Politika
Re: Politika
meg akik ner kozeliek, nekik dolgoznak, csurran cseppen a lopott eus penzekbol de ezek elenyeszoek. sotet a nep. lathattunk millio peldat ra
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Rég nem hiszek ebben a narratívában, hogy csak a hülyék szavaznak a fideszre és Viktorra.gutihaz14 írta:
ugyesek? akinek 2-nel tobb iq-ja van atlat ezen de a 3 millio okos nem tudja ezt sem megugrani
Nem ilyen egyszerű ez.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
ugyesek? akinek 2-nel tobb iq-ja van atlat ezen de a 3 millio okos nem tudja ezt sem megugranicsababarca írta: Nagyon előtérbe került a "brüsszel el akarja venni a rezsicsökkentést" narratíva. (reggeli kávé mellé m1 híradó:D)
Gondolom majd megszüntetik, Brüsszelre hivatkozva. Szépen felhergelik már most a lakosságot, hogy nem a kormány hibája, hanem megint az idegen kéz, hiába küzdött Viktor egymaga.
Átlátszó már ez amit csinálnak, de ügyesek benne egyébként.
valamelyik univerzumban:

- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Nagyon előtérbe került a "brüsszel el akarja venni a rezsicsökkentést" narratíva. (reggeli kávé mellé m1 híradó:D)
Gondolom majd megszüntetik, Brüsszelre hivatkozva. Szépen felhergelik már most a lakosságot, hogy nem a kormány hibája, hanem megint az idegen kéz, hiába küzdött Viktor egymaga.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
https://444.hu/2023/07/17/orban-megmond ... -csinaljak
putyin felcsuti csicskaja es a csaladvedelmi programja
putyin felcsuti csicskaja es a csaladvedelmi programja

valamelyik univerzumban:

- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kicsit alszent ez, amikor egy nemet klub jatszik a magyar kormany egy klubjaval, akkor szamitanak az alapertekek, de amikor egy ceguk targyal ugyanazzal a korrupt kormannyal, majd viszi haza a komoly profitot, amibol ok jol elnek, mar kevesbe szempont ez az alapertek.
valamelyik univerzumban:

- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Nana. Itt mindenki ért a focihoz.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Utolso kommentem a temaban mert off es mindenki unja. Azert mert beszelsz egy nyelvet, meg nem feltetlen erted a mukodeset. A neveloket, szavakat peldaul be lehet magolni anelkul hogy barmilyen hatteret megtanulnad.ANDS írta:
De Te akkor megkérdezed, ha a die Frau nőnemű, és azt jelenti, hogy a nő, akkor a das Mädchen, ha azt jelenti, hogy a lány, akkor az miért semleges nemű? És aki ezt nem tudja neked megválaszolni, akkor az nem is tud igazán németül?
En nem tudok nemetul de 2 szabalyra emlekszek: a kicsinyito kepzos es joveveny szavak semleges nemuek. Na amugy peldaul a nyelvekhez nem ertek, ahogyan a focihoz (ezert nem szolok hozza) es az autokhoz (gepekhez) sem.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
szerintem tok erdekes gondolatok es tema volt, en szivesen olvastam.Cringe, köszönöm, ezt a szot kerestem.
Vagy azt, hogy en szegyellem magam bazmeg
Ettol a produktumtol, ami mar napok ota itt folyik.
a problema inkabb az, hogy az off topicba valo ez a resze mar, mintsem a politikaba.
- miro.
- Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg
Valahol olvastam egy kommentet,amikor a pad elott allnak civilek,rendorok,hogy “megint egy South Park reszt lathatunk eloben Magyarorszagon.” (Valahogy igy volt).

Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
A lila már felkenve, most jön a fehér.h3x0r írta: Igaza van hehenek, beszéljünk az igazán fontos dolgokról. Most épp milyen színű a ferencvárosi pad?![]()
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Amikor a vezértől ilyeneket hallanak akkor csodálkozol?hehetheoriginal írta: ennyi kenyelmetlenkedo, modoroskodo nagyotmondani akaro hsz-t sohasem olvastam meg itt, ez eddig nem ez a forum volt.![]()
Az inflációt nekünk kell letörni, fülön, üstökön kell ragadni, meg kell taposni
Szerintem a fólia az hatalmas volt, azért jár a pacsih3x0r írta: Igaza van hehenek, beszéljünk az igazán fontos dolgokról. Most épp milyen színű a ferencvárosi pad?![]()

- h3x0r
Igaza van hehenek, beszéljünk az igazán fontos dolgokról. Most épp milyen színű a ferencvárosi pad?

