OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. május 2., kedd 11:14

Egyetértek R24 kérdésfelvetésével, én inkább venném most az eurot mint eladnám.

Nem szeretek alapvetōen árfolyamra spekulálni, de nagyon nehéz elképzelnem hogy a forint nem fog szakadni. Két dolog tartja most erõsen: monetáris oldalról a világbajnok egynapos betéti kamat (18%, a régiós szinteknek ez a duplája-triplája), fiskális oldalról pedig a kvázi megegyezés az EUval ami megtörtént. Elõbbit már belengette az MNB hogy jön szép lassan a csökkenés, utóbbinál pedig szerintem borul a bili nemsokára.

Ennek megfelelõen a kérdés szerintem az, hol lehet eurora értelmes kamatot elérni. Nem feltétlen egyszerū sajnos, a Pemáp túl jó volt, ki is vezették, az új Emáp elég meh. Külföldi bankoknál lehet látra szólóan 2% körül kapni (Fio Banka SK pl), ha fontos a rugalmasság. Ha nem, körbe kell nézni hol milyen banki euro kötvény van (praktikusan szintén külföldön), vagy ha TBSZ-es idõtávban gondolkodsz, akkor kötvény ETF.

Szerk: meg persze fintech, Wise/Lightyear,de azt sok pénzzel nem merném.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. május 2., kedd 10:50

oroszisti írta: Ha már itt állampapíroknal tartunk. Mit csinalnatok nagyobb osszegu euro megtakaritas eseten. Eddig nem igazan akartam atvaltani 🤔
Es most miert akarod?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. május 2., kedd 10:19

Ahhoz hogy biztosan kijelentsd,hogy valami buko vagy nem pl az elmult 10-20 evbol, meg kérne kérdezni az osszes embert, akinek van ilyenje, az a fekete feher szintiszta bizonyitek. Mert mindenkinek mas a portfolio, ido, stb.
Mivel itt nincs smiley amit mindig használsz kifogásként ha ostobaságokat posztolsz, kíváncsi leszek most mi lesz a kimagyárázás módja. "Ezt azért nem gondoltam komolyan mert két space van benne két szó között, ezt mindenkinek értenie kellene" szintet várok.

Ez pont fekete-fehér kérdés, bármikortól kezdve bármeddig objektíven kevesebb pénzt hoz mint az állampapírok és a kötvények, megkötni soha nem éri meg.

Persze van amikor a baj már megtörtént, hogy megéri-e kiszállni, az egyedi kérdés, itt van pl rá egy tök jó kalkulátor:
https://kiszamolo.hu/koltseg-kalkulator ... tashoz-is/. Inkább ezt csinálja aki ilyen helyzetben van, mint hehe szakértő úr tanácsát követve nyugodtan fizesse 15-20 évig :)

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2023. május 2., kedd 10:00

Ha már itt állampapíroknal tartunk. Mit csinalnatok nagyobb osszegu euro megtakaritas eseten. Eddig nem igazan akartam atvaltani 🤔
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 2., kedd 9:23

Szmajli meg ugye fasznak van ott :lol:
De nem csodalkozom, hogy nem erted, amit mondok, nem elso alkalom :)
Arra ugye nem gondoltal, hogy talan azert tudok ilyen keveset a temarol, mert mi nem kötöttünk ilyen biztit, ha mar olyan szepen elképzelted, es projektaltad, hogy megis :kalapos:

Ahhoz hogy biztosan kijelentsd,hogy valami buko vagy nem pl az elmult 10-20 evbol, meg kérne kérdezni az osszes embert, akinek van ilyenje, az a fekete feher szintiszta bizonyitek. Mert mindenkinek mas a portfolio, ido, stb.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. május 2., kedd 8:58

Az egeszsegpenztar jó, nem arról van szó. Abba saját pénzt is megéri tenni ha vannak elszámolható kiadásaid, és rengeteg minden elszámolható (gyógyszer, orvosi díjak, pelenka, baba cuccok, jelzálog hitel törlesztés).

Hehe szokás szerint osztod az észt valamirōl amihez úgy látszik minimálisan sem értesz :)
De hat nem ugy van, hogy a reszvenyek 10 even vegeig mindig emelkednek? :kalapos:
Nem a részvényekkel van a baj, hanem azokkal az eszközalapokkal amikbe ez fektet. Hiába van 20% állami befizetés támogatás, az csak az adott évi befizetésedre 20%, ezzel szemben a költségek a teljes állományra vonatkoznak. Azt ugye be is kajáltátok többen hogy ‘költségmentes’ - persze, a pénz betétel az. De az eszközalap, amiben tartod, az nem az, és elég brutál, több %-os éves költségekrõl van szó. Hosszú távon tartva több az adott évben levont költség mint az állami támogatás - vagyis lehetõ legrosszabb dolog történik, az állam is szarul jár, te is, csak akiknél kötötted õk gazdagodnak.

Szóval nagyon-nagyon sokszor az a jobb matek hogy kiveszed és buksz, mint hogy dobálod egy fekete lyukba tovább a pénzed.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2023. május 2., kedd 8:37

Sajnos az, hogy x év alatt hoz valamennyi pénzt, az sokszor a bukó kategória. És van, hogy tényleg megéri inkább kiszállni belőle 2 év után látszólag komoly bukoval, mint végig bent maradni, mert sajnos az még inkább szívás.

Az egeszsegpenztar nem felejtős, mert azt az emberek jó része cafeteriaban kapja. Amúgy bizonyos osszegig, jó felhasznalassal, ha másra nem megy az adójovairas, akkor akár jó is lehet. Halfkey a unit linked és egyéb hasonló csodákra gondolt.
Igazából jelen pillanatban, ilyen inflációs környezetben az állampapírbak nem sok alternatívája van a közepesen kockázatos alternatívákig. Alacsony inflacionál kell jobban korbenezni.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2023. május 2., kedd 7:10

Esetemben is igaz volt, hogy koltsegmentes lett, sot "kamatozott" is (mas kerdes, hogy ez realerteken mit jelent), csak van amivel tobbet lehet csinalni.

Akkor kezdtem el fizetni amikor foallasban kezdtem dolgozni, akkor jonak tunt, hogy 10 ev utan lesz egyben kb 2 meter. Fiatalsag, bolondsag. :kalapos:

Viszont a konstrukcio mindig olyan, hogy ne erje meg kivenni ~10 evnel korabban.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 2., kedd 6:48

Halfkey írta: Jólvan, többet ne kössetek olyat :)

Akinek meg van, és nem 1-2 év van hátra, valszeg jobban megéri abból is sajnos kiugrani mint végigvárni.
De hat nem ugy van, hogy a reszvenyek 10 even vegeig mindig emelkednek? :kalapos:

Brokernet volt ilyen, tipik fehergalleros bunozes, aztan mennyi embert beszivtak.
En azt hittem ezek az mlm cuccok megszuntek letezni, de ugy latom mindig van uj a nap alatt, es megvan az az embertomeg, aki vevo erre..

Amugy akinek van ilyen, es nem kell feltetlen a penz most hirtelen, az nyugodtan tartsa benn 15 -20 vagy meg tobb evig, mert ha jol tudom a szerzodes lejarta utan kb koltsegmentes, nincs kezelési koltseg pl, szoval tiszta profit. Elvileg, de gondolom ugyis kitalalnak a derek "biztositok" valamit, hogy ne kelljen tisztan fizetni
thereisonly1ronaldo

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. május 2., kedd 6:23

Halfkey írta: Jólvan, többet ne kössetek olyat :)

Akinek meg van, és nem 1-2 év van hátra, valszeg jobban megéri abból is sajnos kiugrani mint végigvárni.
Mármint az egészségpénztárt mondod, hogy az felejtős?
És a nyugdíj befektetési számla (v mi a neve)?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. május 2., kedd 4:53

Asszonyt most akarta beforgatni egy ismerőse ilyenbe. Elhivott és gondolta nekem is elmondja, mert mégiscsak jobban értem.

Rég szórakoztam olyan jól. :kalapos:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. május 1., hétfő 23:40

Jólvan, többet ne kössetek olyat :)

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2023. május 1., hétfő 23:24

Halfkey írta:
Halfkey írta:

Na ez hogy ‘megtakarítást fizetünk’ pont úgy hangzik mint akiket behálóztak valamilyen szar nyugdíj vagy egészségbiztosítási termékkel. Remélem nem errõl van szó hanem csak szerencsétlen fogalmazás :)
RealMadridFanatic testvérem, azóta nem alszom hogy erre nem jön reakciód. Ugye nem nyugdíjbiztosításod/megtakarításos egészségbiztosításod van?

Meg remélem senki másnak se!
Nabakker, csak akartam valaszolni.

Nem, volt valami hasonlom, amit hagytam vegul kifutni, a szokasos 10 evig ne nyulj hozza sztori, de azzal osszessegeben pluszban zartam, nyilvan a "buko" az volt, hogy massal tobb zsetont is lehetett volna csinalni, de igy sem banom, mert nem ment el hulyesegre az sem, ami abban volt.

Mostansag diszkont kincstarjegy es hasonlo ami megy. Kollegam jatszik reszvenyekkel, de abba nem allok bele.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. május 1., hétfő 22:44

Halfkey írta:
RealMadridFanatic írta: Mi a fasz? Ez ilyen elit forum? :kalapos:

3 megtakaritast fizetunk, ez az 50-100 kozotti kategoria alja kb. 2 kilot felretenni havonta az tisztesseges.
Na ez hogy ‘megtakarítást fizetünk’ pont úgy hangzik mint akiket behálóztak valamilyen szar nyugdíj vagy egészségbiztosítási termékkel. Remélem nem errõl van szó hanem csak szerencsétlen fogalmazás :)
RealMadridFanatic testvérem, azóta nem alszom hogy erre nem jön reakciód. Ugye nem nyugdíjbiztosításod/megtakarításos egészségbiztosításod van?

Meg remélem senki másnak se!

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. május 1., hétfő 22:20

" A Híradó riportere szerint az elgázolt férfin legalább negyven autó áthajtott, de egyik sem állt meg segíteni. A rendőrök keresik őket, akit megtalálnak, kikérdezik. "

tiszta amerika :coffee:

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2023. május 1., hétfő 21:47

h3x0r írta: Google szerint (2022-es és 2023-as cikk) a nagy cégek egy része szokott adni, a helyileg legolcsóbb temetés 20%-át. De nem kötelező.
Igen, ilyen cikket én is találtam.
de mint említettem ez egy mini cég, kft, nem multi.
Szóval nem jár.
köszi azért neked is a választ.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. május 1., hétfő 20:44

Google szerint (2022-es és 2023-as cikk) a nagy cégek egy része szokott adni, a helyileg legolcsóbb temetés 20%-át. De nem kötelező.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. május 1., hétfő 19:59

Ennek a találhatnak az a lényege, hogy nem kötelező, ergo hiába írja be bárki hogy náluk mi volt, hacsak nem ugyanott dolgozik mint az érintett.

A google meg valószínű nem friss. :roll:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2023. május 1., hétfő 19:33

Realista24 írta:
_Bushido_ írta: Létezik temetési hozzájárulás a munkavállaló részére egy pici cégnél? Az biztos, hogy 2 szabadnap jár ilyenkor, de pénz támogatás? Soha, senkitől nem hallottam még ilyenről.
Google szerint csak önkormányzatoknál van rászorulási alapon.
Google első talált. Nem hiszlek el.

A munkáltatónak jogszabály alapján nem kötelessége temetési segélyt adni a munkavállalónak hozzátartozója halálakor. A munkáltató szabályzatban rendelkezhet erről a segélyről, esetleg kollektív szerződés tartalmazhat ilyen rendelkezéseket.
Hiába nem hiszel el.
Evvan.
Kérdezek!
Saját tapasztalat is érdekelt volna, vagy akárki mivel találkozott. Csak szabad kérdezni. Ki tudja a netes írások mennyire frissek.
Mivel az egyik munkavállaló ezzel állt a főnöke elé, szerettem volna megtudni, volt e már ilyennel kapcsolatban tapasztalata valakinek. Hátha. Mert én, mi, ismerősök se hallottak még ilyenről sosem.
Szóval akkor nem.
Csak egy próbálkozás volt a munkavállaló részéről, hátha. 2 nap szabi és ennyi. Kész. Danke.

Zsuninnyonak és shutternek köszi a választ.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. május 1., hétfő 18:14

_Bushido_ írta: Létezik temetési hozzájárulás a munkavállaló részére egy pici cégnél? Az biztos, hogy 2 szabadnap jár ilyenkor, de pénz támogatás? Soha, senkitől nem hallottam még ilyenről.
Google szerint csak önkormányzatoknál van rászorulási alapon.
Google első talált. Nem hiszlek el.

A munkáltatónak jogszabály alapján nem kötelessége temetési segélyt adni a munkavállalónak hozzátartozója halálakor. A munkáltató szabályzatban rendelkezhet erről a segélyről, esetleg kollektív szerződés tartalmazhat ilyen rendelkezéseket.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: