Nem, isten őrizz, hogy mindent a BL elé helyezzek. De azt tartom, hogy egy 38 meccses bajnokság reálisabb képet fest egy csapat minőségéről, mint 13 meccs a BL-ben, ahol a felét igazából el is lehet lazsálni. Ezzel kapcsolatban volt már vitám korábban is veletek, szerintem valamilyen szinten igenis fokmérő, hogy mennnyire játszol jól és dominánsan, nem lehet mindent trófeákban lemérni. Mi sem nyertünk idén lófaszt se, mégis jobb csapatunk van sokkal, mint 3 éve mikor behúztuk az FA-kupát. Vagy most sírjak mert kiejtett a Sporting minket az EL-ben? Ők akkor jobb csapat, mint mi? Aligha hiszem. Ha választanom kellene, hogy behúzzuk az EL-t, de megy tovább az Emerys vergődés a bajnokságban mondjuk egy jó 5. hellyel, vagy az idei 2. helyezés 0 trófeával, egy percig nem haboznék.___Samy___ írta:Az persze, a tutiba. Megneztem volna gvardiola arcat, ha kozoltek volna vele a bayernnel meg a citynek, hogy ezt a jatekost sem kapod meg, meg azt sem. Te most total mas iranyba mentel el az eredeti tematol.alexoxladjackoxi írta:
Akkor ő is az a fajta edző, aki csak a tutiba hajlandó beleülni, nem? Csak mert Pep esetében mást sem fújnak jónéhányan. A világ legjobb játékosai álltak a rendelkezésére minden poszton, amit ki tudott használni. Ahhoz képest messze nem tudott olyan domináns alapjátékot kialakítani, mint Guardiola, ami általában a bajnokságokban kiütközött. És hülyeség, hogy az nektek az nem számít, ugyan miért ne számítana, biztos nem élvezik a játékosok sem, hogy 3-ból 2-szer a Barca hátát nézik.
https://scontent.fbud6-3.fna.fbcdn.net/ ... e=648D5647
Ebbe futottam bele a minap Busquets visszavonulása kapcsán, szerintem árulkodó némiképp, hogy harmad annyi a bajnoki cím, mint Xaviéknál. Miért? Mert hiába nyertetek BL-eket, nem volt meg az a konzisztens domináns játék szinte soha, ami szerintem rohadtul az edzők hibái volt, mert a keret az ugyanúgy adva volt nálatok is. Nálam ez az, ami Pepet mindenki fölé emeli, gyakorlatilag 10-ből 9 meccsen lesöpörnek mindenkit. És ez nem azon múlik, hogy 100 millióért hoznak-e neki egy játékost, vagy épp 30-ért.
Peti: Hát igen, ez az, hogy kis túlzással mindenki fölött áll Guardiola és a City, ha innen vizsgálom. Szerintem a Liverpool nagyon közel volt hozzájuk az elmúlt jónéhány évben, nem véletlenül 2x is mindössze 1-2 ponttal maradtak le, ami szintén brutális teljesítmény volt, csak balszerencséjükre volt a City. Flick Bayernje volt még nagyon betyár, de őt sikerült elüldözni Münchenből.
Azt meg jol ertem, hogy gyakorlatilag minden trofeat a BL ele helyezel? Lehet akarmennyire dominans valaki jateka, de akkor miert csak nekunk sikerult egyaltalan cimet vedeni? A futball nem csak arrol szol, hogy dominans a jatekom, es akkor minden jonni fog.
BL-győztes csapathoz meg ennyit: Navas - Carvajal Varane Ramos Marcelo - Modric Casemiro Kroos - Bale Benzema Ronaldo. Mi a tuti, ha nem ez?