OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2023. március 23., csütörtök 21:04

Kedves uraim, járt már valaki úgy, hogy bútorszállítók leverték a falat a lakásban? Gardróbszekrényt hozták ikea vmelyik fuvarpartnerének kifinomult munkatársai ma, és egy kb 5 centis gyönyört hagytak maguk után az egyik sarkon. Megpanaszolom vevőszolgálaton visszafizetik legalább a 30ezres szállítást ilyenkor vagy mi a tapasztalat?
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 22., szerda 17:23

nmate írta:
ANDS írta: Feleségem hazajött ebédelni, felolvastam neki ezt.
Azt mondta: minden szavaddal teljesen egyetért, ő is így látja.
Ez a "ha a feleségem egyetért, akkor én is" eset? :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Mindannyian belefutunk. :coffee: :mrgreen:

Lehet en vagyok a feleseged, ki tudja.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. március 22., szerda 17:20

ANDS írta:
Sajnos, megvannak az olvasásnak az előnyei. Bővíti a szókincset. Tágítja a látókört.
Fejleszti a vizualizációs képességet. Ezt például nem tudom, mivel lehet kiváltani, mert ha elolvasok valamit, azt el kell képzelnem.
Ezt egy hangoskonyvvel, vagy a vizualizacios kepesseg fejlesztesen kivul, egy barmilyen ismeretterjeszto videoval, vagy csak siman barmilyen videoval (itt most gondolok barmilyen video formatumra, rovidre, sorozatra, hosszu filmre) ki lehet valtani. Azokbol is tanulhatsz uj szavakat, es tagithatjak a latokort. Persze videobol tobb a trash, mert egy gyorsabban keszitheto formatum, mint egy konyv. De szerencsere konyvbol is van jonehany trash hazug cucc :).

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. március 22., szerda 14:17

ANDS írta: Feleségem hazajött ebédelni, felolvastam neki ezt.
Azt mondta: minden szavaddal teljesen egyetért, ő is így látja.
Ez a "ha a feleségem egyetért, akkor én is" eset? :mrgreen:

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2023. március 22., szerda 13:28

Faust írta:
realfan írta:

csak erre reagálnék, mert ez hülyeség, ennyi erővel mentsük fel Sztálint is, mert nélküle se élnénk, mert hitlerék kiírtották volna fél Európát :D azért, mert valaki tesz jót is, had lehessen márt a negatív dolgokat is feleleveníteni, főleg, hogy ahhoz a búr háborúhoz kötődnek a koncentrációs táborok is, amelyben a jó Winston is résztvett...
(a cancel culture-rel én sem értek egyet, de a történelmi tényeket akkor sem lehet telibe szarni....)
Bocsi a duplaert.

Alapvetoen igazad van, tavol alljon tolem hogy mosdassam az oreget (le se irom inkabb, mi a velemenyem a haboru kimenetele es a mai vilag osszefuggeseben :mrgreen: ), de pont az a problema, hogy ezek a radikalis “progressziv” ujbalosok minden hasonlo tenyt egy szintre emelnek, vagy eppen - szerintem - rosszul sulyoznak, mikozben ha nincs Churchill, velhetoen ma nem is beszelhetne ilyesmirol, hogy rasszizmus, mert a baloldal, mint olyan, nem letezne. Ennek a relaciojaban ugy gondolom kurvara mindegy, hogy Churchill utalta-e a feketeket, vagy sem. Csak pont az van, amirol beszeltem: tagabb spektrumban nem gondolkodnak, mert nem divat, nem elvaras, nem alap, csak a kulturharc. A tortenelem sem fekete es feher, mint ahogy semmi sem. Pl itt van zsuninnyo, nem olvas de ertelmes arc. :kalapos: Kar, hogy o szerintem a szabalyt erosito kivetel, de remenykedem, hogy nincs igazam.

Sztalinnal kapcsolatban meg pl kurva meredek, ahogy Oroszorszagban (tehat nemsokara nalunk is) egyre komolyabban tor elo a resztalinizacio, ezt is csak olyan neppel lehet megtenni, akit szandekosan kodben tartanak.
no, a cancel culture-t nem a baloldal tolja, hanem a libsik, utálom, hogy a kettőt mindig összemossák, pedig olyan, hogy balliberális sosem létezett :D itthon használják kb egyedül, de teljesen téves a dolog, ha valami baloldali, akkor nem lehet libsi is, a 2 gazdaságpoltika ég és föld egymáshoz mérve, bár tény, itthon a DK-t meg az MSZP-t is baloldali pártként definiálják, mikor full liberálisok :mrgreen:

a többiben egyetértünk kb, szerintem sem lehet valakit csak feketén-fehéren megítélni és csupán egyik oldalát kiemelni. pl Sztálin, oroszoknál a II. vh. miatt ugyanolyan hős, mint angoléknál Winston, teljesen jogosan, szovjetek nélkül Churchill ha fejreállítja a brit-szigeteket sem kerüli el a vereséget :D illetve most nem akarok nagy történészi előadást tatani (bár szeretek, meg történészszerűség is volnék :lol: :lol: ), de pl Sztálin volt az, aki a müncheni döntést ellenezte és felajánlotta, hogy fegyveresen is megvédi Csehszlovákiát, amit a Nyugat (és főleg a lengyelek) nem akartak, inkább beáldozták kelet-közép-eu legdemokratikusabb országát (persze nem volt mintademokrácia, sőt, csak a többiekhez képest). illetve oroszban államilag is Sztálin van nyomatva a birodalomépítésük miatt, médiával meg nem kicsit lehet agyatátmosni...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. március 22., szerda 12:10

szerintem az audiobook szinte ugyanaz, marmint vizualis szempontbol ugyanugy neked kell elkepzelni mindent, de legalabb tudod kozben pihentetni a szemeid es szepen bele lehet aludni ha lefekves elott inditod el. :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 22., szerda 12:01

ANDS írta: Fejleszti a vizualizációs képességet. Ezt például nem tudom, mivel lehet kiváltani, mert ha elolvasok valamit, azt el kell képzelnem.
Semmivel. Nezzel videot, minek gondolkodni. :mrgreen:

Szerencsere a rajzorakat meg nem szuntettek meg, de mar pedzegetik azt is.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 22., szerda 10:34

realfan írta:
Faust írta: nekimentek Churchillnek, hogy rasszista, javareszt olyan gyokerek, akiknek mar az apja sem szuletett volna meg, ha a ven pias nem ugy politizal anno, ahogy.

csak erre reagálnék, mert ez hülyeség, ennyi erővel mentsük fel Sztálint is, mert nélküle se élnénk, mert hitlerék kiírtották volna fél Európát :D azért, mert valaki tesz jót is, had lehessen márt a negatív dolgokat is feleleveníteni, főleg, hogy ahhoz a búr háborúhoz kötődnek a koncentrációs táborok is, amelyben a jó Winston is résztvett...
(a cancel culture-rel én sem értek egyet, de a történelmi tényeket akkor sem lehet telibe szarni....)
Bocsi a duplaert.

Alapvetoen igazad van, tavol alljon tolem hogy mosdassam az oreget (le se irom inkabb, mi a velemenyem a haboru kimenetele es a mai vilag osszefuggeseben :mrgreen: ), de pont az a problema, hogy ezek a radikalis “progressziv” ujbalosok minden hasonlo tenyt egy szintre emelnek, vagy eppen - szerintem - rosszul sulyoznak, mikozben ha nincs Churchill, velhetoen ma nem is beszelhetne ilyesmirol, hogy rasszizmus, mert a baloldal, mint olyan, nem letezne. Ennek a relaciojaban ugy gondolom kurvara mindegy, hogy Churchill utalta-e a feketeket, vagy sem. Csak pont az van, amirol beszeltem: tagabb spektrumban nem gondolkodnak, mert nem divat, nem elvaras, nem alap, csak a kulturharc. A tortenelem sem fekete es feher, mint ahogy semmi sem. Pl itt van zsuninnyo, nem olvas de ertelmes arc. :kalapos: Kar, hogy o szerintem a szabalyt erosito kivetel, de remenykedem, hogy nincs igazam.

Sztalinnal kapcsolatban meg pl kurva meredek, ahogy Oroszorszagban (tehat nemsokara nalunk is) egyre komolyabban tor elo a resztalinizacio, ezt is csak olyan neppel lehet megtenni, akit szandekosan kodben tartanak.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 22., szerda 10:06

füst írta: Rendben, kapituláltam. Örülök hogy ilyen éles vagy, mint a tű. :D
Dont fuck with Dr. Madridom. :mrgreen:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2023. március 22., szerda 10:00

Rendben, kapituláltam. Örülök hogy ilyen éles vagy, mint a tű. :D

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 22., szerda 9:52

füst írta:
hehetheoriginal írta:
Boom bitch nesze füst erre rágjál rá kispajtas :kalapos:

Nyilvan madridomos szavazast akarok, ahol legalabb ket harom relevans valasztasi opcio alapbol kimarad a listabol :lol: :lol:
Bocs, nem tudtam hogy a szérum 1-es szupertűre gondoltál, nyertél. :D
Igazából az összes orvosi tű ilyen, de csak a S1-esnél látványos, a mérete miatt.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2023. március 22., szerda 9:47

hehetheoriginal írta:
Nika91127 írta:

Ezzel vitatkoznék. A szérum 1-es tű félferdén van levágva, így nem csak hegye, de éle is van :)

Nyilvan madridomos szavazast akarok, ahol legalabb ket harom relevans valasztasi opcio alapbol kimarad a listabol :lol: :lol:
Bocs, nem tudtam hogy a szérum 1-es szupertűre gondoltál, nyertél. :D

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. március 22., szerda 9:37

van igazsag abban is, amit faust ir, de hozzam a zsuninnyo allaspontja all kozelebb.

erre reagalnek :

az meg hogy nincs ra ido egyszeruen vicc, amikor mindenki napi 3-4 orat baszogatja a telefonjat, aminek a fele scrollozas, vagy egy hetvege alatt ledaralsz egy evad valamit, ami minimum 8-12 ora. Akkor inkabb mondja az ember hogy nem akar olvasni, az tiszta sor.
hat egyenileg nalam ez pont nem igy van, a szabadidom tobb de kisebb "slotbol" all ossze.
nagyon sokmindent olvasok igy is, peldaul cikkek vagy a forum, de ezek kisebb, konnyebben abbahagyhato muveletek.
de ugyanez, ha leulok egy 40 percet fifazni, amig jon a futar vagy el kell menjek csontkovacshoz stb.

persze, hogy tudnek konyvet olvasni, de mire megteremtem a nyugis kozeget es belemelyednek, addigra hagyhatom is abba, szerintem a konyvolvasasnak meg pont az a varazsa, hogy akkor raszanod az idot es nem zavar kulso tenyezo.
vagyis pl en repulon, vonaton sosem tudtam igazan "minosegi" olvasast veghezvinni, mert zavarnak a korulmenyek.

ez amugy valoszinuleg abbol fakad, hogy nekem is csokken a figyelmem x ido utan, igy kisebb, folyamatos ingerekkel epitettem korbe magam plusz mivel korulmenyes vagyok olvasas teren, de peldaul ha nyugdijas lennek, biztos 3x ennyit olvasnek.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 22., szerda 9:19

Nika91127 írta:
füst írta: Nincs éle, csak hegye. De amúgy csak kötekedni akartam. :D
Ezzel vitatkoznék. A szérum 1-es tű félferdén van levágva, így nem csak hegye, de éle is van :)

thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 22., szerda 9:16

hehetheoriginal írta: szavazas kiirasat kernem a cenzura eltorlese erdekeben :mrgreen:
Tiszta szavazast akarsz vagy madridomost? :D
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 22., szerda 9:14

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 22., szerda 9:14

szavazas kiirasat kernem a cenzura eltorlese erdekeben :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 22., szerda 9:10

hehetheoriginal írta:
Ertem en, ÉN nem vagyok retardalt :kalapos:
Sztem jol irtam :smile: :mrgreen:
Mindjart ranezek :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 22., szerda 8:57

Ertem en, ÉN nem vagyok retardalt :kalapos:
Sztem jol irtam :smile: :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

füst