 írta:
hehetheoriginal írta: https://www.origo.hu/auto/20230727-nagy ... titka.html

Kiseriknek egyenest az origorol :kalapos:
Induljon a hevegi ketrecharc :mrgreen:
en mindjuk alapbol nem folyok bele a cicaharcotokba de legalabb ne origorol hozz hireket ha indulsz a csataba :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2023. július 28., péntek 12:19

ateeemadrid írta:
reeed_ati írta:

Igazad volt, nem tudok variálni a fizetèssel..
Közben nekem vissza is ìrtak már a csehek, hogy ők nem tudnak semmi problèmáròl, meg hogy eddig rendben ment náluk minden kifizetès..
Szòval èn maradok bookingnál, remèlem nem szopom be.. :hmmm:
Szrintem azért beszélj a hotellel, ha nem tetted volna meg. Ha nem fizettél még, és le tudod mondani bookingon, akkor biztos szívesen átteszik a foglalást közvetlenbe, nekik is csak win szitu, mert nem kell a foglalásod után jutalékot fizetniük.
Hotellal beszèltem ès ők mondták, hogy nem volt gondjuk a bookingos fizetèsekkel.. :)

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2023. július 28., péntek 9:15

reeed_ati írta:
Realista24 írta:

Elvileg nem tudod, mert igy mas arat kaptal.
Csak ugy mukodik, hogy booking foglalas off, direktben meg foglalsz ujat. Kerdes, hogy biztositjak-e ugyanazon az aron.

Közben nekem vissza is ìrtak már a csehek, hogy ők nem tudnak semmi problèmáròl, meg hogy eddig rendben ment náluk minden kifizetès..
Szrintem azért beszélj a hotellel, ha nem tetted volna meg. Ha nem fizettél még, és le tudod mondani bookingon, akkor biztos szívesen átteszik a foglalást közvetlenbe, nekik is csak win szitu, mert nem kell a foglalásod után jutalékot fizetniük.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2023. július 28., péntek 8:14

Realista24 írta:
reeed_ati írta: Juli 29re van beallitva auto fizetès bookingon, lehet meg kène kerülnöm őket? Ès beszèlni gyorsan a hotellal, hogy inkább a helyszìnen kifizetem.. :hmmm:
Elvileg nem tudod, mert igy mas arat kaptal.
Csak ugy mukodik, hogy booking foglalas off, direktben meg foglalsz ujat. Kerdes, hogy biztositjak-e ugyanazon az aron.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2023. július 28., péntek 7:41

'shutterisland írta: en elhiszem, hogy itt mindenki milliomos, de remy te hova az istenbe mesz par het alatt 12x ? :lol:

amugy en atszoktam az airbnb-re, apartmanokat/kis lakaskakat hasonlo de altalaban jobb aron, nagyobb valasztekban talaltam.
persze biztos bele lehet szaladni nagy kapufakba is.
Nehéz lenne körutazást csinálni 1 szállásról. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. július 28., péntek 7:20

hehetheoriginal írta: https://www.origo.hu/auto/20230727-nagy ... titka.html

valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 28., péntek 7:00

https://www.origo.hu/auto/20230727-nagy ... titka.html

thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 28., péntek 4:44

'shutterisland írta: en elhiszem, hogy itt mindenki milliomos, de remy te hova az istenbe mesz par het alatt 12x ? :lol:

amugy en atszoktam az airbnb-re, apartmanokat/kis lakaskakat hasonlo de altalaban jobb aron, nagyobb valasztekban talaltam.
persze biztos bele lehet szaladni nagy kapufakba is.
Lehet két időpont hat hat szállással ( ingyenes visszamondassal) pl. De Remybol kiindulva 12 éjszaka, 12 szállás, hogy senki ne járjon jól.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. július 28., péntek 0:22

A Magyar Paranormális Intézet felfigyelt Remy volt tartózkodás helyei és az ott történt fura dolgok közti kapcsolatra illetve azóta is vizsgálják az azóta ő utána elnevezett Remy-féle jynx jelenséget és próbálják kideríteni, hogy is működhet ez.

Azóta ez az intézet utaztatja hetente mindenhova és várják épp milyen tragédia és balsors csap le az aktuális szerencsétlen országra és ezeket feljegyzik és próbálják összekötni a szálakat hátha rájönnek a titok nyitjára, illetve addig is máshol van és nem a kis hazánkat bassza szét, bár már láthatóan elég időt töltött itthon mire erre rájöttek és már megállíthatatlan így is a lejtmenet sajnos, de legalább így minimális tudják lassítani a folyamatot ha máshol van.

Vissza: