OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: OFF

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. március 22., szerda 14:17

ANDS írta: Feleségem hazajött ebédelni, felolvastam neki ezt.
Azt mondta: minden szavaddal teljesen egyetért, ő is így látja.
Ez a "ha a feleségem egyetért, akkor én is" eset? :mrgreen:

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2023. március 22., szerda 13:28

Faust írta:
realfan írta:

csak erre reagálnék, mert ez hülyeség, ennyi erővel mentsük fel Sztálint is, mert nélküle se élnénk, mert hitlerék kiírtották volna fél Európát :D azért, mert valaki tesz jót is, had lehessen márt a negatív dolgokat is feleleveníteni, főleg, hogy ahhoz a búr háborúhoz kötődnek a koncentrációs táborok is, amelyben a jó Winston is résztvett...
(a cancel culture-rel én sem értek egyet, de a történelmi tényeket akkor sem lehet telibe szarni....)
Bocsi a duplaert.

Alapvetoen igazad van, tavol alljon tolem hogy mosdassam az oreget (le se irom inkabb, mi a velemenyem a haboru kimenetele es a mai vilag osszefuggeseben :mrgreen: ), de pont az a problema, hogy ezek a radikalis “progressziv” ujbalosok minden hasonlo tenyt egy szintre emelnek, vagy eppen - szerintem - rosszul sulyoznak, mikozben ha nincs Churchill, velhetoen ma nem is beszelhetne ilyesmirol, hogy rasszizmus, mert a baloldal, mint olyan, nem letezne. Ennek a relaciojaban ugy gondolom kurvara mindegy, hogy Churchill utalta-e a feketeket, vagy sem. Csak pont az van, amirol beszeltem: tagabb spektrumban nem gondolkodnak, mert nem divat, nem elvaras, nem alap, csak a kulturharc. A tortenelem sem fekete es feher, mint ahogy semmi sem. Pl itt van zsuninnyo, nem olvas de ertelmes arc. :kalapos: Kar, hogy o szerintem a szabalyt erosito kivetel, de remenykedem, hogy nincs igazam.

Sztalinnal kapcsolatban meg pl kurva meredek, ahogy Oroszorszagban (tehat nemsokara nalunk is) egyre komolyabban tor elo a resztalinizacio, ezt is csak olyan neppel lehet megtenni, akit szandekosan kodben tartanak.
no, a cancel culture-t nem a baloldal tolja, hanem a libsik, utálom, hogy a kettőt mindig összemossák, pedig olyan, hogy balliberális sosem létezett :D itthon használják kb egyedül, de teljesen téves a dolog, ha valami baloldali, akkor nem lehet libsi is, a 2 gazdaságpoltika ég és föld egymáshoz mérve, bár tény, itthon a DK-t meg az MSZP-t is baloldali pártként definiálják, mikor full liberálisok :mrgreen:

a többiben egyetértünk kb, szerintem sem lehet valakit csak feketén-fehéren megítélni és csupán egyik oldalát kiemelni. pl Sztálin, oroszoknál a II. vh. miatt ugyanolyan hős, mint angoléknál Winston, teljesen jogosan, szovjetek nélkül Churchill ha fejreállítja a brit-szigeteket sem kerüli el a vereséget :D illetve most nem akarok nagy történészi előadást tatani (bár szeretek, meg történészszerűség is volnék :lol: :lol: ), de pl Sztálin volt az, aki a müncheni döntést ellenezte és felajánlotta, hogy fegyveresen is megvédi Csehszlovákiát, amit a Nyugat (és főleg a lengyelek) nem akartak, inkább beáldozták kelet-közép-eu legdemokratikusabb országát (persze nem volt mintademokrácia, sőt, csak a többiekhez képest). illetve oroszban államilag is Sztálin van nyomatva a birodalomépítésük miatt, médiával meg nem kicsit lehet agyatátmosni...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. március 22., szerda 12:10

szerintem az audiobook szinte ugyanaz, marmint vizualis szempontbol ugyanugy neked kell elkepzelni mindent, de legalabb tudod kozben pihentetni a szemeid es szepen bele lehet aludni ha lefekves elott inditod el. :mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 22., szerda 12:01

ANDS írta: Fejleszti a vizualizációs képességet. Ezt például nem tudom, mivel lehet kiváltani, mert ha elolvasok valamit, azt el kell képzelnem.
Semmivel. Nezzel videot, minek gondolkodni. :mrgreen:

Szerencsere a rajzorakat meg nem szuntettek meg, de mar pedzegetik azt is.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 22., szerda 10:34

realfan írta:
Faust írta: nekimentek Churchillnek, hogy rasszista, javareszt olyan gyokerek, akiknek mar az apja sem szuletett volna meg, ha a ven pias nem ugy politizal anno, ahogy.

csak erre reagálnék, mert ez hülyeség, ennyi erővel mentsük fel Sztálint is, mert nélküle se élnénk, mert hitlerék kiírtották volna fél Európát :D azért, mert valaki tesz jót is, had lehessen márt a negatív dolgokat is feleleveníteni, főleg, hogy ahhoz a búr háborúhoz kötődnek a koncentrációs táborok is, amelyben a jó Winston is résztvett...
(a cancel culture-rel én sem értek egyet, de a történelmi tényeket akkor sem lehet telibe szarni....)
Bocsi a duplaert.

Alapvetoen igazad van, tavol alljon tolem hogy mosdassam az oreget (le se irom inkabb, mi a velemenyem a haboru kimenetele es a mai vilag osszefuggeseben :mrgreen: ), de pont az a problema, hogy ezek a radikalis “progressziv” ujbalosok minden hasonlo tenyt egy szintre emelnek, vagy eppen - szerintem - rosszul sulyoznak, mikozben ha nincs Churchill, velhetoen ma nem is beszelhetne ilyesmirol, hogy rasszizmus, mert a baloldal, mint olyan, nem letezne. Ennek a relaciojaban ugy gondolom kurvara mindegy, hogy Churchill utalta-e a feketeket, vagy sem. Csak pont az van, amirol beszeltem: tagabb spektrumban nem gondolkodnak, mert nem divat, nem elvaras, nem alap, csak a kulturharc. A tortenelem sem fekete es feher, mint ahogy semmi sem. Pl itt van zsuninnyo, nem olvas de ertelmes arc. :kalapos: Kar, hogy o szerintem a szabalyt erosito kivetel, de remenykedem, hogy nincs igazam.

Sztalinnal kapcsolatban meg pl kurva meredek, ahogy Oroszorszagban (tehat nemsokara nalunk is) egyre komolyabban tor elo a resztalinizacio, ezt is csak olyan neppel lehet megtenni, akit szandekosan kodben tartanak.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. március 22., szerda 10:06

füst írta: Rendben, kapituláltam. Örülök hogy ilyen éles vagy, mint a tű. :D
Dont fuck with Dr. Madridom. :mrgreen:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2023. március 22., szerda 10:00

Rendben, kapituláltam. Örülök hogy ilyen éles vagy, mint a tű. :D

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 22., szerda 9:52

füst írta:
hehetheoriginal írta:
Boom bitch nesze füst erre rágjál rá kispajtas :kalapos:

Nyilvan madridomos szavazast akarok, ahol legalabb ket harom relevans valasztasi opcio alapbol kimarad a listabol :lol: :lol:
Bocs, nem tudtam hogy a szérum 1-es szupertűre gondoltál, nyertél. :D
Igazából az összes orvosi tű ilyen, de csak a S1-esnél látványos, a mérete miatt.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2023. március 22., szerda 9:47

hehetheoriginal írta:
Nika91127 írta:

Ezzel vitatkoznék. A szérum 1-es tű félferdén van levágva, így nem csak hegye, de éle is van :)

Nyilvan madridomos szavazast akarok, ahol legalabb ket harom relevans valasztasi opcio alapbol kimarad a listabol :lol: :lol:
Bocs, nem tudtam hogy a szérum 1-es szupertűre gondoltál, nyertél. :D

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. március 22., szerda 9:37

van igazsag abban is, amit faust ir, de hozzam a zsuninnyo allaspontja all kozelebb.

erre reagalnek :

az meg hogy nincs ra ido egyszeruen vicc, amikor mindenki napi 3-4 orat baszogatja a telefonjat, aminek a fele scrollozas, vagy egy hetvege alatt ledaralsz egy evad valamit, ami minimum 8-12 ora. Akkor inkabb mondja az ember hogy nem akar olvasni, az tiszta sor.
hat egyenileg nalam ez pont nem igy van, a szabadidom tobb de kisebb "slotbol" all ossze.
nagyon sokmindent olvasok igy is, peldaul cikkek vagy a forum, de ezek kisebb, konnyebben abbahagyhato muveletek.
de ugyanez, ha leulok egy 40 percet fifazni, amig jon a futar vagy el kell menjek csontkovacshoz stb.

persze, hogy tudnek konyvet olvasni, de mire megteremtem a nyugis kozeget es belemelyednek, addigra hagyhatom is abba, szerintem a konyvolvasasnak meg pont az a varazsa, hogy akkor raszanod az idot es nem zavar kulso tenyezo.
vagyis pl en repulon, vonaton sosem tudtam igazan "minosegi" olvasast veghezvinni, mert zavarnak a korulmenyek.

ez amugy valoszinuleg abbol fakad, hogy nekem is csokken a figyelmem x ido utan, igy kisebb, folyamatos ingerekkel epitettem korbe magam plusz mivel korulmenyes vagyok olvasas teren, de peldaul ha nyugdijas lennek, biztos 3x ennyit olvasnek.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 22., szerda 9:19

Nika91127 írta:
füst írta: Nincs éle, csak hegye. De amúgy csak kötekedni akartam. :D
Ezzel vitatkoznék. A szérum 1-es tű félferdén van levágva, így nem csak hegye, de éle is van :)

thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 22., szerda 9:16

hehetheoriginal írta: szavazas kiirasat kernem a cenzura eltorlese erdekeben :mrgreen:
Tiszta szavazast akarsz vagy madridomost? :D
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 22., szerda 9:14

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 22., szerda 9:14

szavazas kiirasat kernem a cenzura eltorlese erdekeben :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 22., szerda 9:10

hehetheoriginal írta:
Ertem en, ÉN nem vagyok retardalt :kalapos:
Sztem jol irtam :smile: :mrgreen:
Mindjart ranezek :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 22., szerda 8:57

Ertem en, ÉN nem vagyok retardalt :kalapos:
Sztem jol irtam :smile: :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2023. március 22., szerda 8:55

Nincs éle, csak hegye. De amúgy csak kötekedni akartam. :D

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 22., szerda 8:54

füst írta: A tű nem éles, hanem pontos. :D
Hogy mi? :kalapos:
thereisonly1ronaldo

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2023. március 22., szerda 8:53

A tű nem éles, hanem pontos. :D

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 22., szerda 8:52

Tűpontos pelda a felreertesre/nem felfogasra, értőn olvasni nem kepessegre ez a forum is :kalapos:

Igaza van Faustinhonak, csak fasznak ir ennyit, kifolyik a szemem, aludna inkabb helyette
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2023. március 22., szerda 8:54-kor.
thereisonly1ronaldo

Vissza: