Sneijder annyira lógott ki az Interből, mint Ribery a Bayernből. Éppenhogy. Az tipikusan 11 emebres munka volt, élén a védekezéssel. Sneijder annyit csinált, hogy a hozzá eljuttatott labdákból megpróbálta kiugratni a támadokat egy meccsen ötször, aztán ebből be-be jött 1-2. Meg vert néhány gólt szabadból. Fő feladata a gólpasszok kiosztása volt, ebben nem tudta megelőzni a tavalyi Benzemát, aki állítólag pocsék idényt futott. De Messi is kiszórt nagyjából annyi gólpasszt,c sak amellett még bevert háromszor annyi gólt, meg 10szer annyiszor cselezte szét az ellenfél védelmét.Szerintem a 2010-es, akkor se őt illeti meg. Ott Sneijder magasan kilógott a csapataiból és nagyjából hála neki be is söpörtek mindent. Ehhez jött neki egy VB ezüst meg társgólkirályi cím. A másik kettőbe én se kötnék bele, de a 2010-esbe szerintem muszáj.
Sneijder szépen megkapta a jutalmát a teljesítményéért kupák foprmájában, meg BL legjobb középpályása, hiszen megnyerték a BL-t, ez jár hozzá bónusznak.
Nem egy Inter meccset néztem akkoriban, sorban hozta az átlag meccseket, 1-1 villanással. Joggal nem került az első 3-ba se.