Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Halfkey

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 13., csütörtök 10:29

A ‘cuccokkal’ szerintem az a baj hogy nagyon kell a témához érteni. Szerintem ezek nem kezdő befektetőknek valók.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 13., csütörtök 10:26

babaking írta:
Nika91127 írta:

Vegyél Legot és ne bontsd ki. Vannak nem nagy szériás cuccok.
Én pl 2 éve vettem egy Mustangot, akkor 29.000 volt, most ugyanaz 52.000 :)
Egyrészt nem értek hozzá, ezáltal még nagyobb a kockázata, hogy olyat veszek amire később nem lesz kereslet. Másrészt nem bírom ki, hogy ne nyissam ki :lol: Pláne amikor már nagyobb lesz a gyerek és (remélhetőleg) őt is érdekelni fogja és majd együtt játszunk vele.
Vegyel regi penzeket, azok is remek befektetesek es viszonylag konnyen eladhatoak. Csak erezned kell magadban az erot, hogy kiadsz egy szep osszeget, egyetlen darab valamiert, amiben hiszel is.
De mukodik. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 13., csütörtök 10:18

Nemrég láttam pont témába vágó szavazást egyébként:

https://www.reddit.com/r/kiszamolo/comm ... utm_term=1

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 13., csütörtök 10:13

csababarca írta:
Halfkey írta: Mik mentek csődbe idén csabesz, bankok vagy államok? :)
Ez sem a magas ló igaz?
Meg nem gondolom hogy ilyen nexusban vagyunk, hogy csabesz.
De nem is írtam, hogy államcsőd miatt nem bízok bennük.

Nekem egyszerűen csak gyanús, hogy még az iskolai rendszeren keresztül is ezt promózzák.
De leírtátok a miértjét, ezért a válaszért kérdeztem, így már értem miért jó ez nekik.
Bocs, a Csaba nevet sokszor becézem, tettem ezen a fórumon is, ha bánt akkor természetesen nem fogom.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. július 13., csütörtök 10:10

Nika91127 írta:
babaking írta: Nekem is furcsa érzésem van az állampapírokkal kapcsolatban egyszerűen a hosszú időtáv miatt. Mi most leginkább babakötvényben utazunk, ott is bennem van a félsz, hogy a 18 év alatt bedöntik valahogy. Bár ott az alternatíva a 250 féle felesleges műanyag kacat amit a gyerek kapna ajándékba :lol:
Egyrészt nem értek hozzá, ezáltal még nagyobb a kockázata, hogy olyat veszek amire később nem lesz kereslet. Másrészt nem bírom ki, hogy ne nyissam ki :lol: Pláne amikor már nagyobb lesz a gyerek és (remélhetőleg) őt is érdekelni fogja és majd együtt játszunk vele.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. július 13., csütörtök 10:03

A pénz témához :

van egy viszonylag pofon egyszerű lélektana a dolognak :

- akinek kevés pénze van , nem akar/mer kockáztatni, mondván ne hogy még az is a lecsóba kerüljön, hiszen mennyi ideig gyűjtögette. Még annak az árán is a párna alatt "égeti" el, mondván az a biztos, fizikailag megfogható.

- akinek több pénze van értelemszerűen jobbak a lehetőségei, nem "mindenét" teszi fel úgymond, + mennyivel csábítóbb több milliós nagyságrendeknél a kamatokat nézegetni mint pár százezer forintoknál.

Az emberek nagy százaléka szerintem hasonlóan működik, hozzáteszem mindkét csoportot megértem.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. július 13., csütörtök 9:55

zsuninnyo írta:
node írta: Egyszerűen nehéz egy komplex témát teljesen laikusoknak egy-egy fórumbejegyzés formájában, tömören, de egyúttal érthetően elmagyarázni.
Amit nem tudsz egy laikusnak egyszeruen es erthetoen elmagyarazni, azt tulajdonkeppen te sem erted.
Roy Keane legszebb napjain nem tudott így páros lábbal beleszállni másokba, jár a keksz :)

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 13., csütörtök 9:50

babaking írta: Nekem is furcsa érzésem van az állampapírokkal kapcsolatban egyszerűen a hosszú időtáv miatt. Mi most leginkább babakötvényben utazunk, ott is bennem van a félsz, hogy a 18 év alatt bedöntik valahogy. Bár ott az alternatíva a 250 féle felesleges műanyag kacat amit a gyerek kapna ajándékba :lol:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. július 13., csütörtök 9:48

node írta: Egyszerűen nehéz egy komplex témát teljesen laikusoknak egy-egy fórumbejegyzés formájában, tömören, de egyúttal érthetően elmagyarázni.
Amit nem tudsz egy laikusnak egyszeruen es erthetoen elmagyarazni, azt tulajdonkeppen te sem erted.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. július 13., csütörtök 9:44

Nekem is furcsa érzésem van az állampapírokkal kapcsolatban egyszerűen a hosszú időtáv miatt. Mi most leginkább babakötvényben utazunk, ott is bennem van a félsz, hogy a 18 év alatt bedöntik valahogy. Bár ott az alternatíva a 250 féle felesleges műanyag kacat amit a gyerek kapna ajándékba :lol:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. július 13., csütörtök 9:18

Én aztán rohadtul nem bízom a magyar államban (most is lógnak a 22es támogatás nagy részével, amit június végéig ki kellett volna fizetniük), de ebben Halfy-val vagyok maximálisan. Egy DKJ esetében nulla kockázatot látok, de a hosszabb távú papíroknál is. Maximum annyi, hogy ha idő előtt akarod visszaváltani, vagy váltogatni akarod, akkor lehet benne bukó, de ha úgy kezeled, ahogy kitalálták, akkor nulla a kockázata.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 13., csütörtök 8:36

Ez sem a magas ló igaz?
Meg nem gondolom hogy ilyen nexusban vagyunk, hogy csabesz.
De nem is írtam, hogy államcsőd miatt nem bízok bennük.

Nekem egyszerűen csak gyanús, hogy még az iskolai rendszeren keresztül is ezt promózzák.
De leírtátok a miértjét, ezért a válaszért kérdeztem, így már értem miért jó ez nekik.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 13., csütörtök 8:16

Te mondtad, hogy nem a multtal kell foglalkozni, hanem elore nezni.
Az emberben meg jogos lehet a felelem egy allamcsod miatt (meg ha az eselye 0.0001% is) vagy hogy siman taknyosra szo.atjak az embert a valtoztatasokkal, koltsegek novelesevel, akarmilyen kreativ modon, mert ebben verprofik.
Lebeszelni nem beszelnek ra senkit, de ra sem.

En megertem es aterzem Csabi felelmeit, en is ilyen okok miatt dontottem ugy, hogy nem teszem a penzem a kezukbe.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 13., csütörtök 8:10

Mik mentek csődbe idén csabesz, bankok vagy államok? :)

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. július 13., csütörtök 7:41

Halfkey írta:és ez még 1,5 évig így is lesz.
Az új 5 évesnek júliusban van a kamatfordulója, szóval az még két évig 15-19%-ot fog hozni. De a 8 évesnek is május. Szóval még lehet jobban is jön ki az ember, mintha a korábbi PMÁP-ot vette volna magasabb kamatért, de korábbi kamatfordulóval.
csababarca írta:
Nika91127 írta:

Tedd be diszkont kincstárjegybe, most igaz csak évi
10% alatti a kamat. De én havonta belerakosgatom. Láthatóbb összegnél megéri :)
nem aktuális még, csak előre gondolkozom, pl jövő ilyenkorra.
de bevallom, lehet (sőt biztosan) gyöpös gondolkodás, az államra nem bíznék semmit sem.
Az állam talán a legbiztosabb adós a befektetési ajánlások szerint. Ilyenkor nem azt kell nézni, hogy ki van hatalmon. Ez fixen hozza azt a kamatot, amit kell neki, minimális kockázat mellett. A minimális kockázat is annyi, amit írtam korábban: kitalálják, hogy nem vásárolják vissza lejárat előtt, megemelik a költségét a visszaváltásnak vagy csődbe megy az állam. De ahogy Halfkey is írta a csőd nem reális forgatókönyv, mivel saját pénzünk van.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 13., csütörtök 7:37

Nika91127 írta:

nem aktuális még, csak előre gondolkozom, pl jövő ilyenkorra.
de bevallom, lehet (sőt biztosan) gyöpös gondolkodás, az államra nem bíznék semmit sem.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. július 13., csütörtök 7:36

Realista24 írta:
ANDS írta:

Tavalyelőtt volt egymillió forintod, ha megnézed, idén mit tudsz abból venni, azt látod, hogy nagyjából a felét.
Vagyis a mai egymilliód vásárlóértéke nagyjából a felét éri annak, amit 2 éve ért.
Ezzel szemben kapsz 15 % kamatot, ha kölcsönadod az államnak. Az 150 ezer forint egy év alatt, két év alatt 300 ezer. Ez jól hangzik, csak ha van 1.300.000 forintod, aminek a vásárlóértéke kb. 650 ezer a 2 évvel korábbi árszinten, akkor 350 ezer forint buktában vagy.
Egyszerűen elinflálják a forintot, így elinflálják a költségvetés hiányát, mellesleg az emberek megtakarításait is.

Azert a tulzasokert neked sem kell a szomszedba menni.
Ez legalabb akkora ferdites, mint amit az allam kommunikal, hogy Magyarorszagon minden rendben van.

Bizony, ez mindenkinek a saját egyéni kosarán múlik, pl én rengeteg dolgot nem veszek meg ami duplázott, mert nem eszem iszom az adott terméket, szóval azt az 1 milliot else költeném erre. Bonyolultabb ez szerintem.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 13., csütörtök 7:31

Egyébként alapvetően ha most fektetsz be, előre kell nézni nem hátra.

A legnépszerűbb állampapír az inflációkövető PMÁP, ami éves csúszásban van a lefelé menő inflációhoz képest. Vagyis el fog jönni a pillanat - már tulajdonképpen el is jött - amikor az aktuális havi inflációnál (vagyis nem a tavaly június-idén június, hanem a május-június) lényegesen magasabb az aktuális havi kamat, és ez még 1,5 évig így is lesz.

Az inflációhoz - szerintem - egyébként is relatíve értelmetlen hasonlítani egy befektetést, mert ha nem teszed be a pénzt miatta semmibe, akkor csak még többet buksz. Az alternatív befektetéshez kell hasonlítani, abból meg még az alapkezelők (Concorde, Hold stb) szerint is nehéz olyat találni most ami fel fogja venni a versenyt, pedig az lenne az érdekük hogy azt mondják hogy márpedig simán lehet, vidd hozzájuk a pénzed kezelni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 13., csütörtök 7:31

ANDS írta:

Tavalyelőtt volt egymillió forintod, ha megnézed, idén mit tudsz abból venni, azt látod, hogy nagyjából a felét.
Vagyis a mai egymilliód vásárlóértéke nagyjából a felét éri annak, amit 2 éve ért.
Ezzel szemben kapsz 15 % kamatot, ha kölcsönadod az államnak. Az 150 ezer forint egy év alatt, két év alatt 300 ezer. Ez jól hangzik, csak ha van 1.300.000 forintod, aminek a vásárlóértéke kb. 650 ezer a 2 évvel korábbi árszinten, akkor 350 ezer forint buktában vagy.
Egyszerűen elinflálják a forintot, így elinflálják a költségvetés hiányát, mellesleg az emberek megtakarításait is.

Azert a tulzasokert neked sem kell a szomszedba menni.
Ez legalabb akkora ferdites, mint amit az allam kommunikal, hogy Magyarorszagon minden rendben van.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 13., csütörtök 7:28

csababarca írta:
ANDS írta:

Köszi, igazából erre voltam kiváncsi.
Szóval ezt megint nem nekem találták ki:D

Vissza: