OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 17., péntek 19:13

Norbi90 írta:
Impostor írta: Hali
Nem értek ezekhez, ne kövezzetek meg.
Olvastam már ebben a topikban, biztos van aki foglalkozik ezzel ezért:
Milyen lehetőségei vannak egy halandónak akinek van egy kis spórolt pénze, amihez nem tudja mikor kell majd hozzányúlnia?
Gondolok itt takarékszámlára/befektetésre stb.
A feltétel a viszonylag gyorsan hozzáférhetőség, tehát évekre lekötés kizárva..
Nem akarok ebből milliókat kaszálni nyílván, de ha a számlán csücsül a lóvé évekig azzal csak is csak a bankot hízlalom..
Van valakinek javaslata, tapasztalata ebben?
Köszi
dkj-t tudom ajánlani, elég jó a kamat és rövid.
tehát rövid lejáratú diszkont kincstárjegy.
államkincstárban intézd, bankoknál vannak díjak stb.
Pluszegy.

Nekem is diszkont kötvényben vannak a pénzeim, amíg a felújítás el nem kezdődik...
Nagyobb összegnél az a havi 1,2% kamat is lehet látványos :) Erre mondják, hogy csak az első pár milliót nehéz megszerezni, utána csak okosnak kell lenni...

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. március 17., péntek 19:11

Impostor írta: Hali
Milyen lehetőségei vannak egy halandónak akinek van egy kis spórolt pénze, amihez nem tudja mikor kell majd hozzányúlnia?
Nem akarok ebből milliókat kaszálni nyílván, de ha a számlán csücsül a lóvé évekig azzal csak is csak a bankot hízlalom..
Köszi
dkj-t tudom ajánlani, elég jó a kamat és rövid.
tehát rövid lejáratú diszkont kincstárjegy.
államkincstárban intézd, bankoknál vannak díjak stb.

Impostor
Kedvenc játékosaid: Figo, Ramos, Carvajal, Modric, Marcelo, Nacho
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: Impostor » 2023. március 17., péntek 18:57

Hali
Köszi

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 17., péntek 17:56

Marky írta:
nmate írta: ChatGPT téma volt már? 4-es már elég ijesztő. Nem azt mondom, hogy holnap nem lesz munkám, de Self Development trello boardomon előre priorizáltam a Machine Learning Specialization kurzus folytatását. :lol:
Parszor probaltam a 3.5-ot, de nem ijedtem meg. Nem letezo dolgokat akar hasznalni, egy komplexebb uzleti logikat nem tud leforditani.
A kulimunkara viszont tokeletes, indian teszteseteket (pl. 1=1, 6x2=12) tokeletesen legeneral :mrgreen:
Nem lennek amugy ma junior, mert emiatt hirtelen sokkal magasabb lett a beugro a technikai poziciokra. Nem lehet majd csak ezekre a kulimunkakra embert foglalkoztatni, muszaj lesz az emberi logikat, intuiciot es kommunikaciot eroltetnie mindenkinek.
Amig draga a mosoporcsomagolo robot, addig ezek a dolgok sem fenyegetik orbanisztan derék rabszolgait.
thereisonly1ronaldo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. március 17., péntek 17:23

nmate írta: ChatGPT téma volt már? 4-es már elég ijesztő. Nem azt mondom, hogy holnap nem lesz munkám, de Self Development trello boardomon előre priorizáltam a Machine Learning Specialization kurzus folytatását. :lol:
Parszor probaltam a 3.5-ot, de nem ijedtem meg. Nem letezo dolgokat akar hasznalni, egy komplexebb uzleti logikat nem tud leforditani.
A kulimunkara viszont tokeletes, indian teszteseteket (pl. 1=1, 6x2=12) tokeletesen legeneral :mrgreen:
Nem lennek amugy ma junior, mert emiatt hirtelen sokkal magasabb lett a beugro a technikai poziciokra. Nem lehet majd csak ezekre a kulimunkakra embert foglalkoztatni, muszaj lesz az emberi logikat, intuiciot es kommunikaciot eroltetnie mindenkinek.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 17., péntek 15:30

nmate írta: Én egyelőre még semmire. Alapvetően azt látom, hogy rövidtávon lehet segítene dolgokban, de félek, hogy elbutulok tőle. :mrgreen: Google is már alapvetően csinálja ezt, mert az ember lusta elolvasni valami eszközről egy dokumentációt, használati útmutatót, inkább kérdezi a Google-t.

Egyébként izgi, hogy hova növi ki magát. De információban a madridom off topikot nem tudja helyettesíteni, az fix. :mrgreen:
Ja, ez az OFF topik mindent visz.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. március 17., péntek 15:26

Nem jó, mert ez a szar ChatGPT túl pc :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 17., péntek 15:25

megirok barmit barmilyen temaban, van az a pénz, erre nem kell ai :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. március 17., péntek 15:16

Pedig mit menne egy AI bot ahol választhatod hogy hehe kamionos stílusban foglalja össze neked a témakört. :mrgreen:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. március 17., péntek 15:03

Én egyelőre még semmire. Alapvetően azt látom, hogy rövidtávon lehet segítene dolgokban, de félek, hogy elbutulok tőle. :mrgreen: Google is már alapvetően csinálja ezt, mert az ember lusta elolvasni valami eszközről egy dokumentációt, használati útmutatót, inkább kérdezi a Google-t.

Egyébként izgi, hogy hova növi ki magát. De információban a madridom off topikot nem tudja helyettesíteni, az fix. :mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 17., péntek 14:56

en azzal szoktam irni, ha vmi study-t kell csinalni vmi projekten belül, vagy egy dokumentaciohoz bevezetest kell szerkeszteni :D
nyilvan nem túl részletes es melysegekbe menő, nem ad full specific valaszokat adott temahoz, de osszefoglalasra vagy egy tema felvezetesere eddig bevalt
thereisonly1ronaldo

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2023. március 17., péntek 14:52

Az egyik (illetve egyetlen) tanacsado a cegnel ezzel foglalkozik a sajat vallalkozasaban (par eve csinaljak es nagyon szepen nonek), o mondta, hogy arra a reszre is erdemes ramenni, hogy hogyan kell "jol" kerdezni az AI-tol, nagy igeny lesz ra, illetve annyira gyerekcipoben van meg ez a resz, hogy nincs konkurencia.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2023. március 17., péntek 14:47

3.5-os verziot en mar rengeteget hasznaltam, nagyon jo tippeket meg otleteket adott tobb temaban is. Viszont a 4-est meg nem sikerutl kiprobalnom, ahogy latom ez egyelore csak azoknak elerheto, akik elofizettek.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. március 17., péntek 14:44

ChatGPT téma volt már? 4-es már elég ijesztő. Nem azt mondom, hogy holnap nem lesz munkám, de Self Development trello boardomon előre priorizáltam a Machine Learning Specialization kurzus folytatását. :lol:

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2023. március 17., péntek 9:51

Gonzi írta: Sziasztok,

Lett egy random utam Milánóba, és pont lesz Inter-Juve meccs vasárnap, elgondolkoztam hogy elnéznék rá. Na de persze már csak resellereken keresztül vehetnék jegyet, ezek mennyire biztonságosak? Viagogo-t nézegettem, de bármi tanácsotok, tapasztalatotok van, szívesen várom :)

köszi
Viagogo-rol meg 5 eve vettem jegyet F1-re.
Kicsit fostam toluk de vegul semmi baj nem volt.
Minden lement ugy ahogy kell.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. március 17., péntek 9:47

Sziasztok,

Lett egy random utam Milánóba, és pont lesz Inter-Juve meccs vasárnap, elgondolkoztam hogy elnéznék rá. Na de persze már csak resellereken keresztül vehetnék jegyet, ezek mennyire biztonságosak? Viagogo-t nézegettem, de bármi tanácsotok, tapasztalatotok van, szívesen várom :)

köszi

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 17., péntek 6:51

_Bushido_ írta: Bizonyára többetek is volt már keresztelőn, akár csak vendégként, akár keresztszülőként. Ti mit vettetek? Mit ajánlanátok, mint jó, hasznos ajándék egy ilyen eseményre?
Az ékszeren (nyaklánc) kívül van ilyenkor jó megoldás?
Egyértelmű egy csomag ovszer, aztan majd kitalaljak a szulok, hogy nekik szól e vajon, hogy tobbszor ne, vagy a gyereknek mint felelos felnott segítesz mar most :kalapos:

Amugy vannak ilyen mese rajzos vagy factudjamilyen könyvek, amiben pl van egy allatkert vagy egy forgalmas utca a varosban millio apro tortenessel lerajzolva, szoveg nelkul, aztan apanak vagy anyanak kell dolgoznia, hogy elmeselje ki mit csinal a kepen, mi tortenik, szavakat tanul vele, stb.

Vagy szervezz le egy profi babafotozast.
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 17., péntek 6:20

Vegyél Anna-Peti-Gergő könyveket. Imádják a gyerekek.
Aki babykompot vesz, az meg nem normális ;)

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. március 16., csütörtök 23:36

raul 4 ever írta: Babykompot? azt nagyon ne..
Csatlakozok, az egyik legnagyobb hulyeseg, amit egy gyereknek venni lehet. Gatolja a fejlodesben, nem kicsit.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. március 16., csütörtök 22:06

Babykompot? azt nagyon ne..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Vissza: