Értelek, mást tapasztalok.M1Ö írta:Nem volt. Ott a példám. Idén még olcsóbban vásárolják fel az árut, mint tavaly. Ilyen infláció mellett. Úgyhogy nem tartom jogosnak a "kritikát", hogy minket sem kell félteni.csababarca írta: De volt áremelés a Ti oldalatokon is, hogy ezt mi okozta az más kérdés
De, pontosan ez van. Ha nem akarsz szenvedni a piacozással, hogy eladod-e az árud vagy nem, ezért leadod felvásárlónak, ott ővdiktátálja az árat. Ennyit ad érte, ha tetszik oda adod, ha nem, csinálj vele amit akarsz. Ha piacra viszed, szintén zenész. Ott a paradicsomos példám. Oda megy hozzád a kereskedő, hogy 500at tud adni kilójáért, ha jó neked, akkor viszi. Hiába kérsz 800at érte. Google-ba rá pehet keresni a nagybani piac árakra. Ezek vannak beállítva. Ez mind fentről irányított, nem a termelő állítja be őket.csababarca írta: Tehát nem az van, hogy Ti ugyanannyiért adjátok, de a kereskedő meg felbassza az árat.
Mi is őstermelők voltunk, most meg árut beszerezni megyünk a nagybanira.
SZóval ha nem is annyira mint Te, de képben vagyok.
A mi környékünkön az a jellemző, amiről én írtam, de hiszek a te verziódban is.
Valahogy a gazdák akiket ismerek, állandóan panaszkodnak, de olyat még nem láttam közöttük, aki nyomorogna.
Új házak, autók, modern gépek, stb. Repkednek ezek szépen, az utóbbi 10 évben a mezőgazdaság is aranytojást tojó tyúk volt a környékünkön (de Dunántúlon takarmányoznak nagybátyámék, ők se tudják hova tenni a pénzt), és nem csak a termés miatt, hanem az ilyen olyan támogatások miatt.
De nem bírálom őket, sőt. Megdolgoznak ezért a pénzekért bőven.