Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

gutihaz14

Re: Politika

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. június 22., csütörtök 17:19

https://telex.hu/belfold/2023/06/19/gul ... ormanyinfo

gyakorlatilag bevallják hogy folyamatosan hazudnak és milyen szar lenne nekik ha igazat kéne mondani. a válasz magától értetődő: gyurcsány

ezek még mindig ezen a szinten vannak a választóikkal együtt ez fenomenális :lol: :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. június 15., csütörtök 15:14

metaforakent ertendo, de egyebkent ne magyarorszagbol induljunk ki, a kozbiztonsag azert van, ahol rosszabb.

egyebkent hozzakapcsolva a temahoz, sok kis aprosagban megnyilvanulnak ezek a protektiv dolgok, pl ha van valami problema az etteremben, a ferfi intezkedik, ha adas-vetel zajlik, inkabb a ferfi "targyal", en meg azt is idemondanam, ha tobbsegeben a ferfi vezeti az autot akkor is, ha a nonek is van ugyanannyi ideje jogositvanya.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2023. június 15., csütörtök 14:03

Nem arról van szó, hogy minden egyes alkalommal, amikor zűrös környéken jársz fixen beléd fognak kötni a c-type-ok meg leszedik rólad az inget gatyát, de a rizikófaktor nagyobb, mintha egy nyugodt környéken járnál.
Felénk pl vannak olyan környékek, hogy a rendőr nem mer bemenni oda egyedül csak többed magával, több autóval, nemhogy ott sétálgass a pároddal.

De a példa lényege, hogy ez igenis a férfi felelőssége és dolga nem megbeszélés kérdése meg egyenlő felek, de több ilyen szituáció is van egy kapcsolatban, hogy márpedig van alá-fölé rendeltség, ez csak egy példa ezek közül. És a fordítottjára is vannak példák, amikor a férfi van a nő alá rendelve (függelmi viszonyok tekintetében is :mrgreen: ).

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 15., csütörtök 13:27

Ennyire ne legyel mar faék, hogy nem erted a metaforat :coffee:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 15., csütörtök 13:21

Köszi Faust, legalább te megértetted :) Insert hehés tiráda ‘nem értitek b+, senki nem tud értelmezően olvasni’.

Annyira szürreális egyébként ezeket a ‘megyek az utcán az én feladatom megvédeni’ dolgokat olvasni. Hol a francba andalogtok ti állandóan a párotokkal? Nyilván én is megvédeném ha arra kerül sor, de 15 év alatt egyszer sem került rá sor. De biztos nagyon releváns a kérdés, jó hogy ezzel foglalkozunk :)

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. június 15., csütörtök 13:15

ja. sotetebb boru braziloknak szolnak ezek foleg

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. június 15., csütörtök 12:39

Faust írta: De hianyoztal. :lol: :lol: :lol:
De hát csak informálja a fórum népét. :D Mert itt mindenki akkora sötétségben él, hogy senki nem tudja mi folyik itten.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Steve » 2023. június 15., csütörtök 12:34

Faust írta: De hianyoztal. :lol: :lol: :lol:
Szerintem így akart burkoltan bekapcsolódni az agymenésekbe és felvezesse azt, hogy a ”dobrogi” alfahím-e vagy sem. :kalapos:

Most képzeld el őt, a békülős szex témával. :lol: :lol:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. június 15., csütörtök 12:15

De hianyoztal. :lol: :lol: :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. június 15., csütörtök 12:13

https://444.hu/2023/06/14/az-atletikai- ... V2aqIMXEbM

ujabb nap ujabb hazugsag a dobrogi propagandagepezetebol

+1 csak az ebed melle :lol:

https://www.lakmusz.hu/felkesz-liftrol- ... zZ4T0vAoDg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gutihaz14 2023. június 15., csütörtök 12:16-kor.

negan
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Modric, Ramos, Benzema, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: negan » 2023. június 15., csütörtök 12:02

hehetheoriginal írta: sokan elbeszeltek amugy egymas mellett, mint manapsag kb mindenki :lol:
igenis kell/szukseges ala-fele rendeltseg ferfi es no kozott, de nem az elet minden teruleten.
pl a ferfias dolgoknal oke hogy megbeszeli a novel - de meg azt sem erzem szuksegesnek pl -, hogy mittudomen a garazskaput a faszikam maga probalja megjavitani, vagy szerelot hiv hozza, vagy melyik szervizbe hordja az autot, stb.
az utcan, kinn, a ferfi a dominans, o a vedelmezo, a no a tars, az ertek, akit meg kell ovni, meg kell vedeni (most nem feltetlen könyekkel rögtön agresszivba gondolok, csak pl tesz vki valami megjegyzest, vagy tiszteletlenul banik vele vmi kis otvar elado vmi boltban, mert irigy ra, akarmi, barmi miatt, ott a ferfi legyen ferfi, es ne varja el a notol, hogy a nagy feminizmus hatan kialljon magaert. garantalom, hogy normalis no benedvesedik, amikor egy ferfi kiall mellette es nonek erezheti magat, ezek a kek meg lilahaju feministak eletukben nem ereztek ilyet, mert altalaban mind gecironda, bottal nem nyulna hozzajuk senki.)
viszont odahaza, a csaladon belül a no a fönök, lehet ugy is mondani elcsepelt szoval, hogy a ferfi odahaza hordhatja nyugodtan a papucsot, a csalad melege es a kornyezet, kozeg igy lesz harmonikus, igy lesz jo es stabil a parkapcsolat, es kapja emberunk a testi lelki joravalokat az asszonytol halaja jeleul.
magyarul a lenyeg: tradicionalis ferfi dolgokban a ferfi a föni, nöi dolgokban meg a nö, normalis esetben viszont minden megbeszelheto, megvitathato, a lenyeg a megfelelo kommunikacio.

es az utana bekovetkezo bekülösszex :mrgreen:

popcorn magazin off :lol:
Adlak hehe :kalapos:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 15., csütörtök 11:47

sokan elbeszeltek amugy egymas mellett, mint manapsag kb mindenki :lol:
igenis kell/szukseges ala-fele rendeltseg ferfi es no kozott, de nem az elet minden teruleten.
pl a ferfias dolgoknal oke hogy megbeszeli a novel - de meg azt sem erzem szuksegesnek pl -, hogy mittudomen a garazskaput a faszikam maga probalja megjavitani, vagy szerelot hiv hozza, vagy melyik szervizbe hordja az autot, stb.
az utcan, kinn, a ferfi a dominans, o a vedelmezo, a no a tars, az ertek, akit meg kell ovni, meg kell vedeni (most nem feltetlen könyekkel rögtön agresszivba gondolok, csak pl tesz vki valami megjegyzest, vagy tiszteletlenul banik vele vmi kis otvar elado vmi boltban, mert irigy ra, akarmi, barmi miatt, ott a ferfi legyen ferfi, es ne varja el a notol, hogy a nagy feminizmus hatan kialljon magaert. garantalom, hogy normalis no benedvesedik, amikor egy ferfi kiall mellette es nonek erezheti magat, ezek a kek meg lilahaju feministak eletukben nem ereztek ilyet, mert altalaban mind gecironda, bottal nem nyulna hozzajuk senki.)
viszont odahaza, a csaladon belül a no a fönök, lehet ugy is mondani elcsepelt szoval, hogy a ferfi odahaza hordhatja nyugodtan a papucsot, a csalad melege es a kornyezet, kozeg igy lesz harmonikus, igy lesz jo es stabil a parkapcsolat, es kapja emberunk a testi lelki joravalokat az asszonytol halaja jeleul.
magyarul a lenyeg: tradicionalis ferfi dolgokban a ferfi a föni, nöi dolgokban meg a nö, normalis esetben viszont minden megbeszelheto, megvitathato, a lenyeg a megfelelo kommunikacio.

es az utana bekovetkezo bekülösszex :mrgreen:

popcorn magazin off :lol:
thereisonly1ronaldo

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2023. június 15., csütörtök 11:36

'shutterisland írta: no vs ferfi temaban en kicsit regimodi vagyok.

szerintem a ferfi kell legyen az enyhen dominans fel, mind donteshozatalokban mind azok felelossegeben, a novel egyuttmukodve, ket felnott emberkent, ertelmesen megbeszelve mindent.
meggyozheto kell legyen, de "a nadragot o kell hordja".

ez pedig egyeni preferencia kerdese, de nekem a visszahuzodo, csendesebb, kevesbe akaratos nok a vonzobbak es csak veluk tudok jol egyutt mukodni.
egyszer volt egy baratnom, irtozatosan akaratos volt, eros jellem es allandoan hangsulyozva volt, hogy o mennyire independens es magabiztos no, nem is volt meg a kemia meg a komfort, nem ereztem noies tulajdonsagoknak ezeket.

picit mas tema, de ez a szexualis eletben is megnyilvanul, ha ott nem a ferfi a dominans, hanem a no, szerintem az sem jo es nem egeszseges.

a nok elnyomasat viszont nem tartom egeszsegesnek, meg kell talalni azt az egyensulyt, ahol a ferfi a "csaladfo" szerepet tolti be ugy, hogy a no nincsen hatterbe szoritva.
ez a rohadt nehez, ezert is van ennyi kisiklott hazassag.
110%-ig egyetértek :salute:

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2023. június 15., csütörtök 11:35

kiserik írta: Negan: az a baj, hogy ebben a párkapcsolati témában nagyon nem vagy konzekvens. Egyszer azt írod, hogy nincs alá fölé rendeltség, másszor meg hierarchiáról beszélsz. Ide kevered a munkahelyet, ahol a főnök egyértelműen fölötte áll a melósnak. Egy normális párkapcsolatban nincs helye a hierarchiának. A közös döntéseket közösen kell meghozni. Ez nem nehéz, mert egy ilyen kapcsolatban általában egyetértenek a felek. Az hogy hogyan gipszkartonozol nem közös döntés. Amellett rengeteg kapcsolat működik jól úgy, hogy van egy dominánsabb fél a másiknak meg pont erre van szüksége, csak akkor nem ildomos azt hirdetni, hogy ott nincs alá fölé rendeltség.

Hehító: én úgy okoskodom itt, hogy még mindig nem tudom ki a tököm ez az endrú tét (így hehésen :mrgreen: ) és hogy mit keres állandóan a politika topikban :hmmm: :lol:
Azért írom ezt, mert bizonyos esetekben kell, hogy legyen alá-fölérendeltségi viszony, máskor viszont nem, így egy egyértelmű hierarchiát nem állítasz fel, csak adott szituációban. Szerintem egy normális kapcsolatban is abszolút rendjén van ez így, ahogy te is írtad, és úgy gondolom, hogy közös döntés ide-oda, minden kapcsolatban van egy fél, amelyik a “döntéshozó”.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. június 15., csütörtök 11:33

no vs ferfi temaban en kicsit regimodi vagyok.

szerintem a ferfi kell legyen az enyhen dominans fel, mind donteshozatalokban mind azok felelossegeben, a novel egyuttmukodve, ket felnott emberkent, ertelmesen megbeszelve mindent.
meggyozheto kell legyen, de "a nadragot o kell hordja".

ez pedig egyeni preferencia kerdese, de nekem a visszahuzodo, csendesebb, kevesbe akaratos nok a vonzobbak es csak veluk tudok jol egyutt mukodni.
egyszer volt egy baratnom, irtozatosan akaratos volt, eros jellem es allandoan hangsulyozva volt, hogy o mennyire independens es magabiztos no, nem is volt meg a kemia meg a komfort, nem ereztem noies tulajdonsagoknak ezeket.

picit mas tema, de ez a szexualis eletben is megnyilvanul, ha ott nem a ferfi a dominans, hanem a no, szerintem az sem jo es nem egeszseges.

a nok elnyomasat viszont nem tartom egeszsegesnek, meg kell talalni azt az egyensulyt, ahol a ferfi a "csaladfo" szerepet tolti be ugy, hogy a no nincsen hatterbe szoritva.
ez a rohadt nehez, ezert is van ennyi kisiklott hazassag.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2023. június 15., csütörtök 11:21

Én csak erre a hazakísérős szitura reagálnék, mert ez többdimenziós annál, hogy alá-fölé rendeltség és hierarchia.

Ha a nő a gettón akar átmenni az egyszerűen felelőtlenség, nem elfogadható, hogy ez az ő döntése, akkor menjünk, mert az épségeteket kockáztatja egy ilyen döntéssel. Kisarkítva ha azt mondja én most leugrok a tizedikről, ugorj utánam, akkor hagyod ugrani meg ugrasz utána, mert párkapcsolat, tiszteletben tartod az akaratát meg közös döntések meg bla bla bla? Egyrészt.

Másrészt ebben szituban igenis létezik alá-fölé rendeltség, mert ha megtámadnak az utcán, nem ketten pakoltok fel, hanem csak a férfi (persze kivételek vannak, ha mondjuk Amanda Nunes a csajod :mrgreen: de azért nem ez a jellemző).
Így aztán ez egyszerűen nem lehet közös döntés vagy az ő döntése, mert te vigyázol rá (és magatokra), a te döntésed kell, hogy legyen, hogy merre menjetek, hogy biztonságosan hazajussatok.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. június 15., csütörtök 11:11

Negan: az a baj, hogy ebben a párkapcsolati témában nagyon nem vagy konzekvens. Egyszer azt írod, hogy nincs alá fölé rendeltség, másszor meg hierarchiáról beszélsz. Ide kevered a munkahelyet, ahol a főnök egyértelműen fölötte áll a melósnak. Egy normális párkapcsolatban nincs helye a hierarchiának. A közös döntéseket közösen kell meghozni. Ez nem nehéz, mert egy ilyen kapcsolatban általában egyetértenek a felek. Az hogy hogyan gipszkartonozol nem közös döntés. Amellett rengeteg kapcsolat működik jól úgy, hogy van egy dominánsabb fél a másiknak meg pont erre van szüksége, csak akkor nem ildomos azt hirdetni, hogy ott nincs alá fölé rendeltség.

Hehító: én úgy okoskodom itt, hogy még mindig nem tudom ki a tököm ez az endrú tét (így hehésen :mrgreen: ) és hogy mit keres állandóan a politika topikban :hmmm: :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. június 15., csütörtök 10:35

fu, itt most kb 3 tema megy parhuzamosan igy a hsz-ek fele eltunik a rengetegben, de en azert meg visszakapcsolnek a sikerhez.

1.
azert nem mindegy, hogy magunkrol allitjuk e, hogy sikeresek vagyunk, vagy sikeresnek tartanak e minket.
szerintem negan (javits ki ha tevedek) inkabb a sikeresseg utobbi formajara utalt.
ha pl se penzed, se parkapcsolatod, egy alkesz vagy de azert irtozatosan jol fifazol es 44-es a karod van, tarthatod magad sikeresnek de nem sok mindenki fog annak tartani kulso szemmel.
direkt sarkitott pelda a szemleltetes miatt, de magamrol barmit allithatok.
a boldogsag es sikeresseg kozul szerintem az elobbi sokkal szubjektivabb.
persze a sajat velemenyunk a legfontosabb magunkrol, de azert ezt tisztaba kell tenni.

2.
az sem mindegy, hogy milyen kornyezetrol beszelunk.
engem pl a 6000 fos csoro szulovarosomban sokkal sikeresebb emberkent konyvelnek/konyvelnenek el, mert kitortem onnan, anyagilag es eletminosegben is, megalltam a helyem egy uj orszagban, ebben az uj orszagban pedig egy nagy senki vagyok ezekben a mercekben.
ettol is fugg azert.

en ezert tudok egyeterteni negannel az alapokban, szerintem a tobbseg felre ertette ot.
nem azt allitotta, hogy csak a gazdag emberek sikeresek, hanem ahogy a sorok kozott olvastam, azt, hogy aki sikeres, annak altalaban ez anyagilag is meglatszik, vagy a sikeressege hozomanyakent, vagy pedig mas jellegu sikeressege alapjakent.

ellenpelda mindig van, de ha nekem fel kellene sorolnom az elso 20 ismerosom, akit sikeresnek tartok, 1-2 kivetellel mind olyan ugrana be, akinek van penze.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 15., csütörtök 9:51

Meg a faszomat.
Ahogy charles barkley is megmondta, azert nincs szuksege a nőnek karórára, mert a sütőnek van órája :kalapos:
thereisonly1ronaldo

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2023. június 15., csütörtök 9:27

Faust írta: Akkor azt ird, hogy xy temaban “a no velemenye a mervadobb”, ne azt, hogy o dont, mert utobbi azt jelenti amire felkulcs gondolt. :)
A végeredmény effektíve ugyanaz, de értelek :agree: :roll:

Vissza: