Nem azért csinálják mert jófejek, hanem mert ennyit kell fizetniük azért hogy pénzhez jussanak és finanszírozhassák az életet (kifizethessék a tanárokat

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 12., szerda 20:48
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 12., szerda 17:25
Es tenyleg.Süti írta: Fogják a forintodat, befektetik valami rendes devizaba, ha nagyon nincs pénz pár unorthodox döntéssel leertekelik a forintot 430-440 környékére, elteszik az árfolyam különbözetet, és visszakapod a forintodat.
HozzászólásSzerző: Süti » 2023. július 12., szerda 16:59
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 12., szerda 16:58
Majd elveszikmiro. írta: Komolyan en nem ertem hogy mukodokepes.
Adnak egy hatalmas kamatot,majd ok befektetik,kisebb kamattal.
Igy ez a sztori minuszos nekik.
Ez hogy tud mukodni? Vagy nem ertek valamit talan.
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 12., szerda 16:51
HozzászólásSzerző: rikko » 2023. július 12., szerda 16:44
miro. írta: Sracok,ha allampapirba teszitek a lovet,most nagyon magas a kamat.
Hogy mukodokepes ez? Ugy hallottam sokkal magasabb,mint szinte barhol europaban.
Hogy fogjak ezt kifizetni?
Kicsit tundermesebe illo az egesz. Mi van akkor,ha elveszik mint a magannyugdijat?
Ertem en,hogy papiron ez nem lehetseges,de….
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 12., szerda 16:32
HozzászólásSzerző: node » 2023. július 10., hétfő 22:59
Itt valami nem stimmel. Adok ki újszerű saját lakást Budán (XI. kerület, 70+ nm, nappali + 2,5 szoba), de messze nem kérünk 400e Ft-ot a bérlőtől. Tudom, hogy jóval piaci ár alatt vagyunk, de évek óta ugyanaz a bérlő, és nagyon vigyáz a lakásra, ami nekem többet ér havi néhány tízezer forintnál (volt már tapasztalatom idiótával). Gondolom ti is jó bérlők vagytok, az ilyet értelmes bérbeadó nem bünteti évi 20-30%-os díjemeléssel.Marky írta: Na szoval... nincs semmi 1.5/kopf-rol szo, en is a kiszamolos cikkbol vettem az alapot. Baratnom vendeglatos, en senior IT fejleszto vagyok.
Csak az elmult egy evben 150-rol 320-ra ugrott a lakasberleti dijunk (volt benne egy koltozes is, az elozo helyen 150-rol 280-ra akart emelni a tulajdonos). A rezsiarak es az elelmiszerarak emelkedese mindenki szamara lathato. Van egy 9 eves autonk, aminek szinten emelkedett a kgfb-je es a sulyadoja.
Jelenleg ugy nez ki, hogy a jelenlegi lakasunk dija hamarosan megfogja karcolni a 400-at![]()
Budapesten, vagy Pest megyeben szeretnenk letelepedni, amihez tervben van a babavaro behuzasa is, de a jelenlegi piaci helyzetben az is csak egy tapasz.
Most inkabb lemondunk minden foldi jorol, csak gyuljon a megtakaritas, mert ugy erezzuk, hogy a covid ota lenyegeben lefele csuszunk. A berleti dijakat kokemenyen emelik az inflacioval-folotte, de az en berem meg elert egy plafont, amit csak contractorkent tudnek attorni....
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 10., hétfő 19:26
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 10., hétfő 19:16
Ja, jó dolog ez a DKJ. Kár, hogy 10% alá bezuttyant. Nekem lassan megéri az Egyenlítő hitel miatt a számlán tartani. De most még augusztus végéig "robog a vonat"Halfkey írta:És hogy a másik szálra is reagáljak, nem ‘merés’ kérdése. Nem (csak) a rövid távú hozam számít nekem, így megtartom. A fő oka amelett hogy a hosszú távot kiszámítani nem lehet, a magas illeték költségek. Tegyük fel hogy 4 év múlva az ingatlan az optimális befektetés, akkor fizessek 4% illetéket + ügyvédi díjat + a macera hogy venni/eladni/cuccolni? Venni nem vennék most (még) befektetési ingatlant, de eladás helyett inkább tartom.ANDS írta:
Ez jogos.
És Te meg mered lépni, hogy eladod a lakást, és helyette állampapírt veszel?
A hozamkülönbség egy részét áthidaltam azzal hogy felvettem rá szabad felhasználású jelzáloghitelt és beraktam állampapírba, évi 2-3 milla ebből is jön (ami ugye több mint a bérleti díj, lol).
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 10., hétfő 18:58
És hogy a másik szálra is reagáljak, nem ‘merés’ kérdése. Nem (csak) a rövid távú hozam számít nekem, így megtartom. A fő oka amelett hogy a hosszú távot kiszámítani nem lehet, a magas illeték költségek. Tegyük fel hogy 4 év múlva az ingatlan az optimális befektetés, akkor fizessek 4% illetéket + ügyvédi díjat + a macera hogy venni/eladni/cuccolni? Venni nem vennék most (még) befektetési ingatlant, de eladás helyett inkább tartom.ANDS írta:Ez jogos.Halfkey írta:
Igen, és az ingatlan szar megtérülés most. Az önerő egy albérlő embernél valszeg nem ebben áll - prémium állampapír hoz most az évi 40 millára 6 milla kamatot, Dkj vagy Lightyear meg kv 4 millát. Oszd vissza.
És Te meg mered lépni, hogy eladod a lakást, és helyette állampapírt veszel?
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 10., hétfő 18:44
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 10., hétfő 18:08
Szerintem futnia kellene az adókból erre is, 33,5 százalékos levonások, plusz boltokban az áfa, nagyjából a fele pénz marad a zsebemben ténylegesen.Halfkey írta: Tanároktól speciel én sem sajnálnám.
De azt látni kell, hogy régi magyar probléma, hogy túl sok embert fizet végeredményben az állam, amit végeredményben csak a privát szféra és az abban dolgozók adóztatásából lehet megoldani.
Régi cikk, de az arányok hasonlóak most is.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20170 ... 259205?amp
Nyilván a gond komoly részt az hogy hogyan osztják el az adópénzeket, mire jut és mire nem, de azt is könnyű be látni hogy mindenre nem juthat. Az oktatásra jusson szerintem is. Miből vegyük el? Azt nemtudom, nyilván lopjanak kevesebbet meg legyen kevesebb stadion az jön csuklóból, de utóbbi legalábbis most a válságban mindenképp lassult. Min lehetne még spórolni? A kérdésem nem költői, kíváncsi vagyok az értékrendekre.
HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. július 10., hétfő 18:06
Halfkey írta: Tanároktól speciel én sem sajnálnám.
De azt látni kell, hogy régi magyar probléma, hogy túl sok embert fizet végeredményben az állam, amit végeredményben csak a privát szféra és az abban dolgozók adóztatásából lehet megoldani.
Nyilván a gond komoly részt az hogy hogyan osztják el az adópénzeket, mire jut és mire nem, de azt is könnyű be látni hogy mindenre nem juthat. Az oktatásra jusson szerintem is. Miből vegyük el? Azt nemtudom, nyilván lopjanak kevesebbet meg legyen kevesebb stadion az jön csuklóból, de utóbbi legalábbis most a válságban mindenképp lassult. Min lehetne még spórolni? A kérdésem nem költői, kíváncsi vagyok az értékrendekre.
HozzászólásSzerző: lordgabi » 2023. július 10., hétfő 17:57
HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 10., hétfő 17:31
Az allamapparatuson sokat lehetne sporolni. A 199 kepviselo nagyon draga az allamnak, plusz a rengeteg allamtitkar es kitudja mennyi egyeb potyautas van a rendszerben, akik tanacsadokent beszamlaznak a miniszteriumoknak. Az allami kommunikaciora forditott penz nelkulozheto lenne. A parttamogatasokat szinten meg lehetne nyirbalni, mert sulyos milliardokba kerul eltartani a parlamenti partokat.Halfkey írta: Tanároktól speciel én sem sajnálnám.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. július 10., hétfő 17:13
Nehéz úgy, hogy kikötöd a lopást nem lehet írni. Abba gondoljunk bele, hogy ekkora méretű (sok-sok-sok milliárd forintnyi évente) lopás mellett még az is csoda, hogy itt tartunk (bár sokak szerint nagyon a szélén vagyunk már).Halfkey írta: Tanároktól speciel én sem sajnálnám.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 10., hétfő 17:09
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. július 10., hétfő 17:07
ja hat maszekolni a beosztas miatt meg tappenzzel mokolni mindig is lehetett a rendorseg kotelekein belul, de nekem ez uj volt, hogy a fizukat igy megnyomtak/megnyomjak.Halfkey írta: Nemtudok általában sokat a rendőrökről, én azt látom hogy neki marha sok a szabad napja. Nyilván cserébe vannak 24 órás műszakjai, de az a rengeteg sok plusz időt szerintem nem lehet annyival lerendezni hogy ‘szegényeknek sokat kell mellette maszekolni’.
Arról az apróságról hogy 100%os táppénz most nem
is beszélve, ami viszonylag kényelmessé teszi neki a ‘betegeskedést’.
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 10., hétfő 16:56
Mind1,lenyeg a lenyeg hogy a biztositas igy 100korul van ra.hehetheoriginal írta: nem ezt mondtam, hogy 10x annyi evente, mint Mo-n?
mar megint mi van veletek![]()
en azt talaltam furanak, hogy vollkaskoval is csak 130 körül lenne, de akkor valos
Jelenlévő fórumozók: 12 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem