Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. március 30., csütörtök 11:06

h3x0r írta:
Kerdezd meg a cegnel a Lucid Airt, 850-900-at elmegy, a belseje is minosegi, csak az arat ne nezze meg a fonok. :mrgreen:
Na igen, annál megértem az árat, mert normálisan néz ki a belseje. (legalábbis nekem autósabb)

Visszasírom a régi passatom, 15 évesen 1200 km-t nyomtam le vele egy tankkal (55 literes volt talán), pl Lille-be 5 fővel, agyig pakolva, autópályán végig 140-150 tempomat, németeknél még több.
Mostani superb se rossz, de azért az pálya 150-nél már belenéz a 6 literbe azért. :mrgreen:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 30., csütörtök 10:47

kiserik írta:
Realista24 írta: 5,5-6,0 korul fogyaszt a Corolla es nem a gyarto, hanem a kollegak adatai alapjan.
Egy 40 literes tankkal, ami biztos megvan, de szerintem 50es talan a kombinak 7-800at el kell, hogy menjen.
Azért arra benevezek, hogy 140-es pályatempóban 5,5-ös fogyasztással elszalad a Corolla.

Az a baj, hogy az EV-k világában nem zárhatod ki a Teslát. Technikailag annyival magasabb szinten vannak a többiektől, mint ha a mai autókhoz mérnél egy 1500ös kockaladát. Egyébként a Teslák nem azért erősek, hogy villogjanak vele, hanem mert megtehetik. Értem ezt úgy, hogy nem a teljesítményük az a tényező, ami csökkenti a max hatótávot. Egy jó EV technológia keveset eszik ha lassan mész és sokat, ha gyorsan (fizika, nagyobb sebességnél nagyobb a légéllenállás). Nem függ a max teljesítménytől.

Az meg nekem mindig mosolyt csal az arcomra, hogy ahogyan dottore is írja, a hibridek nagy része egy pici elektromos autó egy aggregátorral az első csomagtartóban :D

A lerúgott dízelekkel meg csak az a baj, hogy általában a részecskeszűrőt is lerúgják róluk...
Benevezhetsz. Cegnel van egy huszas minta, excelben kell vezetniuk a fogyasztast. :roll:

En tovabbra is autot akarok, a Tesla meg nem az szamomra jelenleg.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. március 30., csütörtök 10:42

Realista24 írta: Ez az egész akkor érne valamit, ha legalább egy ezrest elmennének, azért meg pluszt is fizetne sok ember. De addig ez csak korlátozás az én szememben zöld köntösbe bújtatva.
Kerdezd meg a cegnel a Lucid Airt, 850-900-at elmegy, a belseje is minosegi, csak az arat ne nezze meg a fonok. :mrgreen:
ikelemen5 írta: A csodálatos hybrid rendszer... nemrég mentem Pestre egy corollával, tele tankból nem fordult meg a Pécs-Budapest útvonalon... ráadásul kényelmetlen is volt.. :x
Nem tudom, hogy mi lesz a megoldás, de ennél egy "egyszerű" turbó benzin motor is kevesebbet fogyaszt.
Octavia iv, pentek reggel tele tankkal + akksi feltoltve Temesvar - Nagyvarad (180 km, ebbol kis szakasz autopalya, nagy resze varosokon, falukon keresztul) benzin + elektromos. 3.8-as fogyasztas 100-on. munkahelyen volt feltoltve ingyen, ugyanez otthoni arammal arban +2 litert jelentene a fogyasztasban.

vasarnap ugyanez a tav, csak vissza (az elozo kep is onnan linkelve), jelenleg a tank kb 2/3-on van, 510 km-t menne csak benzinnel. Teljesen feltoltve, tele tankkal kb 800-at menne.

Masik alkalom, fele ut autopalya, fele orszagut, csak benzinnel 6.4-es fogyasztas.

Augusztustol novemberig 2,4-es atlag fogyasztas, nagy resze varosban, hetvegenkent par szaz km. Novembertol a mai napig 3,2-es atlag, ugyancsak hasonlo fogyasztassal. (februarban nem volt hasznalva az auto, az eves atlag 16 ezer)

Ez arra valo, hogy hetkoznap varosban, agglomeracioban elvagy vele. Ha hetvegen hosszabb utra messz, akkor nem kell a toltessel szarakodj. Viszont ha folyamatosan autopalyazol, akkor a dizel meg mindig jobb opcio.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2023. március 30., csütörtök 10:34

Realista24 írta: 5,5-6,0 korul fogyaszt a Corolla es nem a gyarto, hanem a kollegak adatai alapjan.
Egy 40 literes tankkal, ami biztos megvan, de szerintem 50es talan a kombinak 7-800at el kell, hogy menjen.
ceed 1,6 crtdi 136 le 4p liter 800-900km 5-5,5lili
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. március 30., csütörtök 10:32

Azért arra benevezek, hogy 140-es pályatempóban 5,5-ös fogyasztással elszalad a Corolla.

Az a baj, hogy az EV-k világában nem zárhatod ki a Teslát. Technikailag annyival magasabb szinten vannak a többiektől, mint ha a mai autókhoz mérnél egy 1500ös kockaladát. Egyébként a Teslák nem azért erősek, hogy villogjanak vele, hanem mert megtehetik. Értem ezt úgy, hogy nem a teljesítményük az a tényező, ami csökkenti a max hatótávot. Egy jó EV technológia keveset eszik ha lassan mész és sokat, ha gyorsan (fizika, nagyobb sebességnél nagyobb a légéllenállás). Nem függ a max teljesítménytől.

Az meg nekem mindig mosolyt csal az arcomra, hogy ahogyan dottore is írja, a hibridek nagy része egy pici elektromos autó egy aggregátorral az első csomagtartóban :D

A lerúgott dízelekkel meg csak az a baj, hogy általában a részecskeszűrőt is lerúgják róluk...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. március 30., csütörtök 10:08

Nika91127 írta:
hehetheoriginal írta: Lerugott kombi passat a pdtdi-vel, elmegy 1100 km-t egy tankkal, 6 literrel. :kalapos:
Fákat meg ültessen a kormany bazmeg
Kombi Passat, 2.0 CRTDI, 150 paci.
35ezer km-re vetítve a számolt átlagom 5,3 liter. Ebben van városi használat, közút, autópálya vegyesen.
Nyáron a Szombathely-Jesolo-Szombathely vonalon tankolás nélkül megfordultam, gyorsforgalmin és autópályán közlekedve.
Ugyanez, csak HDi-vel 5.5. Egy teletankkal 1200+km megvan siman, 130-nal alig fordul 2000 fole a fordulatszammero 6-ban. Nem veletlen, hogy ezek a 2 literes common-rail dizelek baromi dragak lettek hasznaltan is :)

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 30., csütörtök 9:56

hehetheoriginal írta:
ikelemen5 írta: 43 literes a tankja. 150 tempomat, és 500-km-t mentem oda-vissza, mert csak a régi 6-osn volt 200 km. a táv. Az M6-os az picivel hosszabb.
8 liter felett fogyasztott, ráadásul elképesztően hangos volt a menetzaj.
Én nagyot csalódtam a "világelső autómárkában".

Nem vagyok Alonso, sőt. Saját autóval 120-tempomat.
az viszont jogos, gondolom belebasztak egy 1.4es szart, felhuzva 200 loerore, melle 4000mAh akksi a xiaomi telefonbol kb, meg még ratettek esetleg egy turbot, biztos, ami biztos, ezek tény, hogy többet fogyasztanak, es rovidebb az elettertamuk, mert jobban pöccre vannak huzva, hogy a kibocsatasi normaknak a kis űrtartalommal megfeleljenek.
a politika meg a "hozzaertok", akik javasolgatnak a politikanak konkretan idiotak, es lobbistak az autogyaraknal.
kizart, hogy egy nemet, olasz vagy francia autogyar mernoket megkerdezed, es egyetertene ezzel a fejlesztesi irannyal...
Hehito, a Toyota Hybrid nem így működik.
Azok Atkinson-ciklusú benzinmotorok, amik jellemzően szívók (1,5-1,8-2,5 literes talán), kis teljesítménnyel és az akksikat töltik, ami az elektromotort hajtva. Ezt egy elég kellemetlen járaskultúrával teszi (felpörög magas fordulatra).

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 30., csütörtök 9:49

hehetheoriginal írta: Lerugott kombi passat a pdtdi-vel, elmegy 1100 km-t egy tankkal, 6 literrel. :kalapos:
Kombi Passat, 2.0 CRTDI, 150 paci.
35ezer km-re vetítve a számolt átlagom 5,3 liter. Ebben van városi használat, közút, autópálya vegyesen.
Nyáron a Szombathely-Jesolo-Szombathely vonalon tankolás nélkül megfordultam, gyorsforgalmin és autópályán közlekedve.
Anno kolléga hybrid RAV4, Salzburgba oda-vissza 8,5-9 liter (145 tempomat).

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 30., csütörtök 9:43

ikelemen5 írta: 43 literes a tankja. 150 tempomat, és 500-km-t mentem oda-vissza, mert csak a régi 6-osn volt 200 km. a táv. Az M6-os az picivel hosszabb.

az viszont jogos, gondolom belebasztak egy 1.4es szart, felhuzva 200 loerore, melle 4000mAh akksi a xiaomi telefonbol kb, meg még ratettek esetleg egy turbot, biztos, ami biztos, ezek tény, hogy többet fogyasztanak, es rovidebb az elettertamuk, mert jobban pöccre vannak huzva, hogy a kibocsatasi normaknak a kis űrtartalommal megfeleljenek.
a politika meg a "hozzaertok", akik javasolgatnak a politikanak konkretan idiotak, es lobbistak az autogyaraknal.
kizart, hogy egy nemet, olasz vagy francia autogyar mernoket megkerdezed, es egyetertene ezzel a fejlesztesi irannyal...
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 30., csütörtök 9:40

Biztato elojelek :mrgreen: Eddig heti egyszer tankoltam, most mehetek majd ketszer? :x
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2023. március 30., csütörtök 9:39

43 literes a tankja. 150 tempomat, és 500-km-t mentem oda-vissza, mert csak a régi 6-osn volt 200 km. a táv. Az M6-os az picivel hosszabb.

“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2023. március 30., csütörtök 9:37

Kerlon írta: Aztan gondoljatok bele, hogy 5-10 ev mulva lehet mrg a 60%at sem tudjak...
Hallottam olyant is hogy egy sima Renault Zoenak 4-5 ezer euró az akksi csere 7-8 év használat után, nem tudom mennyire valid.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 30., csütörtök 9:28

5,5-6,0 korul fogyaszt a Corolla es nem a gyarto, hanem a kollegak adatai alapjan.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 30., csütörtök 9:24

sztem is hazudik amugy :mrgreen:
vagy ő az igazi fernando alonso :lol:

tiszta elektromosokat hagyjuk is, de akarmilyen belsoegesu motros cucc alsohangon tudja a 6-700 km-t, es most nem pl egy v8-ról van szó.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 30., csütörtök 9:22

ikelemen5 írta:
Realista24 írta:

Mi az hogy nem fordult meg? Ne orjitsel mar meg...ez a harmadik opciom :lol: Ne keserits el :-(
Pakson tankolni kellett. :lol:
De ne csinald mar. Pecs-Budapest 200 km...odavissza 400. Fel tankkal indultal? :mrgreen:
Mondd, hogy igen :lol:

Most az opelom 900-ra jo, elotte a Ford es Peugeot is 1000 felett elment es tolhattam neki.

Adlak hehe.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 30., csütörtök 9:21

Lerugott kombi passat a pdtdi-vel, elmegy 1100 km-t egy tankkal, 6 literrel. :kalapos:
thereisonly1ronaldo

ikelemen5

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2023. március 30., csütörtök 9:18

Realista24 írta:
ikelemen5 írta: A csodálatos hybrid rendszer... nemrég mentem Pestre egy corollával, tele tankból nem fordult meg a Pécs-Budapest útvonalon... ráadásul kényelmetlen is volt.. :x
Nem tudom, hogy mi lesz a megoldás, de ennél egy "egyszerű" turbó benzin motor is kevesebbet fogyaszt.
Mi az hogy nem fordult meg? Ne orjitsel mar meg...ez a harmadik opciom :lol: Ne keserits el :-(
Pakson tankolni kellett. :lol:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 30., csütörtök 9:08

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 30., csütörtök 9:01

nmate írta:
Realista24 írta:

Remy feltörte Máté profilját is. :kalapos:
Próbáltam popkulturalis referenciaba bujtatni az egyébként nem túl pc és radikális nézeteimet az emberisegrol :D
Ujabb potenciális mein kampf 2 vevo :lol: :kalapos:
thereisonly1ronaldo

ikelemen5

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2023. március 30., csütörtök 8:53

A csodálatos hybrid rendszer... nemrég mentem Pestre egy corollával, tele tankból nem fordult meg a Pécs-Budapest útvonalon... ráadásul kényelmetlen is volt.. :x

Vissza: