Na de sebaj, mire a gyerek felno biztosan jobb lesz.

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. július 17., hétfő 16:08
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 17., hétfő 16:04
persze, ráadásul bár lehet rossz szó rá, de populista politikus.node írta: Szerintem Kossuth mindig is politikus volt,
Jókat írsz, de azért azt is figyelembe kell venni, hogy a magyarok száma véges volt kvázi, aki magyar volt nagy részük visszatelepült az ország középső részére. Míg rácokat, oláhokat, szászokat lehetett a határokon túlról is idehozni.füst írta:A korona igen, a nép másodlagos volt, a nyelv nem kívánatos, a kultúra pedig elfelejtendő.Marky írta:
A Habsburgok szamara mindig kiemelt jelentosegu volt a magyar korona, rogton Ausztria utan kovetkezett a masodik helyen.
A törökök kiűzése után a visszaszerzett és elnéptelenedett földbirtokokat nem kapták vissza a jogos tulajdonosaik, bizonyos esetekben a magyarok visszatelepedése is meg lett tiltva. Helyette rácok, oláhok, szászok, horvátok betelepítésével töltötték meg az egykor magyarlakta területeket, hogy véletlenül se lehessen egységes a királyság.
HozzászólásSzerző: füst » 2023. július 17., hétfő 15:49
A korona igen, a nép másodlagos volt, a nyelv nem kívánatos, a kultúra pedig elfelejtendő.Marky írta:
A Habsburgok szamara mindig kiemelt jelentosegu volt a magyar korona, rogton Ausztria utan kovetkezett a masodik helyen.
HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. július 17., hétfő 15:34
Nem tudom nezi e vki innen a Succession cimu amcsi sorit, de tegnap neztem egy reszt, es basszameg meg a sorozatban is szoba kerult Viktor Orban, kb mint negativ szemelyiseg, azert ez kutyakemeny.csababarca írta:btw, Lengyelországban választások lesznek, és néhány (sok) vélemény szerint az a tétje, hogy Lo. rálép e végérvényesen a orbáni útra, vagy sem.
ott Kaczyński a helyi Orbán.
Durva, hogy magyar modellről beszélnek, és hogy óriási a tét.
Mert említenem sem kell, nem pozitív értelemben beszélnek a magyar modellről sem, az ottani kormányellenesek.
HozzászólásSzerző: node » 2023. július 17., hétfő 15:31
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 17., hétfő 15:29
HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 17., hétfő 15:15
A Habsburgok szamara mindig kiemelt jelentosegu volt a magyar korona, rogton Ausztria utan kovetkezett a masodik helyen.füst írta: Kossuthnak igaza volt abban, hogy függetlenség nélkül, Habsburg uralom alatt nincs esély elérni a nyugati életszínvonalat, mert a császár érdekével ellentétes az erős Magyar Királyság. Ezért katonailag, gazdaságilag és etnikailag korlátozzák, és a számukra biztonságos szint alatt fogják tartani magyarságot, lehetőleg minél nagyobb mértékű identitásvesztéssel.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 17., hétfő 14:51
Melyik időszakban?ANDS írta:
Kossuth tevékenysége, amit csinált, szerinted hasznos volt?
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 17., hétfő 14:16
sajnos ez a Kossuth vs Széchenyi téma mindig is tematizálva volt, hol egyiket hol másikat hordozták a pajzsukon a történészek.Faust írta: Itt kezdodnek a problemak.![]()
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. július 17., hétfő 13:57
HozzászólásSzerző: füst » 2023. július 17., hétfő 13:44
Mint ahogy általában lenni szokott, mindkettejük álláspontja tartalmazott igazságot.Na, kinek lett igaza vegso soron?
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. július 17., hétfő 13:14
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 17., hétfő 13:08
HozzászólásSzerző: géza » 2023. július 17., hétfő 12:56
HozzászólásSzerző: cart » 2023. július 17., hétfő 12:21
Gyurcsanyhoz kepestHalfkey írta:
Mihez képest pluszt?
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 17., hétfő 12:10
Igen, en ugy altalanossagban gondoltamM1Ö írta:Plusz a falvakban is nagyban megy a közmunkánál a fenyegetés, meg polgármester választásnál is gyorsan megugrik a kocsmák forgalma.zsuninnyo írta: Dehogynem csalnak, hat a hatarmenti falvakban 200-300 ember van bejelentve valasztaskor egy lebontott hazba, plusz halottak. Buszoztatnak, mutatjak, hova kell rakni az x-et. Mi ez, ha nem csalas?A zsebből-zsebbe készpénzekről ne is beszéljünk...
De lehet a szavatszámlálásra gondoltak a csalással, azt nem lehet bizonyítani. De itt vannak a bizonyított kis csalások.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 17., hétfő 12:10
Mihez képest pluszt?cart írta:Gondolom a csaladi adokedvezmeny neked is eves szinten tobb millios plusz bevetelt jelent.Halfkey írta: Hiszen ezzel ki is aknáztam a támogatást és számomra nincs benne nekem több pénz, akkor meg váltsunk bátran, hátha az új kormánytól kapok valami újfajtát![]()
HozzászólásSzerző: M1Ö » 2023. július 17., hétfő 12:07
Plusz a falvakban is nagyban megy a közmunkánál a fenyegetés, meg polgármester választásnál is gyorsan megugrik a kocsmák forgalma.zsuninnyo írta: Dehogynem csalnak, hat a hatarmenti falvakban 200-300 ember van bejelentve valasztaskor egy lebontott hazba, plusz halottak. Buszoztatnak, mutatjak, hova kell rakni az x-et. Mi ez, ha nem csalas?
HozzászólásSzerző: cart » 2023. július 17., hétfő 12:03
Gondolom a csaladi adokedvezmeny neked is eves szinten tobb millios plusz bevetelt jelent.Halfkey írta: Hiszen ezzel ki is aknáztam a támogatást és számomra nincs benne nekem több pénz, akkor meg váltsunk bátran, hátha az új kormánytól kapok valami újfajtát![]()
Jelenlévő fórumozók: 9 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem