tiszta amerika

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. május 1., hétfő 22:20
HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2023. május 1., hétfő 21:47
Igen, ilyen cikket én is találtam.h3x0r írta: Google szerint (2022-es és 2023-as cikk) a nagy cégek egy része szokott adni, a helyileg legolcsóbb temetés 20%-át. De nem kötelező.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. május 1., hétfő 20:44
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. május 1., hétfő 19:59
HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2023. május 1., hétfő 19:33
Hiába nem hiszel el.Realista24 írta:Google első talált. Nem hiszlek el._Bushido_ írta: Létezik temetési hozzájárulás a munkavállaló részére egy pici cégnél? Az biztos, hogy 2 szabadnap jár ilyenkor, de pénz támogatás? Soha, senkitől nem hallottam még ilyenről.
Google szerint csak önkormányzatoknál van rászorulási alapon.
A munkáltatónak jogszabály alapján nem kötelessége temetési segélyt adni a munkavállalónak hozzátartozója halálakor. A munkáltató szabályzatban rendelkezhet erről a segélyről, esetleg kollektív szerződés tartalmazhat ilyen rendelkezéseket.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. május 1., hétfő 18:14
Google első talált. Nem hiszlek el._Bushido_ írta: Létezik temetési hozzájárulás a munkavállaló részére egy pici cégnél? Az biztos, hogy 2 szabadnap jár ilyenkor, de pénz támogatás? Soha, senkitől nem hallottam még ilyenről.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. május 1., hétfő 18:11
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. május 1., hétfő 16:57
Nem, kiveve ha kulon szerzodes van rola._Bushido_ írta: Létezik temetési hozzájárulás a munkavállaló részére egy pici cégnél? Az biztos, hogy 2 szabadnap jár ilyenkor, de pénz támogatás? Soha, senkitől nem hallottam még ilyenről.
HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2023. május 1., hétfő 16:33
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. május 1., hétfő 11:01
Erre írtam (csak rossz fogalmat választottam), hogy inkább akksis lakossági napelem. Az ott marad a júzernél, tervezhetően avul és mindig rendelkezésre áll, nem mozog el mindenfelé.h3x0r írta:Latom a marketinget ebben, hogy az autok akksijat is pufferkent hasznaljak, talan meg a reklam is ott van a szemeim elott, amiben ezt az eleterzest akarjak atadni.kiserik írta:Ha a megújulókat lokálisan mindenki puffer jelleggel tárolni tudja (esetleg bevonva az autók akksijait amik a nap nagy részét parkolva töltik), akkor eléggé számíthatóvá és tervezhetővé válik szerintem ez az energia is. Aztán a hidrogénről, mint energiatároló lehetőségről még nem is beszéltünk.
De a gyakorlatban ez hogy nezne ki? Reggel tele toltott akksival elindulok dolgozni, a munkahelyen mondjuk 60%-on radugom a toltore (tegyuk fel, hogy a legtobb parkolohely mellett lesz egy tolto is), majd amig kisut a nap, addig az en akksimat leszivja 30%-ra, utana elkezdi visszatolteni. Delutanra 100%-ra felmegy, hazaerek, epp 60%, majd ha azt akarom, hogy a csucsfogyasztas kozben tudjak tv-t nezni, legyen futes, (villanyt direkt nem mondom, mert egy led lampanak minimalis a fogyasztasa) akkor bizony az akksimat le kell meriteni 20 vagy akar 10%-ra is. Reggel pedig ujra tele az akksi.
Mintha ejszaka kilopnak a benzint a tankodbol, de reggelre ugyis visszakapod.Ennel mar csak az jobb, hogy ne akard te ejszaka a garazsban/utcan parkoltatni az autod, add ki masoknak, hogy abban a 8 oraban taxizhassanak vele. Reggel pedig pedig remenykedsz, hogy fel van toltve, nincs osszehanyva a hatso ules es nem is tortek ossze. Latva az auto arakat, talan nem is lesz mas valasztasod.
Persze lehet ra irni, hogy milyen tok jo rendszer, de engem ez inkabb megremiszt. Mi van, ha munka kozben kapok egy telefont, hogy a gyerek torna oran eltorte a kezet es nagyon sir. Jon a covid 2035, en pedig rosszul erzem magam es inkabb haza mennek. Ja hogy mehetek elotte tolteni. Ha egy rokonom ejszaka rosszul van, a leepitett allami mentoszolgalat csak masnapra tud autot kuldeni, o pedig nincs elofizetve a tesla ejszakai privat mento szolgaltatasara![]()
(Az, hogy a halozat mit bir el, mennyit kellene fejleszteni rajta es hogy ez mennyibe kerulne, ahhoz nem ertek)
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. május 1., hétfő 8:45
Latom a marketinget ebben, hogy az autok akksijat is pufferkent hasznaljak, talan meg a reklam is ott van a szemeim elott, amiben ezt az eleterzest akarjak atadni.kiserik írta:Ha a megújulókat lokálisan mindenki puffer jelleggel tárolni tudja (esetleg bevonva az autók akksijait amik a nap nagy részét parkolva töltik), akkor eléggé számíthatóvá és tervezhetővé válik szerintem ez az energia is. Aztán a hidrogénről, mint energiatároló lehetőségről még nem is beszéltünk.
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. április 30., vasárnap 23:43
Eleg megnezned, 20-30 eve hogyan mukodott minden. Nagyjabol ugy, ahogy most. Ezek a valtozasok nagyon lassan mennek vegbe.kiserik írta: A legnagyobb különbség a gondolkodásunkban ott van, hogy én nem veszem biztosra azt, hogy 20-30 év múlva minden ugyan így fog működni
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. április 30., vasárnap 21:43
Az a jovo amugy, nyilvan aki megengedheti maganak, egyre tobb kis ceg foglalkozik restomodokkal, hogy a regi legendas cuccokba berakjak a fullprofi aktualisan legfejlettebb dolgokat, (futómű, hajtas, valto, motor, elektronika, stb) es valami orgazmikus kurvagyonyoru verdakat csinalnak.Nika91127 írta:Egy szintetikus benyás 67-es Mustang Fastback-re befizetek. Hozol egyet a kamionon Hehe?hehetheoriginal írta: 20 ev mulva mindenki szintetikus benyat fog tolteni a v8 meg v12 vasakba szamolatlanul, ez az elektromos aberracio es evolucios zsakutca meg reg el lesz felejtve![]()
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. április 30., vasárnap 21:33
Egy szintetikus benyás 67-es Mustang Fastback-re befizetek. Hozol egyet a kamionon Hehe?hehetheoriginal írta: 20 ev mulva mindenki szintetikus benyat fog tolteni a v8 meg v12 vasakba szamolatlanul, ez az elektromos aberracio es evolucios zsakutca meg reg el lesz felejtve![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. április 30., vasárnap 21:29
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. április 30., vasárnap 20:56
Nem is szántam én ezt bántásnakfüst írta:Ezt én dicséretnek veszem.Füst: ez elég korlátozott gondolkodás.
Ebben a szakmában ugyanis nem a képzelet szab határt, hanem sziklaszilárd fizikai axiómák, amik átléphetetlen korlátok közé szorítják az energiaellátást.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. április 30., vasárnap 20:41
HozzászólásSzerző: füst » 2023. április 30., vasárnap 20:08
Ezt én dicséretnek veszem.Füst: ez elég korlátozott gondolkodás.
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. április 30., vasárnap 12:32
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. április 30., vasárnap 12:07
Jelenlévő fórumozók: 2 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem