Süti ez teljesen igaz, azért nem mentem bele mert praktikusan te úgysem magát a bondot tudod venni (tudtommal nincs hozzáférésünk amerikai államkincstárhoz) hanem olyat ETF-et ami ezt tartalmaz, azt meg akkor adod-veszed amikor akarod. De kösz a pontosítást, tényleg arról van szó
ANDS a Random sajnos az Erstébe olvadt, de egyébként kapható rajta, szerintem kb mindegyik brókernél - legalábbis amiket én eddig használtam azokon igen.
DKJ-ról nemtudom én sem Nika mire gondolt, a hozama az szépen csökkeni fog folyamatosan ahogy egyrészt a jegybanki alapkamat és az egynapos betéti ráta csökken, másrészt ahogy egyre többen vesznek (köszönhetően az aktív állami terelésnek). Ezen túl én problémáról nem tudok.
A lightyear egy fintech bróker, gyakorlatilag az EUs Robin Hood akar lenni, ha valakinek az a cég mond valamit. Alacsony költségek, egyszerű kezelhetőség, belépési promóciók, tört részvény vásárlási lehetőség (vagyis vehetsz 10000 forintért Metát mondjuk, nem csak teljes részvényt ami 280 dodó most), és ami miatt ugye írtam, a nem befektetett pénzre elég magas látra szóló kamat (forintra is 10% felett) lekötés nélkül.
Ami a hátrány, nincs TBSZ, vagyis az árfolyamnyeresegért van 15% adó (szochó részvény után nincs). Ez akkor releváns ha 5 évig akarod tartani.