Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2023. július 17., hétfő 12:07

zsuninnyo írta: Dehogynem csalnak, hat a hatarmenti falvakban 200-300 ember van bejelentve valasztaskor egy lebontott hazba, plusz halottak. Buszoztatnak, mutatjak, hova kell rakni az x-et. Mi ez, ha nem csalas?
Plusz a falvakban is nagyban megy a közmunkánál a fenyegetés, meg polgármester választásnál is gyorsan megugrik a kocsmák forgalma. :kalapos: A zsebből-zsebbe készpénzekről ne is beszéljünk...

De lehet a szavatszámlálásra gondoltak a csalással, azt nem lehet bizonyítani. De itt vannak a bizonyított kis csalások.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. július 17., hétfő 12:03

Halfkey írta: Hiszen ezzel ki is aknáztam a támogatást és számomra nincs benne nekem több pénz, akkor meg váltsunk bátran, hátha az új kormánytól kapok valami újfajtát :D
Gondolom a csaladi adokedvezmeny neked is eves szinten tobb millios plusz bevetelt jelent.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. július 17., hétfő 12:01

babaking írta:
Csabi írta:
múltkor hallottam még jobbat. magyarországnak van pénze, csak ukrajnában van.

sztem gond nélkül van 3 millió szavazójuk. nem machinálnak itt semmit. féligmeddig nyomorban tartanak egy jó vastag réteget, akikkel elhihetik, hogy ha ők nem lennének annyi se lenne. mivel már úgyis alig van kenyérre, bekapcsol a reptile brain, hogy mi lenne ha nem lenne kenyér. és már megy is az iksz a fideszre.
Szerintem sem csalnak. Tudnának ha akarnak, de nincs rá szükség.
Dehogynem csalnak, hat a hatarmenti falvakban 200-300 ember van bejelentve valasztaskor egy lebontott hazba, plusz halottak. Buszoztatnak, mutatjak, hova kell rakni az x-et. Mi ez, ha nem csalas?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 17., hétfő 12:00

Szerintem sem kell csalniuk, de én egyébként a rengeteg fiatal katonát nem látom. Nagyon elvétve vannak olyan fiatal ismerőseim, anyagi háttértől és lakhelytől függetlenül, akik Fideszesek.

Én is felvettem a babavárót, mindenki felvette aki gyereket vár, de ettől még nem lesz lekenyerezve az ember. Főleg hogy amúgyis buta egy lekenyerezés ez, mert önző geci szemmel ha attól félnék hogy "nem kapok valamit jövőre" az nyomhatna anyagi szempontból valamit a latba, de az hogy tavaly vagy tavalyelőtt mit kaptam az kevésbé. Hiszen ezzel ki is aknáztam a támogatást és számomra nincs benne nekem több pénz, akkor meg váltsunk bátran, hátha az új kormánytól kapok valami újfajtát :D

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. július 17., hétfő 11:56

illetve van egy "jobb ma egy vereb mint holnap egy tuzok" elv belenevelve a magyarok tobbsegebe, aki ugy eppencsak elvan, az vagy huz a fideszre egyet mert ez egy biztos kozepes szint neki es nem vallalna kockazatot azert, hogy massal jobb lesz, mert rosszabb is lehet.
vagy el se megy szavazni.

ahhoz, hogy levaltsak a kormanyt, kb az orszag 70 szazalekanak elegedetlennek kellene lennie, mert akkor az nagyjabol kibalanszolhatna a megvasarolt szavazatokat meg esetleges csalasokat, de szerintem (mikro kornyezetbol kiindulva) ez a 70 szazalek 50 sincs, minden masodik ember elvan.

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2023. július 17., hétfő 11:43

rikko írta: Tök jó dolog, hogy épül - szépül a vidék.
Pont ez az atbaszas része... Dobnak valami alamizsnát és többszörösét veszik el ilyen olyan adók formájában.
Az én kis falumban is folynak ilyen apróságok, de közben a boltban a bajorországi áraktól drágábban lehet venni mindent is.
Bizonyára Pista bá boldog, hogy ragyog az új aszfalt, meg szép a temető melletti kerítés, bár a hónap utolsó két hetében már a fia/unokája veszi neki az eledelt , mert Vitya a nagy epítősdi közepette elfelejtette, hogy bizony az aszfalt nem élelmiszer ... Sőt még csak nem is nyugdíj, hogy a szavazói legalább a következő szavazást megéljék.
Az első mondatod a kulcs ebben a kommentben. Én elsősorban arra reagálnék.

Tavaly a választás előtt prémiumokat osztottak több embernek is. Így pl. nyugdíjasoknak, rendvédelmi szerveknek és honvédségnek stb. Ezzel akkor óriási pénzeket osztottak, amik ezen csoportoknak nagyon jól jött, viszont azt tudni véltem már akkor is, hogy amit ott kiosztanak, azt máshol vissza kell kérniük. Emellett nagyon jól álcázzák a rezsicsökkentést és az árstopokat is. Csak az a baj, hogy ezen intézkedések összessége egyrészt kiesést okoz, amit máshogy pótolni kell, másrészt az infláció előidézésére is alkalmasak. A kieséseket új adók formájában tudják pótolni, ami a népre nehezedik, az infláció ereje pedig a bolti árakban mutatkozik meg elsősorban. Mondjuk ezt a választóik nagy részének - az egyszerűségük miatt - sajnos nehéz megmagyarázni, mert az ellenfelük gonosznak történő beállítása nekik bőven elég ahhoz, hogy a Fideszre szavazzanak. A félelmeiket mutatják nekik, illetve mindig egy ellenségképet keresnek, amire lehet mutogatni (pl LMBTQ közösség, Soros, Brüsszel stb.), így a népünk nagy része velük nem foglalkozik.

A másik ami érdekes az irányításuk módszere. Látványosan adják elő, amit intéztek még ha az nem is hasznos. Ehhez szépen felhasználják a közmédiát is, ami mindenkihez eljut. A tv-t a választóik nagy része nézi, ahol szép előadásokat nyomnak magukról és csak a jót közlik. Nem jelenik meg olyan hír náluk, ami számukra kellemetlen lenne, így nem is jut el sok minden a választóikhoz arról, hogy pl. Szájer, Kaleta meg Borkai miket csináltak, Schadl-ügyről sem tudnak semmit és még 1000 más dologról, amit itt "rendeztek" az elmúlt 13 évben.

Azt sem tudják ezek az emberek, hogy az állami szférában óriási munkaerő hiány van már, ami által az egészségügy, oktatás és rendvédelem is problémákba ütközik. Ezen felül azzal, hogy a civil munkaerőben is hiányt generáltak (a termelés pl. nem pörög annyira), az állam ellátó képességében is problémák születtek. Így jelenleg elsősorban a nyugdíj korhatár kezd emelkedni, de előfordulhat majd az is, hogy nyugdíj sem lesz, ha nem lesz aki adózzon és eltartson bizonyos rétegeket. Persze ez eléggé utópisztikus, de az a baj, hogy rengeteg embert külföldre üldöztek, ami által ezeket a dolgokat előidézték. A pökhendiségük pedig még többet el fog üldözni, ha így folytatják.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2023. július 17., hétfő 11:35

Rengeteg fiatal "katona" is van, akik a szja visszatérítés,es az ingyen juttatások miatt is rájuk szavaz. Rokonságban is van egy 23 éves gyerek, egész nap ülnek egy szállón, 2-3 ev utan az állományban eltöltött idő utan kapott 2 millat,ott a szja után a tobb jövedelem,es kb semmit nem csinálnak. Vitték őket szavazni,es o meg ki is mondta,hogy kapják a pénzt, johogy ra szavaz.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. július 17., hétfő 11:34

Csabi írta:
csababarca írta: Nagyon előtérbe került a "brüsszel el akarja venni a rezsicsökkentést" narratíva. (reggeli kávé mellé m1 híradó:D)
Realista24 írta: Mindig a szavazáson meg a 3 millió emberen porogtok.

Én vagyok az egyetlen aki ugy gondolja hogy sima csalás a választás?
Minden a kezükben van, MINDEN.
sztem gond nélkül van 3 millió szavazójuk. nem machinálnak itt semmit. féligmeddig nyomorban tartanak egy jó vastag réteget, akikkel elhihetik, hogy ha ők nem lennének annyi se lenne. mivel már úgyis alig van kenyérre, bekapcsol a reptile brain, hogy mi lenne ha nem lenne kenyér. és már megy is az iksz a fideszre.

ettől függetlenül én nem élek és nem is éltem soha mo-n, ismerek több okos/normális középosztálybeli embert aki rájuk szavaz.
Szerintem sem csalnak. Tudnának ha akarnak, de nincs rá szükség. Látom a környezetemben, simán kijön sajnos a még a 2/3 is. Ehhez hozzájön az amit már 100 szor leírtunk - katasztrófa ellenzék, idióta ellenzéki politika, Gyurcsány illetve, hogy a házi mediával úgy alakítják a narratívát ahogy akarják és kész is. Nincs pénz -> Brüsszel. Ki irányítja Brüsszelt? Soros és Gyurcsány. Karigeri -> alkalmatlan. Ezáltal akinek szar az is elhiszi, hogy ha nem ők lennének akkor még szarabb lenne.

(És itt halkan jegyzem meg, hogy még az is lehet, hogy igazuk van. Mert még vége sem volt a választásnak már szétesett az összefogás, szóval simán el tudom képzelni, hogy az ellenzék kormányzásra alkalmatlan)

Arról már nem is beszélve, hogy propaganda ide vagy oda, az ellenzéki politikusok rendszeresen tátott szájjal rohanunk abba a bizonyos erdőbe.

Szóval csalhatnának, ha akarnak de minek.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2023. július 17., hétfő 11:31

raul 4 ever írta: Igen, nyilván, át vannak baxva, csak azt mondom, hogy nem lehet egyszerűen a birka skatulyába berakni mindenkit, aki oda x-el,
Pedig pont, hogy ez a példa is oda teszi őket. Nem látnak át a szitán, hogy csak a látszatra adnak. Ezekben a nagy fejlesztésekben is csak a lopás megy (ahogy Csababarca is írta, rájük dől a szar), kap a paraszt dupla áron olyan dolgokat, amiknek a nagy részére nem is lenne szüksége. Közben ezzel is kilopják a pénzt a zsebéből. :)
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. július 17., hétfő 11:25

Csabi írta: ismerek több okos/normális középosztálybeli embert aki rájuk szavaz.
A CSOK meg csaladi adokedvezmennyel ugyan ugy lekenyereztek sok embert, ahogy a borsodiakat szoktak 1 zsak krumplival. Azon kivul a kereszteny konzervativ ertekrenduek kozul is a tobbseg rajuk szavaz a KDNP miatt.

Sok ceg van itthon foleg ilyen KKV amik a korrupciobol elnek, amiket Meszaros meg a tobbi ellop a vegen lecsorog valamennyi a kisemberek szintjere is.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2023. július 17., hétfő 11:05

csababarca írta: Nagyon előtérbe került a "brüsszel el akarja venni a rezsicsökkentést" narratíva. (reggeli kávé mellé m1 híradó:D)
Realista24 írta: Mindig a szavazáson meg a 3 millió emberen porogtok.

Én vagyok az egyetlen aki ugy gondolja hogy sima csalás a választás?
Minden a kezükben van, MINDEN.

ettől függetlenül én nem élek és nem is éltem soha mo-n, ismerek több okos/normális középosztálybeli embert aki rájuk szavaz.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. július 17., hétfő 10:51

rikko írta: Tök jó dolog, hogy épül - szépül a vidék.
Pont ez az atbaszas része... Dobnak valami alamizsnát és többszörösét veszik el ilyen olyan adók formájában.
Az én kis falumban is folynak ilyen apróságok, de közben a boltban a bajorországi áraktól drágábban lehet venni mindent is.
Bizonyára Pista bá boldog, hogy ragyog az új aszfalt, meg szép a temető melletti kerítés, bár a hónap utolsó két hetében már a fia/unokája veszi neki az eledelt , mert Vitya a nagy epítősdi közepette elfelejtette, hogy bizony az aszfalt nem élelmiszer ... Sőt még csak nem is nyugdíj, hogy a szavazói legalább a következő szavazást megéljék.

Igen, nyilván, át vannak baxva, csak azt mondom, hogy nem lehet egyszerűen a birka skatulyába berakni mindenkit, aki oda x-el, mert a (hosszú évekig telibe) letojt vidékkel most foglalkoznak először. Ezt nem lehet elvenni semelyik kormányzattól és csodálkozni sem lehet szerintem, hogy jobbra húznak. De nem (csak) azért mert nem látnak át a szitán, hanem hosszú évek "sérelmei"t kárpótolják..

Nyilván a bokám fosom le, amikor sorossal/brüsszellel magyarázza a szomszéd, hogy 600 a benya.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 17., hétfő 10:49

raul 4 ever írta:

A második részét érdemes szerintem máshogy is nézni kicsit. Itt Győr körül a kis falvakban olyan fidesz többség van, hogy megőrülsz. Nem csak az "életszínvonal alku" miatt, hanem azért is, mert 50-60 éve most folyik először komolyabban pénz a Rábaközbe/Sokoróba, stb.-be.

Lehet is nyugodtan bezzegagyurcsányozni, elmúlt8évezni, mert ezeken a helyeken sok-sok éve most először újítottak/aszfaltoztak bármit falun és nem csak Győrben/agglomerációjában épült/szépült meg valami. Nyilván hova fogja húzni az X-et a szavazó.. A fullismeretlen nevekkel/arcokkal próbálkozó összefogás (falun azok még mindig a szocik) mellé, vagy aki a pénzt hozta kis túlzással 1980 óta először? Nem csak azért, mert ő is "3millióbirka"..
Teljesen megértem a szitut, mert nálunk is 8. ciklusát csinálja a fideszes polgi, 70%os támogatottsággal. Nem is indul ellene senki soha, mert felesleges.
Épül-szépül a város, ez tény és való.
De olyan mutyi van, dől rájuk a szar folyamatosan, de ez senkit nem érdekel.

Pont ezért amit írsz, mert közben valamennyit (minimálisat) vissza adnak ilyen olyan formában, a fizuk nőnek, és ennyi elég is.
Faust írta: De hagyjuk mar ezt a 3 millio birkat, egyreszt a tuloldal lelkes hivei is torokra nyelik a propagandat, es visitjak minden feluleten, magukat mindentudonak es tajekozottnak, sot, fuggetlennek beallitva, ahogy azt illik, masreszt itthon ez nem 10-20 eves problema. Hanem tobb szaz. Nincs ilyen hogy magyar nep, ket nep van egy orszagban akik ugyanazt a nyelvet beszelik, es a masik mindig segghulye hazaarulo volt allitolag.
Így-így.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. július 17., hétfő 10:39

De hagyjuk mar ezt a 3 millio birkat, egyreszt a tuloldal lelkes hivei is torokra nyelik a propagandat, es visitjak minden feluleten, magukat mindentudonak es tajekozottnak, sot, fuggetlennek beallitva, ahogy azt illik, masreszt itthon ez nem 10-20 eves problema. Hanem tobb szaz. Nincs ilyen hogy magyar nep, ket nep van egy orszagban akik ugyanazt a nyelvet beszelik, es a masik mindig segghulye hazaarulo volt allitolag.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. július 17., hétfő 10:22

raul 4 ever írta:
csababarca írta:

nem tudom miről beszélsz, megafonosok azzal kürtölik tele a közösségi médiát, hogy már ide vágynak a külföldiek nyugatról, főleg német árasztják el az országot, és a magyarok is tömegével jönnek haza:D

így van.
egy dolog számít, növekedjen a fizetés, az nem gond,hogy az infláció felzabálja az éves 5-10-15%os béremelést, addig már nem látnak.
Volt ilyen korszak már, életszínvonal-alkunak nevezték.

A második részét érdemes szerintem máshogy is nézni kicsit. Itt Győr körül a kis falvakban olyan fidesz többség van, hogy megőrülsz. Nem csak az "életszínvonal alku" miatt, hanem azért is, mert 50-60 éve most folyik először komolyabban pénz a Rábaközbe/Sokoróba, stb.-be.

Lehet is nyugodtan bezzegagyurcsányozni, elmúlt8évezni, mert ezeken a helyeken sok-sok éve most először újítottak/aszfaltoztak bármit falun és nem csak Győrben/agglomerációjában épült/szépült meg valami. Nyilván hova fogja húzni az X-et a szavazó.. A fullismeretlen nevekkel/arcokkal próbálkozó összefogás (falun azok még mindig a szocik) mellé, vagy aki a pénzt hozta kis túlzással 1980 óta először? Nem csak azért, mert ő is "3millióbirka"..
Tök jó dolog, hogy épül - szépül a vidék.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. július 17., hétfő 10:16

kierkegaard írta: fausstal többé kevésbé egyetértek.

Ugye Vona pár éve azt nyilatkozta, hogy nem ellenzékváltás kell, hanem a társadalom gondolkodását kell megváltoztatni, ami hatással lesz arra, hogy milyen politikai közeget izzad ki magából.

Én ezt elég sok ideig egyetértettem és levettem a politikáról a terhet. Nem a politika hibája, hogy égetnivalóak, hanem a társadalomé. A magyar embereké.

Aztán belegondolva a politikai erő propagandája (bármelyik oldalról is legyen szó), óriási hatással van a társadalomra. Azaz, hogy miről mit gondoljon.

Alapesetben a változáshoz szenvedés kell. Még nem szenvedünk társadalmi szinten eléggé. Viszont kérdés, hogy ha már eléggé szenved is a társadalom..képes lesz e változtatni. Hiszen elterelik az emberek figyelmét az eredeti okról.

Pont ez a gond. Van 3 millió birka aki nem lát át a szitán. Hagyják, hogy eltereljék a figyelmet az égető gondokról.
Azt még csak csak megértem, hogy a sok nyugdíjas 5 kiló krumpliért eladja a lelkét, de az, hogy rengeteg fiatal is megy utánuk az egyszerűen nem fér a fejembe....
Milyen jövőképe van egy átlagos fiatalnak odahaza ??
Milyen opciók várnak arra, akinek a szülei alig keresnek a minimálbér felett ?

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. július 17., hétfő 10:14

csababarca írta:
rikko írta:

Természetesen, ezért lassan elég tudni magyarul egyes külföldi nagyvárosokban , mert olyan jó otthon dolgozni és élni.
nem tudom miről beszélsz, megafonosok azzal kürtölik tele a közösségi médiát, hogy már ide vágynak a külföldiek nyugatról, főleg német árasztják el az országot, és a magyarok is tömegével jönnek haza:D
nmate írta:

Meg persze egy én központú, önző, birka ország a miénk, nem csak a fideszesek, ez minden területén megjelenik a közéletnek.
így van.
egy dolog számít, növekedjen a fizetés, az nem gond,hogy az infláció felzabálja az éves 5-10-15%os béremelést, addig már nem látnak.
Volt ilyen korszak már, életszínvonal-alkunak nevezték.

2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. július 17., hétfő 10:01

fausstal többé kevésbé egyetértek.

Ugye Vona pár éve azt nyilatkozta, hogy nem ellenzékváltás kell, hanem a társadalom gondolkodását kell megváltoztatni, ami hatással lesz arra, hogy milyen politikai közeget izzad ki magából.

Én ezt elég sok ideig egyetértettem és levettem a politikáról a terhet. Nem a politika hibája, hogy égetnivalóak, hanem a társadalomé. A magyar embereké.

Aztán belegondolva a politikai erő propagandája (bármelyik oldalról is legyen szó), óriási hatással van a társadalomra. Azaz, hogy miről mit gondoljon.

Alapesetben a változáshoz szenvedés kell. Még nem szenvedünk társadalmi szinten eléggé. Viszont kérdés, hogy ha már eléggé szenved is a társadalom..képes lesz e változtatni. Hiszen elterelik az emberek figyelmét az eredeti okról.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. július 17., hétfő 9:09

Szerintem amugy ezek ellen meg csalni sem kell mar. Jo erzesu ember tenyleg inkabb otthon marad, minthogy barmelyikre is szavazzon. Remenykedjunk a koleszterinben, de ez olyan, mint aposom esete az alkohollal. Csak varjuk, varjuk, remenykedunk, aztan siman elel meg 20 evet, minket meg megbasz az ideg. Csak legalabb utana nem jon majd meg rosszabb. :lol:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 17., hétfő 9:08

gutihaz14 írta: https://444.hu/2023/07/17/orban-megmond ... -csinaljak

putyin felcsuti csicskaja es a csaladvedelmi programja :lol: :lol: :lol:
Ezért írtam választások előtt hogy félek hogy ha az ellenzék nyer még 20 évre elvágja magát. Egyértelmű volt hogy akárki is jön kormányozni, ezt most máshogy nem lehet csak megszorításokkal. Lefelé menő/stagnáló világgazdaságban nem tud Magyarország ellentétes pályát bemutatni.

Az hogy mennyire bénán csinálják, az engem egyébként meglepett.

Vissza: