En ertem amit irsz, de probalod ugy beallitani, hogy egy-egy ember trukkozik csak, ami szimplan nem fedi a valosagot.kiserik írta:Én csak leírom, hogy hogyan működik a dolog. Mint írtam, Hazardok mindenhol vannak emellett létezik olyan is, hogy korrupció, de az kishazánkban mindenhol. Az elemi kár nem bemondásra működik. Első köreben az országos meteorológiai szolgálat mondja meg, hogy volt e adott káreseménynek megfelelő időjárás. Aztán kijönnek az ellenőrök és megnézik. Emellett, ha 3 éven keresztül mindig károd keretkezett, akkor utána már szinte semmit sem fogsz kapni a termésátlag miatt.Realista24 írta: Ez már volt itt téma, és akkor is probaltad védeni “magatokat”, de a realitás és a többség meg mindig az, hogy állami támogatás, kártalanítás, állami támogatás, kártalanítás…újra és újra.
A támogatás az már tészta. Az minden évben igényelhető. Az alap támogatás (a gazdák nagy része ennyitnek felel meg) az 70.000 Ft körül van hektáronként.
Árak: 1998-ban 250Ft-ért adtunk egy kg kajszi-t. A gázolaj 150Ft körül mozgott. Munkabér 2-3000/nap/fő. MOst 4-500 Ft-ért adom el akajszit, gázolaj ár 5-600FT, munkabért 10-12.000Ft és a növényvédőszerekre, gépekre ki sem térek.![]()
A gazdak igy vagy ugy, de tejben vajban uszkalnak. A kartalanitast pedig tovabbra is ugy ertem, hogy nem kell, hogy a fejuk fajjon, mert vagy van termes es eladjak, vagy jon a fagy, szarazsag, jeg, akarmilyen kar, es akkor jon a karterites.
Mindezek melle, minden evben ott van az allami tamogatas, szamtalan vissza nem teritendo, kedvezmenyes hitelek, stb.
Aztan ha nem tetszik valami, akkor lehet nyilvan utcara meg utakra menni, mint nem egyszer megtortent.
Szükül az ollo, ez nagyjabol termeszetes minden dolgozo ember szamara. Eleg ranezni a csaladi potlek osszegere, ami 15 eve ugyanannyi.