OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 17., szombat 15:17

A treasury bond az amerikai állampapír neve, kötvényt bárki bocsáthat ki, akár cég is.

Magyarországon most dobtak rá 13% szochót ezekre, szóval ez összességében kevésbé lett ‘szexi’ lehetőség, de nyilván jobb lekötni és a profit negyedét leadózni mint nem lekötni és a 100%-t elbukni.

Egyszerűség miatt én valutára most Lightyeart használok, van rajta 4.25% USD és 2.5% EUR kamat a benn tartott pénzre, és emellett lehet rajta könnyen részvényeket venni. Ha valaki kér ajánlói kódot írjon pm, 3500+7000 forintot lehet kapni 20k feltöltött pénz után.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 13., kedd 18:42

Süt hogy álmodozol róla de sosem vágtál még te bele.
nem álmodozom, én nem a dolgos munkás ember vagyok, hanem a végterméket élvező felhasználó :D
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 13., kedd 18:24

hehetheoriginal írta:
Halfkey írta: Biztos nem tekerve van a 181 ezer km 30 év alatt :D

Hobbinak teljesen klassz, befektetésként meg örökségként ne tekints rá.
nem az hogy kötekedjek, de minden mondatod baromság :lol:

süt, hogy nem értesz hozzá, nem igazán vagy képben a témában, de persze hozzászólni, mindenkinek lehet mindenhez :roll:
Süt hogy álmodozol róla de sosem vágtál még te bele. Két ismerősöm újított fel veterán autót, az egyik egy pont egy Mercit. Egyik autószerelő, ő sokmindent maga csinált, de pluszosban ő sem jött ki belőle.

Persze vágyálom szintjén jónak tűnik, meg amikor büszkén ‘kimatekozod’ hogy 1,5 milláért vettem, 2-t költöttem rá, most 4-ért el tudom adni, csak azt nem veszed figyelemve hogy eltelt 5 év, a pénzed bármi másban többet hozna és beleöltél X munkaórát, ott ez megbukik.

Magánemberként aki erre befektetésként gondol az áltatja magát. Ha má van rutin, fasza beszállítók, tűpontosan ismered a piacot, akkor lehet belőle üzletet csinálni, de az nem befektetés hanem kereskedelem.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. június 13., kedd 17:09

Az en kerdeseim altalaban kiakasztjak itt a mindentudo rendszert, de tegyunk egy probat.
Van itt word körlevel magus?
Kerdeznek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. június 13., kedd 10:38

hehetheoriginal írta:
h3x0r írta:
Discoveryn van ilyen sorozat, Vintage voltage a címe.
Rendes ember 2023ban nem nez tévét :kalapos:
Ezért rakják fel streamre is, discovery+ :mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 13., kedd 10:27

h3x0r írta:
hehetheoriginal írta:
pont ezen gondolkoztam, mekkora biznisz lenne ezeket a kultikus autokat mai technologiai szinvonalra felhozni - de megorizni azokat a jegyeket, amitol kultikussa valtak - pl singer porsche, csak alacsonyabb arkategoriaban nyilvan.
nem is kerdes, hogy pl kornyezetvedelem szempontbol ez lenne a jo megoldas, nem az elektromos meg az uj auto, csak ugye a profit.
en monnyuk gyarilag a nemet gyarak helyeben csinalnek egy reszleget erre, hogy aki befizet x eurot, annak felujitjak igy a regi verdajat, sztem atom kereslet lenne ra.
Rendes ember 2023ban nem nez tévét :kalapos:
thereisonly1ronaldo

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2023. június 13., kedd 10:24

hehetheoriginal írta:
Az 500-as még megvehető emberibb áron, 10-20 millió között. 60-as van most eladó Pesten, 80 milla
mi a fasz, most tudtuk meg, hogy ez nem lehet befektetés meg örökség, akkor most mi ez :kalapos: :coffee:
A héten eljött anyukám meglátogatni, mondtam neki, hogy vettem egy 34 éves vasat, 5 milka csokiért. Azt hitte megőrültem. Bevittem garázsba, a szava is elakadt, aztán csak annyit mondott: erre nagyon vigyázni kell. Sokan ezt el sem tudják képzelni. De a mindenféle brókernek elhisznek mindent, beterelik az embereket mindenféle papírja, aztán jönnek a meglepik. (Van nekem papír is, de pontosan tudom, hogy az se garancia semmire sem). Nyilván az enyém nem 500-as, "csak" 300-as, de a maga ligájában ez is ugyanúgy növekszik értékben, csak nyilván minden kisebb. De hogy mondta az öreg Perez, mikor egy repülő árán vette meg Zidanet? Ő volt a legolcsóbb játékos. Igaza volt. (Arról nem beszélve, hogy a veterán autó automatikusan euró befektetés is, mert ugye ez euróban is pénzt ér).

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. június 13., kedd 10:22

hehetheoriginal írta:
Nika91127 írta:

Amit majd mindenhonnan kitiltanak, az EURO normák miatt.
pont ezen gondolkoztam, mekkora biznisz lenne ezeket a kultikus autokat mai technologiai szinvonalra felhozni - de megorizni azokat a jegyeket, amitol kultikussa valtak - pl singer porsche, csak alacsonyabb arkategoriaban nyilvan.
nem is kerdes, hogy pl kornyezetvedelem szempontbol ez lenne a jo megoldas, nem az elektromos meg az uj auto, csak ugye a profit.
en monnyuk gyarilag a nemet gyarak helyeben csinalnek egy reszleget erre, hogy aki befizet x eurot, annak felujitjak igy a regi verdajat, sztem atom kereslet lenne ra.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 13., kedd 10:17

Az 500-as még megvehető emberibb áron, 10-20 millió között. 60-as van most eladó Pesten, 80 milla
mi a fasz, most tudtuk meg, hogy ez nem lehet befektetés meg örökség, akkor most mi ez :kalapos: :coffee:
thereisonly1ronaldo

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2023. június 13., kedd 10:16

negan írta:
kecsu10 írta:

Köszönöm szépen, tudom. Pláne, hogy volt egy fiatalabb Audim, ami ehhez képest amúgy játék autó, és azt sikerült jó árban eladni. Van egy szolgálati új Kia Ceed is, hát... Maradjunk annyiban, hogy a két autó a 30 év különbség ellenére nem egy ligában játszik. De ezt nem érti meg az aki ezt nem tudja átérezni. (Mondjuk a többség még nem is ült ilyen állapotú régi autóban, szóval honnan is tudná). De az biztos, hogy csak az vágjon bele aki tudja mit csinál, és van rá pénze. Mert a vételár önmagában nem lesz elég. Mondjuk engem megnyugtat, hogy ott áll a garázsban. De én szerelmes vagyok belé. :) Hafkey, spanyolban évente van műszaki, és minden más papírja is megvan. Illetve elhiheted, nem az első ilyen amit láttam, meg tudom állapítani, hogy hány km van benne kb. :)
Nem csoda, addig én sem halok meg, még ebből a szériából nem lesz egy 500E, vagy leginkább egy E60 AMG :'( :sziv:
Az 500-as még megvehető emberibb áron, 10-20 millió között. 60-as van most eladó Pesten, 80 milla. Igaz abból 125 vagy valami ilyesmi készült. S nyilván nem befektetési céllal vettem elsősorban. De a most 6 éves lányom ha megörökli majd felnőtt korában, akkor ez már komoly érték lesz. (5 évente 50 százalékkal nő az értéke kb). Na most akkor melyik lesz a nagyobb örökség, ez vagy egy tucat Audi? Na ugye. Csak tudja majd mit kap, és ne tékozolja el.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 13., kedd 10:15

nem az hogy kötekedjek, de minden mondatod baromság :lol:

süt, hogy nem értesz hozzá, nem igazán vagy képben a témában, de persze hozzászólni, mindenkinek lehet mindenhez :roll:
thereisonly1ronaldo

negan
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Modric, Ramos, Benzema, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: negan » 2023. június 13., kedd 10:10

kecsu10 írta:
negan írta:

Jó vétel volt, W :salute:
Köszönöm szépen, tudom. Pláne, hogy volt egy fiatalabb Audim, ami ehhez képest amúgy játék autó, és azt sikerült jó árban eladni. Van egy szolgálati új Kia Ceed is, hát... Maradjunk annyiban, hogy a két autó a 30 év különbség ellenére nem egy ligában játszik. De ezt nem érti meg az aki ezt nem tudja átérezni. (Mondjuk a többség még nem is ült ilyen állapotú régi autóban, szóval honnan is tudná). De az biztos, hogy csak az vágjon bele aki tudja mit csinál, és van rá pénze. Mert a vételár önmagában nem lesz elég. Mondjuk engem megnyugtat, hogy ott áll a garázsban. De én szerelmes vagyok belé. :) Hafkey, spanyolban évente van műszaki, és minden más papírja is megvan. Illetve elhiheted, nem az első ilyen amit láttam, meg tudom állapítani, hogy hány km van benne kb. :)
Nem csoda, addig én sem halok meg, még ebből a szériából nem lesz egy 500E, vagy leginkább egy E60 AMG :'( :sziv:

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2023. június 13., kedd 10:08

Biztos lehetsz benne, hogy nincs tekerve.

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2023. június 13., kedd 10:08

negan írta:
kecsu10 írta:

Mivel hivatalosan is muzeális minősítést kapott, ezért nem vonatkoznak rá ezek a szabályok :) Amúgyis a spanyol bácsinál ment az elmúlt 10 évben 2 ezer km-t, nálam de fog sokkal többet. De az OT rendszám amúgyis védi az ilyenektől. S nyilván nem daily driver egy ilyen értékű autó, ez már a lányaim öröksége lesz. Amúgy van benne összesen 181 ezer, bejáratós még. :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 13., kedd 10:06

Biztos nem tekerve van a 181 ezer km 30 év alatt :D

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 13., kedd 10:02

sztem megéri, csak hajlandosag nincs rá.
meglévő technologiakat es alkatreszeket kellene kissé alakitani, a költségek ezen a szinten minimálisak lennének egy új autó kifejlesztéséhez képest.
Olyan ez, mint a vegán a mandulájával, a milliós méhpopulációért nem kár, a permetezés nem szennyezi a levegőt annyira, mint a szarvasmarha fingja, a repülön/hajón ideszállított avokádó környezettudatos étrendet biztosít a fenntarthatóság jegyében, stb., plusz még hittérítenek is :lol:
:lol: mennyi fájdalom ez a mostani balfasz propagandának, de általában annyira ostobák és elvakultak, hogy idáig el se jutnak a gondolatok :lol:
thereisonly1ronaldo

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2023. június 13., kedd 10:01

kecsu10 írta:
Nika91127 írta:

Mivel hivatalosan is muzeális minősítést kapott, ezért nem vonatkoznak rá ezek a szabályok :) Amúgyis a spanyol bácsinál ment az elmúlt 10 évben 2 ezer km-t, nálam de fog sokkal többet. De az OT rendszám amúgyis védi az ilyenektől. S nyilván nem daily driver egy ilyen értékű autó, ez már a lányaim öröksége lesz. Amúgy van benne összesen 181 ezer, bejáratós még. :)

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2023. június 13., kedd 10:00

Nika91127 írta:
negan írta:

Nagyon nem, de cserébe van egy “halhatatlan” autód, amit még millió km-es távolságra terveztek… talán a 124 az utolsó :salute:
Hosszú évek kellenek még ahhoz, ráadásul gusztustalan az egész “zöld” propaganda. Több ezer km-t hajóztatják az elektromos autókat és az akkumulátorokat, valamint az előállításhoz szükséges nyersanyagot, és mellette EURO normákat vezetnek be, illetve kitiltják a nagyvárosokból a belsőégésű motorral rendelkező autókat. Ggwp.
Olyan ez, mint a vegán a mandulájával, a milliós méhpopulációért nem kár, a permetezés nem szennyezi a levegőt annyira, mint a szarvasmarha fingja, a repülön/hajón ideszállított avokádó környezettudatos étrendet biztosít a fenntarthatóság jegyében, stb., plusz még hittérítenek is :lol:

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2023. június 13., kedd 9:58

Nika91127 írta:
negan írta:

Nagyon nem, de cserébe van egy “halhatatlan” autód, amit még millió km-es távolságra terveztek… talán a 124 az utolsó :salute:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 13., kedd 9:58

Hajrá, vágj bele a bizniszbe, úgy gyorsan kiderül majd, hogy miért nem éri meg :)

Vissza: