Halfkey írta:
Jah, te meg nézz meg párat hogy alakul a felvétel trendje, és hányan vették fel eddig. Ki ne találjuk már hogy ez most tovább drágít bármit is, főleg hogy a babavárót el sem kell költeni azonnal ingatlanra
Költségvetési lyukat tömnek ez egyértelmű, a szent tehenekhez is hozzányúltak végre.
Alapvetően nem az árfelhajtó hatásra reagáltam, hanem idézőjeles írtad hogy 30 éves nők tömegei.
Statok szerint pont ott nyúltak hozzá legnagyobb arányban.
Nem véletlen őket vették ki, nem akarják már fent hogy ezt tényleg sokan felvegyék, de beszántani meg nem akarják szintén.
Minden más meg rizsa amit napközis Gulyás begyakorolva felmond.
Egyébként a csoknak volt drágító hatása, szerintem max a mértékén lehet vitatkozni.
Most elmúlt bő egy évben sok építőiparban tevékenykedő emberrel találkoztam, mind egytől egyig azt mondta, hogy most a kánaán időszaka volt nekik, de nem tudják mi lesz, mert fogynak a megrendelések.
A csok se volt elég már semmire se.
De ők mondták, hogy azóta élnek mint marci hevesen, mindegyik magának is felhúzott házakat eladásra, bármennyit elkérhettek, vitték mint a cukrot.
Ők maguk a csoknak tulajdonították ezt, maguk elmondása szerint.
Mert volt összehasonlításuk, a csok előtti évekkel.
Másrészt az se véletlen, hogy boldog boldogtalan építőipari vállalkozásba kezdett, mert a kóklerek is annyit elkérhettek amennyit nem szégyellnek.
Nyilván nem a csok okozta a teljes drágulást, de hozzájárult.
Meggyőződésem hogy a kormány “családbarát” politikája ebben a kérdésben inkább az építőipar felfuttatása volt, semmint ténylegesen a családok megsegítése.