HozzászólásSzerző: Babinho » 2023. július 20., csütörtök 10:28
Én is ezen a véleményen vagyok.
Ezekért a játékosokért nem kár, ezek kitermelt termékek, elmegy, jön másik.
Az európai foci gyengül? Nem tudom, lehet, de foci egyedül itt van. Ezen a szinten jegyzett Ázsia, Észak-Amerikai, Afrikai, Dél-Amerikai foci nem létezik.
Ezek a játékosok el fognak tűnni. Én nem ítélem el, simán vállalható egy embertől a R.Neves féle hozzáállás. De mint focista eltűnik.
Ki fogja közvetíteni, nézni a szaúdi ligát? Ugyanmár, ezek a hypeok mindig nyáron mennek nagyot, meg újdonság erejével egy két rangadót majd megnézhet néhány millió ember. De ha kezdődik az európai foci, PL, LaLiga rangadók, BL meccsek kit fog érdekelni Mahrez Ronaldo ellen a sivatagban?
Ha az európai foci gyengül, akkor az emberek, a fiatalok nem fognak annyi focit nézni, mást fognak csinálni. Nem szaúdi liga meccsnézésre fogják lecserélni, hanem más tevékenységre.
De az európai focinak jelenleg sokadrangú problémája, hogy néhány tucat ilyen játékos elmegy haknizni. A meccs képe, játék szaggatottsága, unalmas, időhúzós, színészkedős, balhés szakaszai a meccsnek sokkal nagyobb probléma. A bíró kérdés, a VAR rossz használata, a meccsnaptár szervezetlensége, túlzsúfoltsága, az érdektelen meccsek maximalizálása a tv-s bevételek miatt. Ezek miatt veszíti el a nézőit az európai foci...azért ez nem a klímaváltozás problámája, hogy a halálba tartunk.