De ez társadalmi szinten nem így működik, nem azt kell meggyőznöd aki most csinálja, hanem a következő generációkat, és az idő majd elintézi helyetted a munkát.'shutterisland írta:igazabol arra gondoltam, hogy akinek a seggehez van nove az auto, azt eroszakkal sem fogod feltenni tomegkozlekedesre.Szerintem társadalmi szinten pedig ez teljesen jól működik, évről évre csökken a dohányzók száma.
Viszont az a baj hogy míg a cigi csak egy káros élvezet, az autónak van fontos szerepe is, így a hasonlat nem annyira ül.
akiben eddig is megvolt a hajlandosag, hogy csak akkor vegye elo az autot, mikor tenyleg muszaj, azokat persze jol kordaban lehetne tartani.
igy tobb orszagban elve bennem mindig felerosodik az erzes, hogy milyen makacs es onerzetes, "en csakazertis" felfogasu nep a magyar.
De ez a seggéhez van nőve az autó kifejezés is azért érdekes, mert hiába voltam meg Bpen nélküle, jelenleg, itt az 1000 fős faluban nekem is. És ezen nem is fogok tudni változtatni. És értem hogy ‘nem erre gondolok’ csak akkor kire? Ha a budapesti lakos az 5 percre lévő boltba nem kocsival jár akkor ez lényegesen csökkenti majd a környezet terhelést?