Az attol fugg, mennyi idot tudsz aldozni ra, hogy kitanuld, illetve mi a kicsit reszletesebb cel, mondjuk pozicioban es fizetesben, amit el szeretnel erni.rikko írta: Jó reggelt madridom népe:)
Kérdésem a következő lenne :
Érdemes - e 40+ éves fejjel belevágni egy Full Stack Developer képzésbe? Úgy, hogy az IT-hez , mármint a komolyabb részéhez semmi közöm.
Az éjjel az egyik haver ezzel nyúzott, hogy vágjak bele.
Megmondom őszintén olvasgattam felkómában, hogy kb miről is lenne szó, de úgy gondolom van itt pár ember, aki tud nekem a szakmából egy kis véleményt adni.
Mennyire reális, hogy ennyi idősen még eljusson az ember egy olyan szintre, hogy azért ne törlőrongynak legyen nézve a munkahelyén?
A szakma buktatója is érdekelne.
A válaszokat előre is köszönöm!
PS.: Az nem válasz, hogy ott a Google![]()
Egy junior szintet elerni kb 1-2 ev, foleg mivel full-stackrol kerdezel, ami alapvetoen sokfele technologia, meg ha nem is melyen. Amugy realis, lattam mar ra peldat, volt ilyen juniorom, de nyilvan meglesznek a hataraid, amit erdemes elfogadni.
A buktato lehet hogy neha daralni kell. Hullamzo tud lenni a munka, es szellemileg es lelkileg is faraszto, de errol nem beszel senki. A kieges egy nagyon gyakori dolog. Ill. az is, ha vmiben csak feluletes tudast szerzel, ami a feladatok 95%-anak az elvegzesehez eleg, de ha ugy alakul, akkor az adott problemat nem fogod tudni megoldani, vagy csak nagyon nehezen (ami nem feltetlen baj, de szar erzes tud lenni). Az imposztor szindroma ha van, akkor az nap mint nap elojohet.
IT-ban a munkahelyen torlorongynak neznek stilus mar nem igazan divat, termeszetesen rossz helyet foghatsz ki, - nem azt mondom, hogy nem letezik - de szerintem minimum aa 2/3-ada nagyon korrekt. A juniorokat kepzik, mentoraljak. Nincs szemelyeskedes, nekik is erdekuk, hogy minel ugyesebb legyel es jol erezd magad. Naluk kamatoztasd a tudatosad, legyen az barmilyen szinten.
A haziorvosra nem tudom rarugni az ajtot, hogy na megjottem te fasz, raadasul nem is erek vele semmit, mert ha egy ugy erzi, a gyereken vezeti le a feszkot. Korhazban, meg en peldaul azt sem tudtam merre vagyok arccal elore, mert sosem voltam olyan szituacioban.hehetheoriginal írta: nem beleszólva, de apaként azért kissé határozottabbnak/erélyesebbnek/céltudatosabbnak kell lenni, mikor a gyerek nem tud magáért kiállni a faszfejek ellen, mert még túl kicsi.
persze nem cigány módra óbégatni, az a másik véglet, ott megértem az orvosokat, hogy tele van a faszuk teljesen jogosan.
az a baj amugy, hogy sok ember forditva ül a lovon.
rendőrség, közkórház, politikusok, stb esetében nem nekem kell kezeket tördelve hajlongani és könyörögni és kérlelni alapesetben, hogy ugyan tegyék már a dolgukat rendesen, meg hogy tegyenek már ugyan szívességet ha van rá mód...
En nem hajlongok elottuk, de alapvetoen tiszteletben tartom a szabalyokat es az embereket, nem verek agyon mindenkit, hogy na en jovok, meg ez az en gyerekem a tiedet meg ki nem szarja le.
De aztan lehet igazad van, es en nem tudom ezeket a szituaciokat kezelni. Siman benne van a pakliban.