OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2023. március 27., hétfő 21:49

Grat :agree:
Faust írta: Olyan edes vagy, hogy azt hiszed hogy te dontod el, mit vesztek meg a kis krambonak. :lol: Dolj hatra es elvezd, csak bird penzzel. :mrgreen: gratulalok, oriasi kaland!
Pont erre gondoltam én is :lol: Szerintem egy kiskert simán nyithatnánk babaholmiból. De amikor valami nem kerek és anyu kigondolja, hogy mitől lehet jobb. Aztán nem lesz, de kitalál valami mást, hogy az kell úgy már biztos működni fog. Majd jön a barátnő, nagymama, szomszéd és ők bedobnak egy más ötletet. A gyerek meg kiröhögi mindet. A fizetés meg ugrott egy hét alatt. Hatalmas kaland csak tényleg bírja a brifkó.

Van csomó olyan cucc amit megvesztek mert kellhet, viszont az olcsók szart se érnek, pl elektromos mellszívó. Az ilyeneket előre felesleges, meg kell várni mi lesz, aztán ha kell akkor viszont érdemes jobb márkát drágábban.

Babakocsiból CAM van, mózesen a fedő zipzárja szétment 3 hét alatt, nagy nehezen gariba adtak egy új mózest, az gombos szerencsére. Könnyen összehajtható, viszont bazi nehéz.
babaking írta:nuna mixx
Imádom ezt a nevet :mrgreen:

Más: ikea visszafizette a szállítás árát (30k) amiért lecseszték a falat. Korrektek voltak legalább.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. március 27., hétfő 21:28

Gratula :)
Nekünk most 2 hetes a pici, mi is vettünk egy csomó mindent használtan, mert ez olyan mint az esküvő, baba miatt megy mindenre a kettes szorzó. Babakocsibol nuna mixx van, eddig nagyon meg vagyunk elégedve kombinálható a gyereküléssel is. De pl a Mózes részét használtan vettük bagóért, mert fél év és kinövi. Egyébként ez nem a legolcsóbb de messze a tetejétől.

Ami eddig nagyon jó döntés az a gyerekülés alá az isofix base. 1 kattintassal kiveszem a hordozót és vissza, nem kell a gyereket külön kiszedni stb. Övvel sem kell cseszekedni.
Illetve egy tipp - mi mar most határozottan megmondtuk a nagyyszülőknek, és ebben nagyon konzekvensek és kemények leszünk a gyerek gyerekülés nélkül 1 métert sem megy autóval - nincs ülés nem viszik majd el a gyereket. Ezzel az isofixxel 30 másodperc áttenni egyik autóból a másikba az ülést, nincs kifogás:)

Ps. Esküszöm nem hazugság, a doki akinél szültünk, Dr. Sergio Ramos. Eddig sem volt kérdés hogy lesz nevelve a gyerek, de ezek után már rendeltem is a P$Gs mezt. :mrgreen:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 27., hétfő 21:07

Kb havonta varialjuk neki, konyveit is, erre nagyon figyelni kell.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. március 27., hétfő 20:01

Faust írta: Olyan edes vagy, hogy azt hiszed hogy te dontod el, mit vesztek meg a kis krambonak. :lol: Dolj hatra es elvezd, csak bird penzzel. :mrgreen: gratulalok, oriasi kaland!

Nekunk babakocsibol kinderkraft van, eleg felemasak a tapasztalatok, iszonyat penzek mozognak a bababizniszben. Babakocsin es pelenkan kivul (ha moshato) szerintem semmit nem szegyen hasznaltan venni, foleg a jatekokat, fejlesztoket, mert az raadasul eleg lutri. Megveszed neki a 10 ezres fa szettet, 5 perc utan megunja, de egy ures tejesdobozzal eljatszik 2 orat, stb. :lol: Nincs tuti tipp, minden gyerek mas, egy nagy kiserletezes az egesz.

Lassan nyitni kene egy madridom bolcsit baszki, nagyon beteg.
Rotalni kell a jatekokat a gyereknek, nem kell mindent szem ele tenni, ami van neki, igy nem fogja oket megunni, mert amikor kicsereled oket neki olyan lesz, mintha ujakat kapna (nyilvan 2 eves koraig egy doboz aljaval is elvan, kerdes mennyit fejlodik tole). Nem ugy, mint a csapat kezdojet!

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. március 27., hétfő 19:43

Halfkey írta:
segítek betenni babakötvénybe a gyereknek
Bíztató hogy Ti is toljátok a babakötvényt, megmondom őszintén kicsit szkeptikus voltam/vagyok az egésszel( maga a futamidő zavar) de egy fokkal jobban érzem magam most, Te ezekhez nálam jobban értesz, az biztos :)

Grat a kollegának a gyerekhez B-)

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 27., hétfő 19:41

Olyan edes vagy, hogy azt hiszed hogy te dontod el, mit vesztek meg a kis krambonak. :lol: Dolj hatra es elvezd, csak bird penzzel. :mrgreen: gratulalok, oriasi kaland!

Nekunk babakocsibol kinderkraft van, eleg felemasak a tapasztalatok, iszonyat penzek mozognak a bababizniszben. Babakocsin es pelenkan kivul (ha moshato) szerintem semmit nem szegyen hasznaltan venni, foleg a jatekokat, fejlesztoket, mert az raadasul eleg lutri. Megveszed neki a 10 ezres fa szettet, 5 perc utan megunja, de egy ures tejesdobozzal eljatszik 2 orat, stb. :lol: Nincs tuti tipp, minden gyerek mas, egy nagy kiserletezes az egesz.

Lassan nyitni kene egy madridom bolcsit baszki, nagyon beteg.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2023. március 27., hétfő 19:27

KAG írta: Gondolkoztam, hogy a következő kommentet az utánpótlásba, vagy ide, az OFF-ba írjam.
Tehát, a párommal babát várunk - ba dumm tss :mrgreen:

Nagyon el vagyunk veszve, hogy mik azok a kelengyék, holmik, amik túlárazott szarok és utólag meg fogjuk őket bánni.
Én azt látom, hogy rengeteg ilyen van.
Ha esetleg megosztanák velem azokat a tapasztalatokat, mint apák, hogy mik voltak azok a cuccok amik teljesen fölöslegesek voltak és mik azok, amiket nem bántatok meg, azt megköszönném.

Továbbá, babakocsikból mit érdemes? Én ezeket a peg perego-kat nézem, de ott sem tudom eldönteni igazából, hogy megéri-e az adott extra árat a többi márkához képest.

szerk.:
Fiú lesz, rendes férfi névvel. :D
Gratulálok cimbi :agree: :-*
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. március 27., hétfő 19:25

KAG írta: Gondolkoztam, hogy a következő kommentet az utánpótlásba, vagy ide, az OFF-ba írjam.

Nagyon el vagyunk veszve, hogy mik azok a kelengyék, holmik, amik túlárazott szarok és utólag meg fogjuk őket bánni.
Ha esetleg megosztanák velem azokat a tapasztalatokat, mint apák, hogy mik voltak azok a cuccok amik teljesen fölöslegesek voltak és mik azok, amiket nem bántatok meg, azt megköszönném.

Továbbá, babakocsikból mit érdemes? Én ezeket a peg perego-kat nézem, de ott sem tudom eldönteni igazából, hogy megéri-e az adott extra árat a többi márkához képest.

szerk.:
Gratula, sok sikert es kitartast! Rengeteg orom lesz!
Ami fejleszto es ami kell (ruha, pelenka, babakocsi, parna, pelenkazo, babakocsi, utazo, ules es meg ezer cucc), egyik sem felesleges. Abban viszont el fogsz veszni, ar/ertek aranyban melyik a legjobb. Azt add fel, vedd amit jonak latsz, kulonben felno a gyerek mire lesz babakocsija :). Amit ugy erzel, hogy felesleges majd abban a helyzetben (marmint amikor nezed, hogy meg kene venni es atfut az agyadon, kell-e az nektek(, az lesz a felesleges, a tobbi nem.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2023. március 27., hétfő 19:23

Köszönöm szépen a sok gratulaciot es segitseget. Nagyon kedvesek vagytok! :sziv:
ZIDANE

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. március 27., hétfő 19:22

Nika91127 írta:
Halfkey írta: Gyerekre:

Játékot, ruhát szerintem nem nagyon kell venni, legtöbb esetben van a családban sok amit meg lehet örökölni.

Játékból kb bármi sok, csak szétszórja őket a gyerek. Mi a nyitottabb rokonoknak elmondtuk hogy amit ajándékra akarnak, segítek betenni babakötvénybe a gyereknek, úgy több haszna van mint az X.edik kis bizének.

Az egy dolog ami nálunk nagyot megy azok a könyvek, kisebb korban böngésző, nagyobban képes-mesés. Azt imádják, és szakad a sok gyereklapozástól, szóval abból nem árt pár plusz.
Anna-Peti-Gergő sorozat a best. Árban meg, huh...

Babykompot ne!
Örököltünk APG-t meg bogyó és babócát, nagy kedvencek :)

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 27., hétfő 19:20

Halfkey írta: Gyerekre:

Játékot, ruhát szerintem nem nagyon kell venni, legtöbb esetben van a családban sok amit meg lehet örökölni.

Játékból kb bármi sok, csak szétszórja őket a gyerek. Mi a nyitottabb rokonoknak elmondtuk hogy amit ajándékra akarnak, segítek betenni babakötvénybe a gyereknek, úgy több haszna van mint az X.edik kis bizének.

Az egy dolog ami nálunk nagyot megy azok a könyvek, kisebb korban böngésző, nagyobban képes-mesés. Azt imádják, és szakad a sok gyereklapozástól, szóval abból nem árt pár plusz.
Anna-Peti-Gergő sorozat a best. Árban meg, huh...

Babykompot ne!

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. március 27., hétfő 19:02

Gyerekre:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. március 27., hétfő 18:58

Áthozom ide, ne a mozit offolja szét: hehe szavakat adsz a számba, sőt ‘az értékrendembe’ mikor egy szóval sem írtam hogy ha ütnek, tűrnöd kell. Pont az ellenkezőjét írtam ugyebár.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 27., hétfő 18:53

Yazid írta: Szerintem a kamera akkor kell max ha viszonylag messze lesztek tőle ejszaka. Legzesfigyelő nagyon jó dolog. En anno szarul raktam be az ágyba es mikor elfordult a gyerek mar sipolt fuu azt megszívtuk pár hetig a bambasagom miatt. kezdő voltam.

Orrszívó még ami elengedhetetlen. Halisten nem volt beteges de mikor taknyolt rohadt jó
A legjobb, amikor már egyedül bekapcsolja és kiszívja.
Az inhalátor se rossz, a Lidl-s teljesen jó, nem drága, de hasznos.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 27., hétfő 18:49

szerk.:
Gratulálok. :agree:

Játékok…kegyetlen mennyiségű szar összejött pillanatok alatt mert mindenki akart venni legalább kettő, villogó, zenélő, hangos, elemet egy hét alatt elpusztító vacakot.

Szóval ajandekozasnal legyetek okosak és hatarozottak, adjatok le listát, vagy csak simán tiltsatok meg :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2023. március 27., hétfő 18:44

Szerintem a kamera akkor kell max ha viszonylag messze lesztek tőle ejszaka. Legzesfigyelő nagyon jó dolog. En anno szarul raktam be az ágyba es mikor elfordult a gyerek mar sipolt fuu azt megszívtuk pár hetig a bambasagom miatt. kezdő voltam.

Orrszívó még ami elengedhetetlen. Halisten nem volt beteges de mikor taknyolt rohadt jó

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. március 27., hétfő 18:34

Nika91127 írta: Mi babafigyelőnek egy Xiaomi wifi-s HD kamerát alkalmaztunk, 10ezer Ft volt, hibátlan volt a cucc :)
Jaja. Simán vannak ilyen sufni megoldások. Ha egy ilyen kamerára ráírják, hogy Baby, akkor triplázódik az ára :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 27., hétfő 18:33

Mi babafigyelőnek egy Xiaomi wifi-s HD kamerát alkalmaztunk, 10ezer Ft volt, hibátlan volt a cucc :)

Szélcsövezni sokat kellett sajnos.

