“Ez a pénzben mért siker meg egy bullshit…”. Nem tudom hányszor írjam még le, hogy NEM azt mondom, hogy a sikert pénzben mérik, hanem csak azt, hogy szerintem túlnyomórészt amikor valaki sikeres, ismétlem, amikor valaki sikeres, nem egyéni sikereket ér el, hanem azt mondjuk róla, hogy sikeres, akkor a legtöbb esetben az anyagi helyzete is színvonalas, ennyi, ettől érthetőbben nem tudom megfogalmazni.kiserik írta: Van itt minden, mint a búcsúban![]()
Csak egy valami megütötte a szemem:Ez tökéletes példája annak, hogy valaki fölé helyezi önmagát a másik embernek, de önigazolásként megmagyarázza, hogy neki miért van joga hozzá. Nem. Nincs semmilyen joga, ha nincs alá-fölé rendeltésg. Ha a csaj arra akar menni, akkor vagy meggyőzi, vagy elkíséri, vagy otthagyja. Nem kényszerítheti, nem dönthet helyette.negan írta: Nincs fölé- és alárendeltség, a kutyához való hasonlítás pedig egy kontextusból kiragadott dolog, itt arról beszélt éppen, hogy ha a nője veszélybe kerül, neki kötelessége megvédeni, mert felelős érte. Na már most, ha valakiért felelős vagyok, akkor kell hogy legyen valami szavam a probléma elkerülése végett. Hogy Tate példájánál maradjak, ha a csaja rossz környéken akar áthaladni, mert arra mondjuk rövidebb, mivel neki kell megvédenie probléma esetén, bele kell tartoznia a "hatáskörébe", tehát neki kell eldöntenie, hogy nem arra mennek.
Ez a pénzben mért siker meg egy bullshit, pontosan úgy, mint a többi marhaság. Ez a pénzalapú társadalom tökéletes manipulatív terméke. Keress sokat, légyél sikeres és költs mégtöbbet. Vannak társadalmak, ahol semmit nem jelent a pénz, nem hogy a siker szinonímája. Itthon is vannak érdekes kezdeményezések, például emberek kiköltöznek tanyára, otthagyják a ""sikeres"" korábbi életüket és az önfentartásba fejlődnek vissza. Azért dolgoznak a tányákon, közösségekben, hogy éljenek. És bizony sikeresek, rengeteg sikerélményük van, boldogok, egészségesek.
Ez az alá-fölérendeltség dolog megint más kérdés. A hierarchia elkerülhetetlen része a társadalomnak, bizonyos esetekben alá-, máskor fölérendeljük magunkat bizonyos embereknek. Ha a főnököd azt mondja, csinálj meg valamit megcsinálod. Egy párkapcsolatban, házasságban is megjelenik a hierarchia. Bizonyos dolgokban a nő dönt, bizonyos dolgokban a férfi. Melyik óvodába menjen a gyerek? Döntse el a párom. Merre megyünk haza? Én fogom eldönteni. Nem jelenti, hogy neki nem tudom be kell nekem hódolnia, szimplán azt, hogy ebben a szituációban én hozom meg a döntést, mert az én feladatom megvédeni. A nők sok mindenben jobbak, mint a férfiak, és fordítva. Amiben jobb, úgy az ezzel kapcsolatos döntéseket rábízom. Ebből kifolyólag ha valamiben én vagyok jobb, ott a döntés is az enyém lesz.