OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 18., kedd 6:59

Ez nekem is furcsa. Én is ideges vagyok ha beteg a gyerek (főleg ha vmi nem egyértelmű), de pont azért is megyek orvoshoz hogy szakértő lássa, és ez megnyugtasson. Szóval én nem az orvos hanem a betegség miatt vagyok ideges.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 18., kedd 2:36

zsuninnyo írta:
Nika91127 írta:

Beszélhetnénk a magyar emberek egészségkúltúrájáról is... épp most hozott a mentő egy beteget, szombat reggel sérült... kedd hajnalban behozatta a család, mert "mán nem tudunk kezdeni vele semmitse"...
Nekem speciel gyomoridegem van, ha barmilyen orvoshoz el kell mennem. Ha a gyereket kell vinnem, akkor meg egyenesen sik ideg vagyok. Szoval valahol meg tudom erteni egy reszet az ermbereknek, miert ilyenek. De hogy ennek ellenere, milyen allapotban van az atlagember, na az is meger egy miset. Nyaralason a hotelben 10bol 6 ember korosaan elhizott, csak gyogyszerek tartjak ossze, 2 pedig "csak" tulsulyos. Cserebe motivalo, hogy en ilyen kiszolgaltatott emberi roncs nem akarok lenni, ugyh inkabb sportolok, es odafigyelek az etkezesre.
És miért a gyomorideg? Ha publikus.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. július 18., kedd 1:06

Nika91127 írta:
ANDS írta:

Pont ma este mondtam a feleségemnek, hogy annyira uborkaszezon van a fociban, hogy még a politika topicba is beleolvastam.
Beszélhetnénk a magyar emberek egészségkúltúrájáról is... épp most hozott a mentő egy beteget, szombat reggel sérült... kedd hajnalban behozatta a család, mert "mán nem tudunk kezdeni vele semmitse"...
Nekem speciel gyomoridegem van, ha barmilyen orvoshoz el kell mennem. Ha a gyereket kell vinnem, akkor meg egyenesen sik ideg vagyok. Szoval valahol meg tudom erteni egy reszet az ermbereknek, miert ilyenek. De hogy ennek ellenere, milyen allapotban van az atlagember, na az is meger egy miset. Nyaralason a hotelben 10bol 6 ember korosaan elhizott, csak gyogyszerek tartjak ossze, 2 pedig "csak" tulsulyos. Cserebe motivalo, hogy en ilyen kiszolgaltatott emberi roncs nem akarok lenni, ugyh inkabb sportolok, es odafigyelek az etkezesre.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 18., kedd 0:20

ANDS írta:
Halfkey írta: Lassan akár indulhatna is a futballszezon, mert így a Tenisz meg a Habsburgok között úgy érzem lassan kezdünk kifogyni a témákból :D
Pont ma este mondtam a feleségemnek, hogy annyira uborkaszezon van a fociban, hogy még a politika topicba is beleolvastam.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. július 17., hétfő 23:56

Jobb, amikor arrol van szo hogy szeptemberben el kene adni a fel keretet, mert szar mindenki? :mrgreen:

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2023. július 17., hétfő 23:23

ferni írta:
Halfkey írta: Lassan akár indulhatna is a futballszezon, mert így a Tenisz meg a Habsburgok között úgy érzem lassan kezdünk kifogyni a témákból :D

Egy jó dezodort valaki javasolhatna még.
:lol:

Amúgy még mindig ez a top :kalapos:
Baaaz, azt hittem mar csak en hasznalok ilyet, tenyleg ez a legjobb B-)
:goat:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 17., hétfő 22:51

Gondolom aki szép gyepet akar :)

Nálam csak nyírt gaz van, azt szidom nem öntözöm :D

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. július 17., hétfő 22:49

kierkegaard írta: Irán nemzetkozi repuloteren 66fokot mertek. Kellemes lehet arrafele az elet.
Ott elkéne akkor egy jó dezodor... :mrgreen:

Téma: fűnyírás/kert: nem öntözöm, csak a kiskertet, annál kevesebbet kell nyírni. Van aki öntöz?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. július 17., hétfő 22:45

:lol:

Amúgy még mindig ez a top :kalapos:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. július 17., hétfő 22:41

Irán nemzetkozi repuloteren 66fokot mertek. Kellemes lehet arrafele az elet.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 17., hétfő 22:41

Lassan akár indulhatna is a futballszezon, mert így a Tenisz meg a Habsburgok között úgy érzem lassan kezdünk kifogyni a témákból :D

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. július 14., péntek 13:35

babaking írta: Jó bikefittinget tudtok ajánlani? Eredetileg jövö nyárra terveztem volna, mint amolyan szülinapi ajándék, de lehet már idén benevezek, hosszú még a szezon.
Bikefittingen sosem voltam, otthon görgőn egy kamera segítségével igyekeztem belőni mindig.
Ensportnál viszont voltam már mással, velük elégedett voltam. Van náluk bikefitting is.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. július 11., kedd 16:15

nmate írta:
babaking írta: Amiket eddig elmezdtem illetve fogok csinálni:

- alaposabb nyújtás, mobility
- lesz egy bikefit,hogy az spd-t finomhangoljam

Viszont a fájdalom egy része a túlterheléstől van, ilyen 65-70km között kezdem érezni
Ez, de ettől leginkább hosszútávon várj eredményt, 6-9 hónap simán lehet. Csak ne erőltesd túl most, jobban jársz, tapasztalat. Szóval mindenképp csökkentsd kicsit a km-t, vagy vedd lazábbra (hegyeket, sprinteket kerüld).

https://smileymed.hu/tudastar/biciklize ... dalom.html Nekem ez térdemmel segített amúgy belőni mi a gond, mondjuk azóta más fáj. :lol:
Nagyjából én is erre jutottam, hasonló cikket már találtam angolul. A térdnek a külső része fáj szóval én is a stoplira gyanakodtam, de nem új és nem rögtön fáj. Lehet pont a kopása az egyik ludas.

Túlterhelés is tuti kiváltó ok, de lehet volt egy apró trauma is - egyik nap letekertem a Bubán Lelléig (152 km) aztán másnap kellemes 30 recovery családdal és amikor kanyarodtam be a garázsba az első kerekem elástam a murvában és hirtelen kellet balra kitámasztani és nem volt kellemes, ahogy az spd-ből kijött. Másnap szintén kellemes 30km és ott kezdtem érezni. De hogy a túlterhelés vagy az a pici trauma okozta elsősorban azt nem tudom. Utána jellemzően ilyen 60-70 között kezdődik és ha sprintet akarok nyomni, vagy van egy keményebb hegy ott jobban fáj mintha csak lazán gurulok.

Pihentetés is játszik, most a hétvégén csak 63-at mentem (cserébe hegyen, a Pilisben kevés a sík :mrgreen: ) és nem is volt semmi, csak a vége felé kezdtem érezni nagyon halványan.

Fenti felsorolásból egyébként a core edzés kimaradt, azt mostanában kicsit elhanyagoltam, pedig tudom, hogy fontos uh arra is ráfekszek.

Jó bikefittinget tudtok ajánlani? Eredetileg jövö nyárra terveztem volna, mint amolyan szülinapi ajándék, de lehet már idén benevezek, hosszú még a szezon.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. július 11., kedd 15:02

babaking írta: Amiket eddig elmezdtem illetve fogok csinálni:

- alaposabb nyújtás, mobility
- lesz egy bikefit,hogy az spd-t finomhangoljam

Viszont a fájdalom egy része a túlterheléstől van, ilyen 65-70km között kezdem érezni
Ez, de ettől leginkább hosszútávon várj eredményt, 6-9 hónap simán lehet. Csak ne erőltesd túl most, jobban jársz, tapasztalat. Szóval mindenképp csökkentsd kicsit a km-t, vagy vedd lazábbra (hegyeket, sprinteket kerüld).

https://smileymed.hu/tudastar/biciklize ... dalom.html Nekem ez térdemmel segített amúgy belőni mi a gond, mondjuk azóta más fáj. :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 11., kedd 9:28

csababarca írta:
hehetheoriginal írta:
artroszkópisos :mrgreen: cleanup műtét, aztán minden fasza.
a műtét manapság instant megoldás - normális megoldás - ma már, én nem szarakodnék vitaminokkal meg homeopátiás balfaszságokkal, semmit se érnek egy jó orvosi megoldáshoz képest.
persze kérdés mi a cél, vki szalagok nélkül is jól elvan, a mindennapokhoz lehet elég neki.
jaja néztem most medicovernél, ahogy Nika írta, félmilla:D

nem tudom, mert most jelenleg recseg, de tegnap focáztam, semmi gond nem volt vele.
ja, ha mutet, akkor Beres György dokibacsi, Tata Kastelypark klinikan rendel/mut, vagy Bp. 14. keruletben is van rendeloje.
megcsinalja a mutetet tb-re, a kajat kell kifizetned arra a 2-3 napra, meg a vizsgalatot, MR-t elotte nyilvan.
idopont az necces, boldog boldogtalan hozza meg a haverjaihoz jar rendberakatni mindenfele mozgasszervi dolgokat

amugy ha csak recseg, az nem feltetlen rögtön porc problem
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 11., kedd 9:20

Megnézhetnéd van e olyan biztosítás ami fedezi, megkötöd, aztán egy hónap múlva jujj megfájdult a lábad.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 11., kedd 9:15

hehetheoriginal írta:
Nika91127 írta:

Igazából vannak biomechanikai vizsgálatok, amik kimutatták, hogy ha kimetszik és nem varrják, akkor hosszútávon a kopás többszörös. Csak ugye, nem minden varrható, sőt...
monnyuk ehhez nem tudom minek biomechanikai lófaszbalfaszkodás, paraszti ész, hogy ha kiveszed a párnát a 2 felület közül, akkor azok ott súrlódni, kopni fognak
Igen, de ha csak részlegesen távolítod el, akkor eddig azt gondolták, hogy nem akkora a gond.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 11., kedd 9:08

Nika91127 írta:
hehetheoriginal írta:
emlékszem hogy irtad, en nem tudnek ugy elni, felbaszna nagyon , idegesitene, hogy nem tudom azt csinalni fizikailag, amit kigondoltam fejben

az már genetika, szopás :lol: :kivagyhe:

Igazából vannak biomechanikai vizsgálatok, amik kimutatták, hogy ha kimetszik és nem varrják, akkor hosszútávon a kopás többszörös. Csak ugye, nem minden varrható, sőt...
monnyuk ehhez nem tudom minek biomechanikai lófaszbalfaszkodás, paraszti ész, hogy ha kiveszed a párnát a 2 felület közül, akkor azok ott súrlódni, kopni fognak
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 11., kedd 8:52

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta:

Ez vagyok en. Bar az szar, hogy nem tudok egy rendes meccset nyomni a gyerekkel, es kenytelen vagyok felrugni, mert a hirtelen iranyvaltast nem birom lekovetni a kitamasztas hianya miatt. :mrgreen:
emlékszem hogy irtad, en nem tudnek ugy elni, felbaszna nagyon , idegesitene, hogy nem tudom azt csinalni fizikailag, amit kigondoltam fejben
Hosszu távon akkor jár jól, ha varrható - ha csak kivágják, a térdkopàs sokkal nagyobb.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 11., kedd 8:45

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta:
persze kérdés mi a cél, vki szalagok nélkül is jól elvan, a mindennapokhoz lehet elég neki.
Ez vagyok en. Bar az szar, hogy nem tudok egy rendes meccset nyomni a gyerekkel, es kenytelen vagyok felrugni, mert a hirtelen iranyvaltast nem birom lekovetni a kitamasztas hianya miatt. :mrgreen:
Hosszu távon akkor jár jól, ha varrható - ha csak kivágják, a térdkopàs sokkal nagyobb.
thereisonly1ronaldo

Vissza: