OFF
Re: OFF
Sok múlik azon is hol laksz - a lakhatás költségei ugye elég különbözõek. Budapesten az 1m megkeresése családilag az szerintem egy normális, sima élet, az ország 2/3-ban viszont habzsi-dõzsi. Nem mindegy hogy 50 vagy 100m-s a lakás/ház amire a hitelt/albit fizetni kell.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
jah, nem is akartam beirni emiatt, mert tul sok a valtozo, de azert ilyen becslesekbe es konkretizalt szitukba bele lehet menni.
pedig ugye 10 eve meg havi 47k-bol is meg lehetett elni.
pedig ugye 10 eve meg havi 47k-bol is meg lehetett elni.

- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Abból kiindulva, amit otthon tapasztalok, barátok, család. Egy 400-400 ezres fizuból, AMENNYIBEN tudsz bánni a pénzzel. (értve ez alatt a relatíve ésszerű spórolást), egy pár, gyerek nélkül képes megvalósítani mindazt, amit leírtál.
De az 500-500-ból már vígan.
Nyilván, ha olyan életet folytat valaki, hogy megállás nélkül vásárolgat, mindenből a legjobb kell, AZONNAL. Főtt étel napi 3x, dohányzás, alkohol, egyéb nyalánkságok azért csúnyán befolyásolhatják.
Nehéz megmondani, hogy mi az az összeg, mert végtelen dolog képes befolyásolni. Míg az egyik ember ugyanabból az összegből jobban képes megélni, többet tud megvalósítani, addig a másik a többől is rosszabbul él. Nem egy ilyen esetről tudok,vagy tapasztalok. Végtelen a variációs lehetőség.
De az 500-500-ból már vígan.
Nyilván, ha olyan életet folytat valaki, hogy megállás nélkül vásárolgat, mindenből a legjobb kell, AZONNAL. Főtt étel napi 3x, dohányzás, alkohol, egyéb nyalánkságok azért csúnyán befolyásolhatják.
Nehéz megmondani, hogy mi az az összeg, mert végtelen dolog képes befolyásolni. Míg az egyik ember ugyanabból az összegből jobban képes megélni, többet tud megvalósítani, addig a másik a többől is rosszabbul él. Nem egy ilyen esetről tudok,vagy tapasztalok. Végtelen a variációs lehetőség.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- realmadrid95
- Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
700 at mondanek inkabb.'shutterisland írta: na akkor en is bedobnek egy erdekes kerdest, napokban volt tema otthoni baratokkal messenger csoportban.
szerintetek a mai arak mellett magyarorszagon mennyibol lehet egy normalis szinvonalon megelni ?
nyilvan irtozatosan szerte agazo dolog, ezer dolog befolyasolja, ezert konkretizalnam :
normalis szinvonal : minden szamla kifizetve, van egy auto, normalis fott etel az asztalon, jut is marad is mozira, etteremre, bowlingra neha nap elmenni, ha tonkremegy a mikro vagy a nyomtato, akkor nem kell megvarni a fizut, evente egy belfoldi vagy olcsobb kulfoldi kiruccanas, nyaralas, stb.
tehat egy eros atlagosnak tuno, egyszeru, de biztonsagos eletszinvonal.
es mondjuk legyen az egyik leggyakoribb verzio : nagyvarosban, albi/lakashitel mellett egy gyerek nelkuli parnak.
en 550-et tippeltem, de ugy latszik, baromira le vagyok maradva az elszallt koltsegek miatt.![]()
Szerintem gyerek nelkul kb havi 1M amit irsz. Gyerekkel kb 1.3-1.5M.'shutterisland írta: na akkor en is bedobnek egy erdekes kerdest, napokban volt tema otthoni baratokkal messenger csoportban.
szerintetek a mai arak mellett magyarorszagon mennyibol lehet egy normalis szinvonalon megelni ?
nyilvan irtozatosan szerte agazo dolog, ezer dolog befolyasolja, ezert konkretizalnam :
normalis szinvonal : minden szamla kifizetve, van egy auto, normalis fott etel az asztalon, jut is marad is mozira, etteremre, bowlingra neha nap elmenni, ha tonkremegy a mikro vagy a nyomtato, akkor nem kell megvarni a fizut, evente egy belfoldi vagy olcsobb kulfoldi kiruccanas, nyaralas, stb.
es mondjuk legyen az egyik leggyakoribb verzio : nagyvarosban, albi/lakashitel mellett egy gyerek nelkuli parnak.
en 550-et tippeltem, de ugy latszik, baromira le vagyok maradva az elszallt koltsegek miatt.![]()
- 'shutterisland
na akkor en is bedobnek egy erdekes kerdest, napokban volt tema otthoni baratokkal messenger csoportban.
en 550-et tippeltem, de ugy latszik, baromira le vagyok maradva az elszallt koltsegek miatt.
en 550-et tippeltem, de ugy latszik, baromira le vagyok maradva az elszallt koltsegek miatt.

- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Nyilván, ha valami kamu okuk van, minek hívnának még fel is vele.. Meg egy pillanatra nem tűnt olyannak a hely. Laci storyjához képest ez csak egy sikertelen jelentkezés..Halfkey írta: Az, hogy mi van az állásleírásban és mi a szükséges hiring igény egy nagy cégnél, trehányság és bürökrácia miatt simán eltérhet.
Példák:
A Hiring Manager lusta rendesen megírni, elõkaptak egy régit.
Erre volt meg a jóváhagyás, ha pontosítanak félnek hogy elveszik.
Aki fogalmazta nincs rendes kapcsolatban a Hiring Managerrel.
Rosszak a folyamatok, belsõ leírást posztolnak és nem a piacnak érthetõvé tett hirdetést.
Plusz még ezer más dolog.
Az biztos hogy senkinek sincs ahhoz ideje és kedve hogy raul 4 ever számára kamukat találjon ki, mivel azt hogy miért nem téged vesz fel valaki alapból meg sem kell indokolni. Ha valami cinkes, akkor nem mondják el és kész.
De egyébkét jogod van kikérni minden rólad tárolt adatot (GDPR), amiben elméletben benne van minden interview notes is. Azért csak elméletben, mert nagyon sok cég elég bénán csinálja ezt is, és nem használják ezeket a funkciókat az ATSben, szóval esélyes hogy 0 komment van rólad a CV adatokon kívül.
Csak tudod, ki gondol arra a marginális eshetőségre, hogy valaki jobb nála és azért nem őt választották?!

Meg ugye madridom offtopic, fűnyírótól-szemműtétig van itt minden, lám csak jött valaki, aki tudja, hogy is megy ez..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
Az, hogy mi van az állásleírásban és mi a szükséges hiring igény egy nagy cégnél, trehányság és bürökrácia miatt simán eltérhet.
Példák:
Rosszak a folyamatok, belsõ leírást posztolnak és nem a piacnak érthetõvé tett hirdetést.
Az biztos hogy senkinek sincs ahhoz ideje és kedve hogy raul 4 ever számára kamukat találjon ki, mivel azt hogy miért nem téged vesz fel valaki alapból meg sem kell indokolni. Ha valami cinkes, akkor nem mondják el és kész.
De egyébkét jogod van kikérni minden rólad tárolt adatot (GDPR), amiben elméletben benne van minden interview notes is. Azért csak elméletben, mert nagyon sok cég elég bénán csinálja ezt is, és nem használják ezeket a funkciókat az ATSben, szóval esélyes hogy 0 komment van rólad a CV adatokon kívül.
Példák:
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ezen ne akadj ki. Velem ketszer jatszottak el, hogy elso munkanap elott egy! nappal hivtak, hogy jaj bocs, nem kell jonnod.
Egyszer a volt fonokom nyult utanam, khm...szemelyes okok miatt. A masik alkalommal meg egy belsos csokost raktak a pozira megis.
Egyszer a volt fonokom nyult utanam, khm...szemelyes okok miatt. A masik alkalommal meg egy belsos csokost raktak a pozira megis.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Persze, biztos nem csak 2-en jelentkeztünk a pozira, nyilván van, akinek van plusz képessége hozzám képest, nem vagyok atesz, hogy tökéletes legyekANDS írta: Szigorúan a magánvéleményem.
Ahogy Shutter is írta, ha nem Téged választanak, akkor megy egy sablonlevél, amiben leírják, hogy sajnáljuk, most nem Önre esett a választás.
De itt Téged felhívtak telefonon. Nekem ebből az jön le, hogy eltették az önéletrajzodat, mert úgy gondolják, hogy most ugyan nem, de kêsőbb lehet, hogy együtt akarnak veled dolgozni. Az indoklás, hogy valamit kifelejtettek beleírni a pályázatba, lehet valós is, mert nem feltétele ugyan az állásnak, de volt a másiknak valamilyen tapasztalat, ami a cégnek jól jön.

Ezt az embert bazmeg.
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Te most a nephrostomára gondolsz?_Bushido_ írta:Értem.Nika91127 írta:
Nem tudom, hogy milyen szakma, milyen műtét, milyen kötés.
A kötéscserék gyakorisága kötszer és sebfüggő. Van olyan, amit 3-4 napig se kell kötni.
Feljelentést mi alapján tennél? Van rá szakmai indokod?
Szakavatatlan fejjel szerintem bízd arra, aki azt csinálta.
Akkor picit pontosabban, hátha képben vagy.
Vese műtét.
Nem muxik magától a kiválasztás.
Csövet dugtak be.
Ez volt hétfőn reggel.
És így?
Urológia műtétek után én nem tudom,hogy mi a protokoll.
Te talán igen? Vagy mi alapján van a felháborodásod? Mert jelenleg csak vagdalózol a zavarosban.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Értem.Nika91127 írta:Nem tudom, hogy milyen szakma, milyen műtét, milyen kötés._Bushido_ írta:
Ha már Szombathely.
Ha már kórház.
Hogy lehet az, hogy hétfőn műtött betegen még mindig nem cserélték ki a kötést? Ráadásul elég idős a beteg... Ez pofátlanság. Sztem simán mehetne a feljelentés is. De szakavatatlan fejjel belegondolva szerintem akár minden nap is kellett volna cserélni, nem? Nem az, hogy hétfő óta semmi, s itt van péntek...?
A kötéscserék gyakorisága kötszer és sebfüggő. Van olyan, amit 3-4 napig se kell kötni.
Akkor picit pontosabban, hátha képben vagy.
Vese műtét.
Nem muxik magától a kiválasztás.
Csövet dugtak be.
Ez volt hétfőn reggel.
És így?
- raul 4 ever
Mondjuk a vastag részre pont nem gondoltam'shutterisland írta: az pontos indok tudasanak hianyaban (hogy mi is volt az, ami nem volt benne a pozi leirasban) en ketto dologra tippelnek.
az egyik az, hogy szokas szerint csokost vettek fel, masik, hogy valaki olyan is jelentkezett, akinek az a bizonyos skill, ami a leirasban nem volt benne, az megvolt, igy gyorsan kitalaltak, hogy akkor mostmar az is kell es kibovitettek.
de nem tul eletszeru egyik esetben sem, hogy igy indokolnak meg neked egy "koszonjuk jelentkezeset, de sajnos masra esett a valasztasunk, tovabbi sok sikert" sablon helyett.
nem tudom, visszakerdeztel e, hogy s mint.

Az "ártárgyalási tapasztalatot" mondták. Vicces egyébként, mert pár hónapja meg beszerzési TL-t kerestek, ott ott volt, itt nem.
Egyébként mondtam, hogy de a hirdetés szövegében nem volt ott. Elnézést kértek miatta...
Nyilván van olyan, akinek van ebben rutinja, de egyébként korrektek voltak, az interjún is jó fejek voltak, meg a jelentkezés után hamar visszajeleztek, stb.. Csak ez furcsán jött le.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Tipikus Rej….
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Nem tudom, hogy milyen szakma, milyen műtét, milyen kötés._Bushido_ írta:Ha már Szombathely.Nika91127 írta:
Hali!
Hát, mivel ortopéd-traumatológia vonalon mozgom...Van hozzá némi affinitás
![]()
Ha már kórház.
Hogy lehet az, hogy hétfőn műtött betegen még mindig nem cserélték ki a kötést? Ráadásul elég idős a beteg... Ez pofátlanság. Sztem simán mehetne a feljelentés is. De szakavatatlan fejjel belegondolva szerintem akár minden nap is kellett volna cserélni, nem? Nem az, hogy hétfő óta semmi, s itt van péntek...?
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Ha már Szombathely.Nika91127 írta:Hali!Süti írta:
Jól rémlik hogy mozgásszervi dolgokban is otthon vagy mint a Madridom privát doktora? Ha igen, akkor megkereshetlek 1-2 gyors kérdéssel privátban?![]()
![]()
Ha már kórház.
- 'shutterisland
az pontos indok tudasanak hianyaban (hogy mi is volt az, ami nem volt benne a pozi leirasban) en ketto dologra tippelnek.
az egyik az, hogy szokas szerint csokost vettek fel, masik, hogy valaki olyan is jelentkezett, akinek az a bizonyos skill, ami a leirasban nem volt benne, az megvolt, igy gyorsan kitalaltak, hogy akkor mostmar az is kell es kibovitettek.
de nem tul eletszeru egyik esetben sem, hogy igy indokolnak meg neked egy "koszonjuk jelentkezeset, de sajnos masra esett a valasztasunk, tovabbi sok sikert" sablon helyett.
- raul 4 ever
Sziasztok Uraim, múlt héten voltam interjún egy győri cégnél, beszerzésre és most hívtak, hogy köszi, de nem. Megkérdezte, elmondhatja-e mi volt ami miatt most ez ennyi volt és olyan indokot is mondott, ami nem is volt benn a pozi leírásában, hogy elvárás.
Ha jól tudom, itt van pár hr-es; feleségem úgy gondolja (meg én is), hogy ennek kifogás szaga van kicsit, még valami más (is) lehetett. Viszont ők ajánlották fel, hogy elmondják, ebből meg azt gondolom annyira mégsem. Szóval aki személyügyes, az tudna erről vmit mondani?
TY

Ha jól tudom, itt van pár hr-es; feleségem úgy gondolja (meg én is), hogy ennek kifogás szaga van kicsit, még valami más (is) lehetett. Viszont ők ajánlották fel, hogy elmondják, ebből meg azt gondolom annyira mégsem. Szóval aki személyügyes, az tudna erről vmit mondani?
TY
- Süti
Köszönöm, akkor jó a memóriám, dobtam egy pü-t.Nika91127 írta:Hali!Süti írta:
Jól rémlik hogy mozgásszervi dolgokban is otthon vagy mint a Madridom privát doktora? Ha igen, akkor megkereshetlek 1-2 gyors kérdéssel privátban?![]()
![]()

Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.