-
- Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
jól szóltál, és bocs.hehetheoriginal írta: Jezusom bazmeggeci fennazegben gyertek mar le a szerről, terjetek vissza a politika topikba, a valo eletbe, vagy menjetek privatba, ennyi kenyelmetlenkedo, modoroskodo nagyotmondani akaro hsz-t sohasem olvastam meg itt, ez eddig nem ez a forum volt.![]()
Kibaszott nyomaszto bazmeg.
Mindenki kurvaokos es mindenkinek igaza van a maga gondolatmeneteben. Igy jo? Béke? Köszi.
Pls, ha van ra egy mód.![]()
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Cringe, köszönöm, ezt a szot kerestem.

thereisonly1ronaldo
ugyanez fogalmazódott meg bennem.hehetheoriginal írta: ennyi kenyelmetlenkedo, modoroskodo nagyotmondani akaro hsz-t sohasem olvastam meg itt, ez eddig nem ez a forum volt.
Mindenki kurvaokos es mindenkinek igaza van a maga gondolatmeneteben.

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Jezusom bazmeggeci fennazegben gyertek mar le a szerről, terjetek vissza a politika topikba, a valo eletbe, vagy menjetek privatba, ennyi kenyelmetlenkedo, modoroskodo nagyotmondani akaro hsz-t sohasem olvastam meg itt, ez eddig nem ez a forum volt.
Mindenki kurvaokos es mindenkinek igaza van a maga gondolatmeneteben. Igy jo? Béke? Köszi.
Pls, ha van ra egy mód.

Pls, ha van ra egy mód.

thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
Kérlek ne ess abba a hibába, hogy megfellebezhetlen kijelentéseket teszel olyan tudományról, amiről nagyon kevés ismerettel rendelkezel. Közgázt végeztem, emellett párhuzamosan pszichológiát, ahol doktori fokozatot szereztem majd 10+ évet töltöttem kognitív pszichológiai és idegtudományi kutatásokkal, aztán átnyergeltem üzleti adatelemzési területre. Ezt nem azért írom, hogy mekkora király vagyok (na jó, nem *csak* azért írom), hanem hogy van rálátásom a közgadaságtanra, a kutatásmódszertanra, és előrejelzések készítésére. Tehát fogadd el, hogyzsuninnyo írta: A kozgazdasagtan pontosan ezert nagyreszt csak bullshit, mert folyton utolag okos. Elore valahogyan sosem sikerul "megjosolni" vagy kikovetkeztetni semmit. Ellentetben a tobbi igazi tudomannyal.
1) A "többi igazi tudomány" kijelentésed bullshit, ilyen nincs. A tudományt a módszer(!) teszi tudománnyá, nem a téma.
2) A közgazdaságtan rengeteg területén nagyon is érvényes előrejelzéseket lehet tenni. Nem különbözteted meg az elméleti modellek jövőállóságát a gyakorlati alkalmazás során tett előrejelzések beválásától, szóval legyen néhány példa. Az elméleti közgazdaságtan néhány ága olyan szintű matematikát igényel, amire te mérnökként (ha van ilyen diplomád) csak pislognál. Tversky és Kahneman (fun fact: mindketten pszichológus végzettségűek) döntéselméleti kutatásai Nobel-díjat értek, nyilván semmi hasznuk, csak a Nobel-díjat hülyék ítélik oda. Gyakorlat: az a biztosítótársaság, ahol az aktuárius egy véletlenszámgenerátor, csődbe fog menni. Láthatóan nem ez történik. A hedge fund-ok is nyilván csak találgatnak, Warren Buffet-nek is csak mákja volt 70+ éven keresztül. De még HR területén is meg tudom neked mondani, hogy adott területen működő vállalat esetében melyik HR-stratégia lesz valószínűleg kedvezőbb.
Egyébként pedig a természettudományok döntő többségében is az előrejelzések sztochasztikusak, nem determinisztikusak. A becslés hibájának nagyságrendje nyilván eltérő, de ez sem a tudományágtól, hanem az abban vizsgált kérdéstől és a létező modellek jóságától függ.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Nem jo a peldad szerintem, mert a Mädchen mar kicsinyito kepzos es tükörben nem lany-t jelent, hanem lanyka-t, a normal verzioja die Maid.ANDS írta:Vegyünk egy egyszerű példát. Nagyon sokan beszélnek németül, jól. Tolmácsok, fordítók, idegenvezetők.zsuninnyo írta:
Megint harmadjara irom le, nem oktatasrol es pedagogiarol beszelek. Amit ertesz, el kell tudnod magyarazni egyszeruen egy laikusnak es kesz. Nem megtanitani ra. De ezt nalam es nalad sokkal okosabb emberek fogalmaztak meg, mint ahogy emlitettem is.
Ha megkérdezed tőlük, hogy mit jelent az a szó, hogy “das Mädchen”, mindegyikük meg fogja tudni mondani neked, hogy azt jelenti, hogy a lány. A Mädchen főnév, semleges nemű, előtte a das a határozott nevelő.
Mit jelent a “die Frau”? Azt jelenti, hogy a nő. A Frau főnév, nőnemű, előtte a die a határozott névelő.
Aki tud németül, az a fenti két kérdésedre fog tudni válaszolni, és el tudja magyarázni neked ennek a két szónak a jelentését.
De Te akkor megkérdezed, ha a die Frau nőnemű, és azt jelenti, hogy a nő, akkor a das Mädchen, ha azt jelenti, hogy a lány, akkor az miért semleges nemű? És aki ezt nem tudja neked megválaszolni, akkor az nem is tud igazán németül?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema