miVida írta:Másodsorban pedig amit miVida leírt Khedirarol és ezek után egy ugyanazokkal a gyengeséggekkel rendelkező játékost hozna.... Na az az össze-vissza beszélés mintapéldája.
én egy szóval se mondtam, h khedira=kondogbia, és szerintem nem is igaz......jobb kondogbia, de hát most mit mondjak... nézz több sevilla meccset vagy mi... de megmondom őszintén, én is hozatnám inkább - 1Vidal, 2Pogba, 3Gündogan és 4Verratti - vkp-n ezek JOBB teljesítményre képesek mint a hercegünk...
Nem az a lényeg, hogy Kondogbia egy picit jobb, mint Khedira, vagy nem, itt az a lényeg, hogy azok a gyengeségei, amik Khediránál itt a kiváltották a közutálatot. Ugyanazt a suta játékot hozná, mint Khedira. Az, hogy gyorsabb, vagy hogy meccsenként 2-vel több labdát szerez, nem igazán változtatna azon a tényen, hogy a játékban gyenge lenne, ami itt sokaknak a nagy baja Khedirával.
A leírt nevekről meg annyit, hogy Verratti inkább hátsó irányító, Gündogan támadóbb felfogása, mint amire szükség van, úgyhogy maradt Pogba vagy Vidal (bár RMFC szerint Pogba nem jó jobb oldalon, ami könnyen lehet, de azért mégiscsak közelebb van játékban ahhoz, amit keresünk, mint a másik kettő).
Szóval végre kezdik páran látni, hogy nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő embert Khedira helyett, és ez a fő oka annak, hogy még itt van, és ezért nem volt őrültség a MU 40 milliós pletykaszerű ajánlata. Nincs nála jobb megszerezhető vkp (aki tényleg vkp -nem hátsó irányító, meg offenzív btb, meg tököm tudja még milyen posztot lehetne ide sorolni-, jobb oldalon is el van, technikailag is jobb Khediránál, taktikailag fegyelmezett -ez ugye Lass és klónjainak a kivétele, nálam itt szerepel Luis Gustavo is azon tény mellett, hogy ő inkább utolsó ember a kp-n, ami ugye itt Xabi/Illara-). Szóval sok tényezős a megfelelő játékos kiválasztása, és butaság azt mondani, hogy bárki jobb lenne.
Egyébként az új 4-3-3-as rendszerbe nekem Ramires lenne az álom (4-2-3-1-ben ugye ő oda nem jó, oda Khedira jobb), mert a védekezése mellett támadásban amolyan jobb oldali kp-s szerepet is be tud tölteni, és ez egy komoly fegyvertény lehetne. Szerintem tökéletes választás. A baj az, hogy szinte megszerezhetetlen, ahogy Vidal és Pogba is. Talán Benderből lehetne hasonló játékos, még őt lehetne megkörnyékezni, bár ő is csak nyáron hozható. De azt azért szögezzük le, hogy Bender jelenleg még nem jobb Khediránál. De tény, hogy a mi rendszerünkbe jobban passzolna, és ha képes lenne még egy szintet lépni, akkor elég komoly fegyvertény lehetne a leigazolása.