Gabikám kitartást és jó gyógyulást.lordgabi írta:Azóta már tökéletesen mozognak a lábujjaim, viszont a bal lábam belső részén, ahol tegnap kijött a fúró, ott valami pusztító néha a fájdalom. Vérzés is volt, már jó rétegesen lett azóta átkötve, ezen kívül már nem lenne semmi panasz, ami a fájdalom részét illeti.Nika91127 írta:
Az még fog késő délutánig is.
Akkor egy velőűrszeget kaptál![]()
![]()
Tudom, hogy nem ezt akarod hallani, de én mindenkinek ezt szoktam javasolni vakond ügyben: hagyd békén. A vakond enni megy a kertedbe. Főként talajlakó kártevőket fogyaszt, így azokat, amik tönkrevághatják a növényeidet. Már ha a füvön kívül más is van. Időnként a túrásokat el kell egyengetni és bevetni fűmaggal.zoli0415 írta: Szeretnék feldobni egy témát, mert bízom benne, hogy a jelenlévő agrár emberek, kerttulajdonsok tudnak segíteni.
A címe: az átkozott vakond.
Kikészít teljesen, az idegeim kivannak tőle, úgy érzem játszik velem és röhög rajtam. Minden szezon a harcról szól, gyönyörű kertem van, pénzt, időt nem sajnálva dolgozozom vele nap mint nap
aztán jön ez az átkozott és egy hajnal alatt tönkreteszi az egészet. Tudom, hogy védett állat de megakarom ölni, a seggénél felfújva kiakarom fordítani a bundájábólAmit tudtam bevetettem, népi bölcsességeket, modern csapdákat, vuduzást, imát...mindent, de nem tudom jobb belátásra bírni, hogy távozzon. Annyit el tudok érni, hogy kergetem az udvarban, egyik részről elzavarom, 20 méterre odébb előbukkan és ott is szétbarmol mindent. Komolyan gondolkodom, hogy viacolorral lerakom az egészet mert így ennek semmi értelme, de nagyon sajnálnám mert a gyerekek imádnak kint játszani velem együtt. Köszönöm, ha valakinek lenne tuti ötlete, minden tanácsot megfogadok és kipróbálom csak le tudjam győzni a kis rohadékot.
Amúgy az egyetlen biztos módszer, ha elfogy az ennivalója. Vagy hagyod, hogy megegye, vagy kiirtod Te magad, pl szántással. Egy jó vadászkutya is hasznos lehet, és a gyerekek is szeretik őket.
UI: Csabikám, lótetűre van egy jó tippem: a vakond.