Faust írta:Szerintem az, hogy egyreszt tul sok penz kerult a fociba, tobbet er a tetu kiscsapatoknak a nullnull, mintsem hogy megprobaljanak focizni (es mar kolyok koruktol fogva annyit keresnek, hogy kb ki van olve a jatek szeretete), mindenki a biztosra megy, a sablonra, semmi kockazatvallalas nincs, ha megcsinalsz egy lovocselt mar elfekszik egy teljes vedelem mert nincsenek hozzaszokva, megse csinalja meg senki, stb…masreszt annyira fizikalis lett a foci (is), hogy a teljes felkeszites ideje erre megy el. Legyel brutal izmos, fuss gyorsan, legyel eros, ezek mind az egyeni kepessegek rovasara mennek. Plane annak tukreben amit elobb irtam: szemmel lathato, hogy kis tulzassal mintha tiltva lenne barmifele kockazat vallalasa, csak az otlettelen korbepassz, csak hogy ne menjunk messze Madridtol.Sierra írta:
Szégyen tényleg ami megy.Full tucat, színtelen szagtalan játékosok mindenfelé. Kezdhetünk hozzászokni, hogy ez lesz a következő időszakban. Szép világ.
Amúgy vajon mi vezetett idáig? Régen tényleg minden nagy csapatra jutott legalább 2-3, inkább 4-5 posztján világklasszis játékos. Most meg nagyítóval se nagyon találsz ilyeneket. Mi az oka, hogy ennyire kihaltak ezek a játékosok? Edzésmódszer? Social media? Kíváncsi lennék az okokra.
plusz nagyon felgyorsult a jatek, egyszeruen nem fer bele sokszor, hogy ide-oda huzogatsd stb. egy sima keresztlabda mar ritkasag egy meccsen, ami meg emberhez is megy, aztan gondoljunk csak vissza pl Robi Carlos milyen pontos keresztlabdakar tudott adni, raadasul erobol meglove, nyilvan kurva sokat gyakorolta. ilyesmikre sincs mar ido edzesen gondolom en. bar elnezve par eve az edzesvideoinkat, hogy a csapat ket-harom brigadra szedve rohogcselve cicaznak… na hat abbol nem tudom mit lehet kisajtolni eveken keresztul. itt van amugy udito peldanak Vini, o probalja jatszani a nagy betus focit vagy legalabbis azt a fajtat amiert anno szerintem mindannyiunk beleszeretett ebbe a jatekba, de hat o is eleg egyedul van ezzel, es latsd ki is kezdik miatta.
nekem is hianyzik a 2000es evek focija, kurva sok jo csapat volt, es meg gyengebb csapatoknal is voltak klasszis jatekosok mert nemes egyszeruseggel annyi jo jatekos volt akkoriban, hogy nem fert el mindenki a nagy csapatokban.
aztan biztos az ido is sok dolgot megszepit, de hogy a jatek az elvezhetobb, szebb volt, az kurvaelet