Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 10., hétfő 16:56

Halfkey írta: Nemtudok általában sokat a rendőrökről, én azt látom hogy neki marha sok a szabad napja. Nyilván cserébe vannak 24 órás műszakjai, de az a rengeteg sok plusz időt szerintem nem lehet annyival lerendezni hogy ‘szegényeknek sokat kell mellette maszekolni’.

Arról az apróságról hogy 100%os táppénz most nem
is beszélve, ami viszonylag kényelmessé teszi neki a ‘betegeskedést’.
Én se tudok sokat, csak megkérdeztem meg utána olvastam.
De mindegy is.

Nem sajnálok senkit, magamat se amúgy, de én jobbnak tartanék egy rendszert a tanároknak is, ahol meg vagyunk fizetve, bent vagyunk rendesen 8 órát ahogy kell, és nincs több gond.
Nem kell a nyelvtanároknak rohanni haza mint az őrült, mert 14:15kor kicsengetnek, 14:20ra meg már otthon várja a magántanuló.

Mondjuk ehhez alsóhangon oda kellene dobni egy 400-450es nettót, ami egyelőre az àlom kategória nekünk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2023. július 10., hétfő 16:57-kor.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2023. július 10., hétfő 16:55

12 - 24 a leggyakrabb szolgálati beosztás mostanabán a rendőrségnél a járőrök között.

Ez azt jelenti, hogy 12 óra munka 8tól 20óráig, 24 óra pihi, aztán 12 óra munka 20órától 8óráig, majd 48 óra pihi. Aztán ismétlés (persze ha nincs létszámprobléma és nem osztanak be szabadnapodon).

Maszekozni inkább a tűzoltók tudnak, ahol 24 óra szolgálat után 48 óra pihi van.

A kezdő bér valóban br 390 körül van, de az emelés január 1től korántsem biztos, hogy megtörténik, ugyanis a jelenlegi emelés abban a sávba esik (150-350% pótlék emelés) amelyikbe január 1el is lehet kerülni (320-520%).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tomi_b 2023. július 10., hétfő 16:58-kor.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 10., hétfő 16:49

Nemtudok általában sokat a rendőrökről, én azt látom hogy neki marha sok a szabad napja. Nyilván cserébe vannak 24 órás műszakjai, de az a rengeteg sok plusz időt szerintem nem lehet annyival lerendezni hogy ‘szegényeknek sokat kell mellette maszekolni’.

Arról az apróságról hogy 100%os táppénz most nem
is beszélve, ami viszonylag kényelmessé teszi neki a ‘betegeskedést’.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 10., hétfő 16:42

ANDS írta:
Halfkey írta:

Ráadásul ugye te is tudod, hogy annak a 40 millának van jelentős alternatív költsége, tehát oké hogy kiváltod a 400k albit 400k hitellel, de ha közben buksz havi 400k kamatot akkor adtál a szarnak egy pofont.
Ez hogyan jön ki, ez a 400 k kamat?

Azt írtad, hogy a 40 millás lakás 170- ért van kiadva.
Igen, és az ingatlan szar megtérülés most. Az önerő egy albérlő embernél valszeg nem ebben áll - prémium állampapír hoz most az évi 40 millára 6 milla kamatot, Dkj vagy Lightyear meg kv 4 millát. Oszd vissza.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 10., hétfő 16:30

'shutterisland írta:

wow le vagyok akkor maradva egy brutalis fizetesemelesnyivel, mert rohadtul nem volt jo buli ezelott rendornek lenni anyagi szempontbol.

de a peldamban szabadon behelyettesithetoek a foglalkozasok, ha van meg egyaltalan barki aki 300k alatt keres a tanarokon kivul. :hmmm: :D
Sokkal nem maradtál le, majd most jan1-től emelik a bérüket, sima járőr most 383ezret keresett bruttóban, ez nő majd 463ezerrel jan 1től.

Legalábbis én ezt látom, rendőr ismerősöm (határrendészet is ezt mondja).
Most még a nettó 300ezer alatt van az átlagfizetésük.

Az lenne a lényeg, hogy ne kelljen maszekolni.
Se rendőrnek, se tanárnak.
Legyen egy tisztes bér, aztán aki akar maszekoljon , de ne legyen rászorulva.

Durva amúgy amilyen fizukról itt beszéltek, mi ketten nem keresünk egymillát nettóban, pedig párom programozó, de messze van ettől a pénztől multinál.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. július 10., hétfő 16:27

miro. írta:
hehetheoriginal írta:
Es honositottad a verdat meg atvitted a bonusmalus szintet a magyar biztositotol, vagy nullarol kezdted a bulit?
En ezt itt vettem mar kint.
Siman a 3-as szinten vagyok. Ennyi ra a biztositas.
De ha ezt kiszamolod,kb 10-12x fizetek itt tobbet mint amit otthon egy evbe kene.
Logika hehe,logika.
De itthon is 200+ körül van egy Casco évente egy ilyen autóra. Plusz szerintem pesten fizetnél egy átlagos B3–as kategóriával 80+ biztosítást. Szóval inkább 2x a szorzó.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 10., hétfő 16:24

nem ezt mondtam, hogy 10x annyi evente, mint Mo-n?
mar megint mi van veletek :coffee:

en azt talaltam furanak, hogy vollkaskoval is csak 130 körül lenne, de akkor valos
thereisonly1ronaldo

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 10., hétfő 16:21

hehetheoriginal írta:
Es honositottad a verdat meg atvitted a bonusmalus szintet a magyar biztositotol, vagy nullarol kezdted a bulit?
En ezt itt vettem mar kint.
Siman a 3-as szinten vagyok. Ennyi ra a biztositas.
De ha ezt kiszamolod,kb 10-12x fizetek itt tobbet mint amit otthon egy evbe kene.
Logika hehe,logika.
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. július 10., hétfő 16:19

hehetheoriginal írta:
miro. írta:

Ausztriaba 2019 hyundai tucson
Havinta fizet annyit Hehito 😀😀 1200 euro evente neki a biztositas.

En fizetek nemetben 320 at a matizomra , 150 et a nissanomra de az szezon rendszamos marciustol oktoberig.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 10., hétfő 15:55

miro. írta:
hehetheoriginal írta:
Hol elsz milyen autod van? :kalapos:
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. július 10., hétfő 15:53

Halfkey írta: Van rendőr őrmester és (multi) bolti eladó pár rokonom. Ennyit a rendőr megkeres egyedül, és mellette annyi a szabadnapja hogy maszek kerti munkákkal szezonban még a kétszeresét is hazaviszi.
wow le vagyok akkor maradva egy brutalis fizetesemelesnyivel, mert rohadtul nem volt jo buli ezelott rendornek lenni anyagi szempontbol.

de a peldamban szabadon behelyettesithetoek a foglalkozasok, ha van meg egyaltalan barki aki 300k alatt keres a tanarokon kivul. :hmmm: :D

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 10., hétfő 15:51

hehetheoriginal írta:
miro. írta:

Van benne aha,vagyis nem a teljes,hanem a felcasco,reszleges,nem tudom hogy hivjak otthon.
A teljes 25 euroval lett volna tobb.
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 10., hétfő 15:44

miro. írta:
Dupla D írta:

Ebben benne van a Casco is? Ha igen, akkor az nem sokkal több, mint itthon.
Van benne aha,vagyis nem a teljes,hanem a felcasco,reszleges,nem tudom hogy hivjak otthon.
thereisonly1ronaldo

miro.

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 10., hétfő 15:41

Dupla D írta:
miro. írta: 98 eurot fizetek azaz ca. 37.000 forintot.

Havonta. :lol:
Ebben benne van a Casco is? Ha igen, akkor az nem sokkal több, mint itthon.
Real Madrid

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. július 10., hétfő 15:37

Marky írta:
Nika91127 írta: De nem arról van szó, hogy a kollégáék spóroltak eddig is? Akkor csak van önerő, nem?
Ha lenne onero mar reg nem berelnenk :) A 6 havi tartalekhoz pedig nem szeretnek nyulni.
Nyilvan egyszer ossze fog gyulni es en is pasztazom a piacot. Tisztaban vagyok azzal is, hogy a mostani kamatok mellett nem tobzodnak a vevok, szoval alkudni is lehet.
Vedd ki Halfkey 170 ezres lakasat, radobsz mondjuk 15 ezret meg bekoltozeskor egy ingyen Real mezt, a 400-hoz kepest a kulonbozetbol 1 ev alatt van 2 es fel millad. :mrgreen:

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. július 10., hétfő 15:33

Halfkey írta: Van rendőr őrmester és (multi) bolti eladó pár rokonom. Ennyit a rendőr megkeres egyedül, és mellette annyi a szabadnapja hogy maszek kerti munkákkal szezonban még a kétszeresét is hazaviszi.
Ez ideig-óráig teljesen rendben van, a gond már megint az hogy állandó kiegészítő munkát kell vállalnod ahhoz hogy jól keres. Amíg fiatal vagy bírod, aztán jön a reccsenés. Pénz lehet lesz, a gyerekeid legszebb éveit meg majd visszanézed albumból, viberen etc.

Tanároknak is elugatták már millió éve hogy a délutáni / koraesti maszek jól fizet, nincs itt semmi probléma.

Én most fejeztem be a sulit ( épületvillamosság , megint hígult a szakma :D ) , nem keresek rosszul , de amilyen árak vannak billegek hogy kellene maszekolnom , de hálisten otthon is látni akarják a képemet még, így valószínűleg ez a projekt tolódik.

Tényleg nem tudom hogy egy bolti alkalmazott hogy matekozza ki két fizetés között az életét. :|

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 10., hétfő 15:10

Van rendőr őrmester és (multi) bolti eladó pár rokonom. Ennyit a rendőr megkeres egyedül, és mellette annyi a szabadnapja hogy maszek kerti munkákkal szezonban még a kétszeresét is hazaviszi.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 10., hétfő 14:58

Marky írta:
Nika91127 írta: De nem arról van szó, hogy a kollégáék spóroltak eddig is? Akkor csak van önerő, nem?
Ha lenne onero mar reg nem berelnenk :) A 6 havi tartalekhoz pedig nem szeretnek nyulni.
Nyilvan egyszer ossze fog gyulni es en is pasztazom a piacot. Tisztaban vagyok azzal is, hogy a mostani kamatok mellett nem tobzodnak a vevok, szoval alkudni is lehet.
Nekem mákom volt, ár alatt 20 millióval jutottam egy házhoz. Így bele mertem vágni :) 1,5-2 évig "radaroztam". Az ingatlanos szomszédom, jóba vagyunk, ő adta a fülest a hirdetés kirakása előtt. Mire megnéztem 120 érdeklődő volt.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. július 10., hétfő 14:52

felmerul bennem a kerdes, hogy akkor aki nem a felso "decilisben" van, hanem pl tokatlag trafikban dolgozo leany egy rendor ormester legennyel akar havi netto 400 ezres osszjovedelembol valamit kezdeni magaval lakhatas ugyileg annak mik az opcioi ?

varunk az oroksegre vagy elkotelezodunk ket-harom gyerekre es meg 30+ evesen is a szuloi hazban kell sporolgatni ?

kinn sem fenekig tejfel az elet, sot, de azert tenyleg elkeserito a helyzet otthon.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 10., hétfő 14:30

Vissza: