Kerti laboda a te barátod.zoli0415 írta: Szeretnék feldobni egy témát, mert bízom benne, hogy a jelenlévő agrár emberek, kerttulajdonsok tudnak segíteni.
A címe: az átkozott vakond.
Kikészít teljesen, az idegeim kivannak tőle, úgy érzem játszik velem és röhög rajtam. Minden szezon a harcról szól, gyönyörű kertem van, pénzt, időt nem sajnálva dolgozozom vele nap mint nap
aztán jön ez az átkozott és egy hajnal alatt tönkreteszi az egészet. Tudom, hogy védett állat de megakarom ölni, a seggénél felfújva kiakarom fordítani a bundájából😀 Amit tudtam bevetettem, népi bölcsességeket, modern csapdákat, vuduzást, imát...mindent, de nem tudom jobb belátásra bírni, hogy távozzon. Annyit el tudok érni, hogy kergetem az udvarban, egyik részről elzavarom, 20 méterre odébb előbukkan és ott is szétbarmol mindent. Komolyan gondolkodom, hogy viacolorral lerakom az egészet mert így ennek semmi értelme, de nagyon sajnálnám mert a gyerekek imádnak kint játszani velem együtt. Köszönöm, ha valakinek lenne tuti ötlete, minden tanácsot megfogadok és kipróbálom csak le tudjam győzni a kis rohadékot.
Nem fogja szeretni.
Illetve ami még biztosan segít az az, hogy lapáttal elhordod a túrásait. Amúgy a vakond jelenléte csak annyit jelez, hogy tele a földed csigaval, gilisztaval és lóbogárral.
Általában ezeket eszegeti és nem a te kis palántáid. :)