Mellszívót max béreljetek, ha kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nika91127 2023. március 27., hétfő 18:34-kor.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2023. március 27., hétfő 18:30

realmadrid95 írta:
Pad'em írta: Kedves uraim, járt már valaki úgy, hogy bútorszállítók leverték a falat a lakásban? Gardróbszekrényt hozták ikea vmelyik fuvarpartnerének kifinomult munkatársai ma, és egy kb 5 centis gyönyört hagytak maguk után az egyik sarkon. Megpanaszolom vevőszolgálaton visszafizetik legalább a 30ezres szállítást ilyenkor vagy mi a tapasztalat?
Mindenkepp kerj karpotlast. Valamit ugyis adnak, eleg korrektek ilyen teren. Sajnos megesik az ilyen akaratlanul is, ha mar probalta elsusmakolni fuvaros, ok lepnek majd. Ha nem is a 30 ezret kapod vissza, de valami kompenzalast kapsz ugyis.
Nálunk is levertek a költöztetők egy képet a falról - tudnám miért nem vették le őket (három van a lépcső mellett a falon), illetve a falat is több helyen leverték.

Kérdés:
telekhatárra milyen takaróelemet ajánlanátok? most valami zöld hálós izé van felfűzve a kerítésre, de kb sz*rt se ér. főleg nyáron, napsütésben, simán átlátni. Annyit tudni kell, hogy a kerítés alatt meg lett csinálva az alap, szóval arra gondoltam még, hogy azt lehetne folytatni felfelé egy részen - végig elég fura lenne, teljesen lefalazva.
Kb úgy kell elképzelni, hogy az udvar hátsó része maradna ezzel a fura zöld hálóval, az első részen pedig kocsibeálló van az ő oldalukon, oda kéne valami "takarórész." Gondoltam már mindenféle növényre, bokorra, de semmi nem akar itt nőni. Vettünk babérmeggyet, de vagy 5 éve el lett ültetve, kb fél méteresek max... ez a hülye szomszéd meg vett csodacserjét, de sz*rik bele, nem vágta vissza, ahogy kell, így fásodott már a szára, funkciót nem tölti már be.

Másrészről pedig kérdés nélkül és szerintem szabálytalanul építettek egy mind a 4 oldalról zárt faházat a házuk és a mi kerítésünk közé, "faltól-falig", s minap vettem észre, hogy a faház még picikét rá is lóg a kerítés alapra, ami a telekhatár. plusz jobban is döglődnek már a tuják, mint a többi, ami nem itt található.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. március 27., hétfő 18:30

szerk.:
Sok örömet a picihez! :)

Légzésfigyelő az ágyba, szoptatós párna, pelenkakuka nekünk bejött. Vettünk ilyen walkie-talkie babamonitort, azt gyak. újonnan adtuk húgomnak, mert csak akkor aludt (a kis sátánfajzat :D ) a babakocsiban, ha toltuk, de nekik meg bejött, mert az ő kisfia ha kocsit látott bealudt.. szóval ki tudja..

Aztán szélcső > munkatársaméknál az elején kb. elkopott, annyit kellett használni, de nekünk nem (szerencsére), kérdőjeles ez is..
Krémekben: drága, de a weleda fürdető+pelenkakrémet csípte a kölyök bőre, fürdetéshez babakád és állvány is nagyon hasznos volt (most pedig a sálak száradnak nagyon jól rajta, 2in1).

Babakocsit meghagyom másoknak, mi kölcsön kaptuk, nem vettünk, erről nem tudok mit mondani. De azt tudom, hogy a kölyök nagyon izzadós volt, minden kocsiba való hordozóra, ülésekre vettünk rá való frottír/amiből volt, ott pamut huzatot. Ha izzad, vagy összekoszolná, mindig jó egy gyorsan mosható védőréteg..

Szerk.: ja, tényleg, hordozható ágy.. Szerencsére kaptuk, így nem az én tárcámnak fájt, hogy sose volt benne :lol:

És igen, aludjatok előre, jó sokat! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára raul 4 ever 2023. március 27., hétfő 18:31-kor.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Vissza: