Nagyjából én is erre jutottam, hasonló cikket már találtam angolul. A térdnek a külső része fáj szóval én is a stoplira gyanakodtam, de nem új és nem rögtön fáj. Lehet pont a kopása az egyik ludas.nmate írta:Ez, de ettől leginkább hosszútávon várj eredményt, 6-9 hónap simán lehet. Csak ne erőltesd túl most, jobban jársz, tapasztalat. Szóval mindenképp csökkentsd kicsit a km-t, vagy vedd lazábbra (hegyeket, sprinteket kerüld).babaking írta: Amiket eddig elmezdtem illetve fogok csinálni:
- alaposabb nyújtás, mobility
- lesz egy bikefit,hogy az spd-t finomhangoljam
Viszont a fájdalom egy része a túlterheléstől van, ilyen 65-70km között kezdem érezni
https://smileymed.hu/tudastar/biciklize ... dalom.html Nekem ez térdemmel segített amúgy belőni mi a gond, mondjuk azóta más fáj.![]()
Túlterhelés is tuti kiváltó ok, de lehet volt egy apró trauma is - egyik nap letekertem a Bubán Lelléig (152 km) aztán másnap kellemes 30 recovery családdal és amikor kanyarodtam be a garázsba az első kerekem elástam a murvában és hirtelen kellet balra kitámasztani és nem volt kellemes, ahogy az spd-ből kijött. Másnap szintén kellemes 30km és ott kezdtem érezni. De hogy a túlterhelés vagy az a pici trauma okozta elsősorban azt nem tudom. Utána jellemzően ilyen 60-70 között kezdődik és ha sprintet akarok nyomni, vagy van egy keményebb hegy ott jobban fáj mintha csak lazán gurulok.
Pihentetés is játszik, most a hétvégén csak 63-at mentem (cserébe hegyen, a Pilisben kevés a sík

Fenti felsorolásból egyébként a core edzés kimaradt, azt mostanában kicsit elhanyagoltam, pedig tudom, hogy fontos uh arra is ráfekszek.
Jó bikefittinget tudtok ajánlani? Eredetileg jövö nyárra terveztem volna, mint amolyan szülinapi ajándék, de lehet már idén benevezek, hosszú még a szezon.