Ez sem fekete vagy fehér nyilván és embere is válogatja, szerencsére én, amikor gyerekkel voltam kórházban mindig a normális dokikba, ápolókba futottam bele, pedig látszott rajtuk, hogy rendesen túl vannak terhelve. Egyszer láttam, hogy valaki elkezdett volna izmozni, de őt is nagyon kulturált hangnemben tette helyre az orvos, egyszerű tényekkel: egyedül van és aznap már kb. 100 gyereket vizsgált, van határa a teljesítőképességének. Mondjuk ezt el is fogadta azonnal a másik fél, akit félig-meddig szintén meg lehet érteni, egy kicsi gyerekkel 2,5 órát ülni egy váróban nem leányálom. A kialakult helyzetről viszont nem az orvos tehet, felesleges beletörölni a lábad, én nagyon becsülöm, aki még képes ilyen körülmények között emberként dolgozni.
Persze abban az esetben, ha valaki ortó paraszt lenne és ezzel bármilyen szinten veszélyeztetné a gyerekem szólnék én is minden körülmény ellenére, de szerencsére ilyennek a közelében nem voltunk. Az, hogy esetleg várni kell meg benne van a pakliban sajnos.
A szülő ne szóljon semmiért, mert a gyereket könnyen meg tudom szivatni.
Ettől kissé tartok. Még ovisok, de hamarosan jön a suli, ahol szintén látom mi a helyzet (asszony is pedagógus), nagyon remélem, hogy nem szaladok ilyenbe bele, mert ha így próbálnak sarokba szorítani, azt nem kezelem jól, pedig alapvetően nagyon nyugodt vagyok.
Ha lenne mondjuk "egészségnevelés" óra, és lenne egy alap eü tudás
Ezzel maximálisan egyetértek. Asszonnyal is megy néha a "harc", hogy minden aprócseprő dologért nem megyünk orvoshoz azonnal. Persze ott a féltés, vagy ismeretlen dolog, de először akkor is e-mail, aztán ott az orvos jelzi, ha vinni kell. Szerencsére nálunk pár órán belül jön válasz, ha nagy ritkán valamire rákérdezünk és talán kevésbé terheljük vele a rendelést.