OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 2., vasárnap 22:15

Halfkey írta: Azért nem biztos hogy most az orvosi juttatáscsomagot sajnálni kell :D
Hát, havi 260 óra melót se kell annyira.
Amúgy a béremre nem panaszkodom most.
De amikor kezdtem, akkor az alapom 185 netto volt. "Szerencsére" a havi átlag +100 óra akkor se fizetett rosszul :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 2., vasárnap 22:12

Azért nem biztos hogy most az orvosi juttatáscsomagot sajnálni kell :D

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 2., vasárnap 21:55

Halfkey írta: Persze, ha ingyen adják, akkor nyilván jöjjön :) Bár ha lehet, inkább oszd el máshogy a kafit, SZÉP + egészségpénztár hasznosabbak.

Ha mégis ez van, ezt kapod csak, akkor ezen az időtávon a részvényalapok jobban fognak hozni, kérdés van e az alap váltásnak költsége - ha nem sok, 1-2 évet lehet kötvény heavyben most.

Szerk: a növekedési a több részvényt tartalmazó, ha nem lettem volna egyértelmű :)
Akinek az a munkáltató bármit...🙄🙄

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 2., vasárnap 21:49

Persze, ha ingyen adják, akkor nyilván jöjjön :) Bár ha lehet, inkább oszd el máshogy a kafit, SZÉP + egészségpénztár hasznosabbak.

Ha mégis ez van, ezt kapod csak, akkor ezen az időtávon a részvényalapok jobban fognak hozni, kérdés van e az alap váltásnak költsége - ha nem sok, 1-2 évet lehet kötvény heavyben most.

Szerk: a növekedési a több részvényt tartalmazó, ha nem lettem volna egyértelmű :)

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2023. július 2., vasárnap 21:15

Süti írta: Vannak helyek, ahol pl. a munkáltató kipótolja ugyanannyival amennyit te beleteszel, mert kedvezményesen adózik, amerikai multiknál jellemző kafi elem. Azt kár veszni hagyni, ha erről lenne szó.
Úgy-úgy, csak nekem nem kell fizetnem, egyedül a munkáltató perkál X összeget

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2023. július 2., vasárnap 20:40

Halfkey írta: Pedig tuti írtam róla, de röviden: ne köss ilyet, nagyon drága a költsége ezeknek az alapoknak, elvisznek nagyon sokat a hozamodból :) Az adóvisszatérítés hiába hangzik jól, pár év után csak a töredéke annak hogy a tőkéd kb 2%-át minden évben elviszi a bank.

Ha nyugdíjra akarsz kimondottan adóvisszatérítést akkor NYESZ-re tudsz venni SP500 alapú ETF-et, de őszintén a TBSZ egy annyira kedvező konstrukció hogy nem biztos hogy megéri a minimális plusz az évek alatt a rugalmatlanságot hogy nyugdíjig nemigen férsz hozzá, illetve a megszorítást hogy csak forint alapú eszközök vannak benne.
Én magam nem kötnék, a munkáltatónál ez egy juttatás..szóval igazából a munkáltató fizeti az önkéntes nyugdíj pénztáramat...így esetleg valami javaslat? :mrgreen:

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. július 2., vasárnap 19:55

Vannak helyek, ahol pl. a munkáltató kipótolja ugyanannyival amennyit te beleteszel, mert kedvezményesen adózik, amerikai multiknál jellemző kafi elem. Azt kár veszni hagyni, ha erről lenne szó.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 2., vasárnap 19:54

Halfkey írta: Pedig tuti írtam róla, de röviden: ne köss ilyet, nagyon drága a költsége ezeknek az alapoknak, elvisznek nagyon sokat a hozamodból :) Az adóvisszatérítés hiába hangzik jól, pár év után csak a töredéke annak hogy a tőkéd kb 2%-át minden évben elviszi a bank.

Ha nyugdíjra akarsz kimondottan adóvisszatérítést akkor NYESZ-re tudsz venni SP500 alapú ETF-et, de őszintén a TBSZ egy annyira kedvező konstrukció hogy nem biztos hogy megéri a minimális plusz az évek alatt a rugalmatlanságot hogy nyugdíjig nemigen férsz hozzá, illetve a megszorítást hogy csak forint alapú eszközök vannak benne.
Lehet erről csak nekem írtál bővebben privátban :)
Én "elbasztam", de majd 15-20 év múlva értékén kiveszem :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 2., vasárnap 19:31

Pedig tuti írtam róla, de röviden: ne köss ilyet, nagyon drága a költsége ezeknek az alapoknak, elvisznek nagyon sokat a hozamodból :) Az adóvisszatérítés hiába hangzik jól, pár év után csak a töredéke annak hogy a tőkéd kb 2%-át minden évben elviszi a bank.

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2023. július 2., vasárnap 18:58

Nika91127 írta:
alexoxladjackoxi írta:

Általában a kockázatkerülőbb portfóliókat azoknak szokták javasolni, akiknek már nincs sok vissza nyugdíjig. Te fiatal vagy még, én tuti részvénytúlsúlyos portfóliót választanék a helyedben. Simán befigyelhet egy 10+ százalékos hozam is, ha bevállalósabb vagy kicsit. Plusz ugye ott a 20 százalékos adóvisszatérítés is, szóval szerintem jó dolog annak, aki szeret előre gondolkodni.
Halfkey kolléga kifejtette múltkor erről a véleményét :)
Pedig direkt használtam a keresőt az Ő válaszai között :lol: Választás időszakából van leginkább találat a "nyugdíj" szóra.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 2., vasárnap 18:22

alexoxladjackoxi írta:
69erssam írta: Sziasztok,

Veteránt kérdeznék önkéntes nyugdíjpénztárral kapcsolatban, hogy ne csak a banki alkalmazott véleményét halljam :D
Az OTP-nél portfóliót kell választani a pénztárhoz, amit ha minden igaz akár minden évben változtathatok. A magam 30as évével egy "Kiegyensúlyozott" vagy "Növekedési" portfólió jó opció lehet az elkövetkezendő években? Valaki hozzáértő valami javaslatot tudna mondani, hogyan kellene alkalmaznom ezt a portfóliót?

Előre is köszi! :salute:
Általában a kockázatkerülőbb portfóliókat azoknak szokták javasolni, akiknek már nincs sok vissza nyugdíjig. Te fiatal vagy még, én tuti részvénytúlsúlyos portfóliót választanék a helyedben. Simán befigyelhet egy 10+ százalékos hozam is, ha bevállalósabb vagy kicsit. Plusz ugye ott a 20 százalékos adóvisszatérítés is, szóval szerintem jó dolog annak, aki szeret előre gondolkodni.
Halfkey kolléga kifejtette múltkor erről a véleményét :)

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2023. július 2., vasárnap 18:01

69erssam írta: Sziasztok,

Veteránt kérdeznék önkéntes nyugdíjpénztárral kapcsolatban, hogy ne csak a banki alkalmazott véleményét halljam :D
Az OTP-nél portfóliót kell választani a pénztárhoz, amit ha minden igaz akár minden évben változtathatok. A magam 30as évével egy "Kiegyensúlyozott" vagy "Növekedési" portfólió jó opció lehet az elkövetkezendő években? Valaki hozzáértő valami javaslatot tudna mondani, hogyan kellene alkalmaznom ezt a portfóliót?

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2023. július 2., vasárnap 17:34

Sziasztok,

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 1., szombat 21:29

Első körben meg kell kérned füstöt hogy forgassa le a videót, de az onlyfans árai alapján az nem lesz olcsó mulatság :/

negan
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Modric, Ramos, Benzema, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: negan » 2023. július 1., szombat 20:46

tubatibi írta: Sziasztok!

Én béna vagyok ezzekhez. Hogy tudnék megcsinálni egy olyan videót, hogy képek váltogatják egymást majd a videó végén bejönne a logó és oldalról pedig a füst?

Természetesen zene is kellene alá.

Lényegében megszeretném ezt “tanulni”, mert hosszútávon csak a képek és a zene változna.
CapCut nevű alkalmazás ingyenes és nagyon egyszerű, felhasználóbarát, Adobe-t is kipróbálhatod, az viszont nCore hiányában fizetős :lol:

https://youtu.be/1xEDL7ZF97c

Ez a videó segíthet.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2023. július 1., szombat 14:21

Sziasztok!

Én béna vagyok ezzekhez. Hogy tudnék megcsinálni egy olyan videót, hogy képek váltogatják egymást majd a videó végén bejönne a logó és oldalról pedig a füst?

Természetesen zene is kellene alá.

Lényegében megszeretném ezt “tanulni”, mert hosszútávon csak a képek és a zene változna.
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 30., péntek 13:32

Attól még egy végrehajtó baj esetén megjelenik és elkezdi elvinni a dolgokat, végső esetben ingatlant. Csak a folyamat más. Szerintem nem érte meg a kamatfelárat a dolog.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 30., péntek 11:44

Pont ezt akartam írni, tökmindegy mi van a szerződésben polgári törkényvkönyv alapján ha tartozol, tartozol, felelsz érte mindeneddel (plusz házastárs is). A gondolatot se értem, felveszed a hitelt, nyilván vissza kell fizetned, nincs olyan hogy jajj amire felvettem abból pont nem futja. A te döntésed volt hogy mire használod.

ThePilgrim
Kedvenc játékosaid: Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2023. június 30., péntek 11:37

ANDS írta: Én akartam pár éve felvenni hitelt egy lakás vásárlására. Aztán végigolvastam a szerződést, és mondtam, nem írom alá.
Az oka: ha nem fizeted a hitelt, a teljes vagyonodat végrehajtás alá helyezik, nem csak azt a lakást adhatják el, hanem mindenedet.
Autót, horgásztanyát, nyaralót, mindent, ami a neveden van végrehajtás alá vonnak, onnantól kezdve semmit nem tudsz eladni, ha pénzre van szükséged. Személyi kölcsönt vettünk fel inkább drágábban, abban nincs benne ez a kitétel.
Azt hiszem, végrehajtási törvény a neve, ami a nemfizetés esetére vonatkozik.
Nem akarom elrontani a kedved, de ha a személyi kölcsönt nem fizeted vissza, ugyanúgy a teljes vagyonod végrehajtás alá vonható, ha odáig jut a történet. :D

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2023. június 30., péntek 9:41

Ilyet nalunk is csinalt egy fazon meg 10 eve kb. Volt egy fuzio ket ceg kozott, az egyiknel ez a tag volt anno az ugyvezeto, el is vitte csodkozelbe oket. Ugy ment bele az egesz buliba, hogy nyilvan az uj felallasban kap valami poziciot. Az akkori foni kepes volt neki wordben kuldeni a munkaszerzodes tervezetet, ami egyebkent nyilvan csap par oldal volt, o meg koszonte szepen es beleirt egy olyan vegkielegitest elbocsatas esetere, amit nem erte meg kifizetni. Par eve volt csak nyugdijig legalabb, addig ugyesen passzianszozott mondjuk. :lol:
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Vissza: