negan írta:
Realista24 írta:
Ha nekem az a siker, hogy egy bizonyos tavot ket oran belul letekerjek, es ehhez edzettem fel vagy egy evet es 3 orarol indultam, akkor ehhez hol jon az anyagi sikeresseg?
Ha nekem az a siker, hogy minden evben megdontsem a fogasi rekordomat, attol nem leszek gazdagabb, ha sikerul. Marmint penzben nem lesz tobb...sot csak kevesebb
Lehetne meg folytatni ezer masik hasonlo peldaval, amire szerintem probaltak utalni paran. Az, hogy ki mit tekint sikernek es el is eri azt, nem jelenti azt, hogy anyagilag is sikeres lesz valaki.
Persze, értem amit mondasz. De még mindig azt mondom, hogy ha nem lennél legalább valamennyire sikeres anyagilag, akkor - legalábbis én biztosan - nem biciklire, horgászeszközökre költenéd a pénzed, hanem elsőkörben biztosítanád a BIZTOS anyagi hátteret ezen célok elérése végett.
Lesarkítom, ha az éhhalál fenyegeti az embert, le se szarja, hogy hány kg-ot nyom fekve, vagy hány km-t fut, mennyire jól gitározik, hanem azzal foglalkozik, hogy megteremtse az ezen hobbik űzéséhez szükséges anyagi hátteret.
De nem erdemes ilyen vegletekben gondolkodni egy ilyen temaban, csak siman el kell fogadni, hogy nem mindenki gondolja ugy, hogy a siker az kez a kezben jar az anyagi sikerrel is.
A penz altalanossagban kell az elethez, es a penz az egyik alappillere annak, hogy sikeres tudj lenni barmiben is, mert semmit nem tudsz penz nelkul csinalni.
De pl. edesanyam egyszeru dolgozo volt, viszont nyugdijaskent is maratont fut, ami szerintem (mindenki szerint) oriasi siker. Penzzel nem jar, csak viszi, viszont ezt nem a korabban keresett nem letezo milliokbol teremtette meg, csak pusztan van egy hobbija/eletstilusa, ami boldogga es sikeresse teszi.
Boldogga, mert kepes ra, sikeresse, mert kategoriajaban az egyik legjobb altalaban.
A penztarcajat nem ismerem pontosan, de el tudom kepzelni, hogy a nyugdija szarabb, mint a fizetese volt, mondhatjuk, hogy akkor rosszabbul el. Persze ez is erdekes pont, mert nem kell dolgoznia a penzert, na de mindegy. A lenyeg, hogy ha kevesebb is a penze, szarabbul el kvazi, akkor is sikeres abban, amit csinal, es szerencsere igy is tekint ra.