OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: OFF

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. március 1., szerda 18:22

Tudod, mennyi allergiás ember él ma? Parlagfűallergia, glutén, tej, stb.
Gerincsérv, porckorong sérv. Tudod, mennyi embernek van ma, és volt 100 évvel ezelőtt?
nekem van egy kis gluten intoleranciam, kitapasztaltam magamon es aztan teszttel meg lett erositve.

100+ evvel ezelott nem volt ilyen vagy inkabb csak nem tudtak mi lehet az a discomfort erzes ? :)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 18:03

2.
Én győzködtem a dokit
Ez a baj, talan meg kellene hallgatni a beteget neha...

3. Akkor miert egeszsegesebbek, elnek hosszabb ideig, elnek hosszabb ideig tovább az erejuk teljeben ma az emberek?
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. március 1., szerda 17:02

a híres nyugati egészségügyben is el lehet patkolni...
itt uk-ben az indiai, arab orvosok (de chiropractorok, stb is ide tartozik) nagyon jok, de a tobbi meg agyrákra is paracetamolt es pihenest ajanlana.

hala istennek sokat ez elmult 7 evben sokszor nem szorultam itt sem ellatasra.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2023. március 1., szerda 17:00

Nika91127 írta:
h3x0r írta:
Az meg jo, ha kapsz gipszet. Vagy 10-12 eve egy este elcsusztam a jegen, valahogy az egyik konyokomet is bevertem. Rontgen utan nezi a doki, nem tort el az alkarom, de mintha latna egy kis repedest. Eleg lesz vizes borogatas meg par napig cataflam. Meg lehetoleg ne csungessem. Visszakerdeztem, hogy egyszer mar a csuklom megrepedt, akkor kaptam gipszet (1 het mulva a tengerparton nyilvan bele mentem a vizbe, egy kolcson kert fogoval kellett leszedni :kalapos: ), most nem rak ra? Majd mikor ejszaka max fel orat se tudtam aludni, vegul elmentem masik orvoshoz, o mar begipszelte, a kollegat meg leszidta, hogy biztos aludt az oran, mikor ezt tanitottak.
Vannak fura sztorik.
A legszebb, hogy sok helyen a balesetis ügyelet az "mátrix" ügyelet. Ha nincs szerencséd, egy belgyógyász vizsgál meg. Vagy más sebész... :)
Ez is olyan, hogy persze, mindenki ugyanazt a suli végezte el, de annyira szakmaspecifikus minden, hogy nem elvárható egyiktől a másik tudása.
Mert bár tanultam gyógyszertant, de vérnyomást beállítani (korrekten) nem tudnék. Az EKG-n az életveszélyes ritmuszavarokat és az infarktust felismerem, a többi "nem az én asztalom". Mondjuk inzulinos cukorbeteg inzulinadagjait ki tudom számolni és beállítani (de csak mert anya diabetológus, és sokat hallottam)...

ami nekem durva volt, hogy fater, aki csak végső esetben megy orvoshoz, kért beutalót, mert akadozva lélegzett, fájt a tüdeje, kapott is Óvári kórház, ott szépen megvizsgálják, röntgen, ultrahang majd hazaküldték, hogy semmi baja, 4 nap múlva mentő vitte be, mert kb nem kapott éjjel levegőt, újra megvizsgálják, kiderült tüdőgyulladás, tüdeje tele vízzel, utána 3-4 hétig bent feküdt decemberben....

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 16:56

h3x0r írta:
ziro4vr írta: Fernihez hasonlóan én is voltam félrediagnosztizálva annó, első doki azt mondta sima járógipsz pár hét, aztán mikor beszartam úgy fájt kiderült hogy jajj a növekedési porc, fekvő gipsz szigorúan. Jó ez is már vagy 20 éve volt. :lol:
Az meg jo, ha kapsz gipszet. Vagy 10-12 eve egy este elcsusztam a jegen, valahogy az egyik konyokomet is bevertem. Rontgen utan nezi a doki, nem tort el az alkarom, de mintha latna egy kis repedest. Eleg lesz vizes borogatas meg par napig cataflam. Meg lehetoleg ne csungessem. Visszakerdeztem, hogy egyszer mar a csuklom megrepedt, akkor kaptam gipszet (1 het mulva a tengerparton nyilvan bele mentem a vizbe, egy kolcson kert fogoval kellett leszedni :kalapos: ), most nem rak ra? Majd mikor ejszaka max fel orat se tudtam aludni, vegul elmentem masik orvoshoz, o mar begipszelte, a kollegat meg leszidta, hogy biztos aludt az oran, mikor ezt tanitottak.
Vannak fura sztorik.
A legszebb, hogy sok helyen a balesetis ügyelet az "mátrix" ügyelet. Ha nincs szerencséd, egy belgyógyász vizsgál meg. Vagy más sebész... :)
Ez is olyan, hogy persze, mindenki ugyanazt a suli végezte el, de annyira szakmaspecifikus minden, hogy nem elvárható egyiktől a másik tudása.
Mert bár tanultam gyógyszertant, de vérnyomást beállítani (korrekten) nem tudnék. Az EKG-n az életveszélyes ritmuszavarokat és az infarktust felismerem, a többi "nem az én asztalom". Mondjuk inzulinos cukorbeteg inzulinadagjait ki tudom számolni és beállítani (de csak mert anya diabetológus, és sokat hallottam)...

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. március 1., szerda 16:40

ziro4vr írta: Fernihez hasonlóan én is voltam félrediagnosztizálva annó, első doki azt mondta sima járógipsz pár hét, aztán mikor beszartam úgy fájt kiderült hogy jajj a növekedési porc, fekvő gipsz szigorúan. Jó ez is már vagy 20 éve volt. :lol:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2023. március 1., szerda 16:03

Nika91127 írta: És semmi képalkotó? Egy rtg-en is látszik már, akár jó, akár rosszindulatú a dolog...
Gondolom azt hitték gyulladás, és hogy nyugalomra múlik. Pedig a tumoros fájdalom - itt a csonthártyairritáció miatt - állandó, nem terhelés és napszak függő.
1 hónap után csináltak egy CT-t, ott indult be a folyamat, és akkor kerültem be a rendszerbe
azt az 1 hónapot nem szoktam senkinek kívánni.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 15:20

Kercsó írta: 2016-ban Angliában húzták az agyam 1 hónapig, miután volt egy dudor a lábszáramon, ami iszonyatosan el kezdett fájni.
1 hónap alatt végig jártam a fájdalomcsillapító ranglétrát becsülettel, kezdve attól, hogy első alkalommal kb.30 másodperc "vizsgálat" után hazaküldtek, és azt mondták ibuprofen és jég...
aztán, mikor megkaptam az első adag morfium alapú folyadékot, a 7 napos dózist betoltam 1 nap alatt, mert olyan fájdalmam volt, pusztultam meg.
amikor visszamentem, hogy jó a cucc, csak kb.30 percig hatásos, utána megint fáj, a fejemre olvasták, hogy drogos, függő vagyok, s csak a cucc kell. :lol: ott mondjuk, kifordultam magamból, csodálkozom nem a yardot hívták rám. helyette egy indiai orvos kezdett el foglalkozni komolyabban az esetemmel.
ő adott morfium tablettát, amitől full KO, de legalább nem volt fájdalom.

később kiderült csontrák, és onnan felgyorsult a folyamat.
de amíg bekerülsz a rendszerbe, és komolyan vesznek, addig a híres nyugati egészségügyben is el lehet patkolni...
És semmi képalkotó? Egy rtg-en is látszik már, akár jó, akár rosszindulatú a dolog...
Gondolom azt hitték gyulladás, és hogy nyugalomra múlik. Pedig a tumoros fájdalom - itt a csonthártyairritáció miatt - állandó, nem terhelés és napszak függő.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2023. március 1., szerda 15:06

2016-ban Angliában húzták az agyam 1 hónapig, miután volt egy dudor a lábszáramon, ami iszonyatosan el kezdett fájni.
1 hónap alatt végig jártam a fájdalomcsillapító ranglétrát becsülettel, kezdve attól, hogy első alkalommal kb.30 másodperc "vizsgálat" után hazaküldtek, és azt mondták ibuprofen és jég...
aztán, mikor megkaptam az első adag morfium alapú folyadékot, a 7 napos dózist betoltam 1 nap alatt, mert olyan fájdalmam volt, pusztultam meg.
amikor visszamentem, hogy jó a cucc, csak kb.30 percig hatásos, utána megint fáj, a fejemre olvasták, hogy drogos, függő vagyok, s csak a cucc kell. :lol: ott mondjuk, kifordultam magamból, csodálkozom nem a yardot hívták rám. helyette egy indiai orvos kezdett el foglalkozni komolyabban az esetemmel.
ő adott morfium tablettát, amitől full KO, de legalább nem volt fájdalom.

később kiderült csontrák, és onnan felgyorsult a folyamat.
de amíg bekerülsz a rendszerbe, és komolyan vesznek, addig a híres nyugati egészségügyben is el lehet patkolni...
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 14:57

Realista24 írta:
Nika91127 írta:

Tanulság: hallgass rám hehito :D
Lassan bele kell szamolnod minket is a naponta ellatott betegekbe :mrgreen:
Ugyan, semmiség, szívesen segítek, ha tudok :)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 1., szerda 14:48

Nika91127 írta:
hehetheoriginal írta: ujabb pelda amugy: kb augusztus ota fajt/huzodott max terhelesnel az achillesem, forumdoki ( :mrgreen: ) teljesen helyesen felallitotta a diagnozist, achilles tendinopathy angolul. ultrahang full negativ.
de azert elmentem szakrendelesre is, hogy nyomkodja meg vagy mi, vartam röpke 2 orat arra, hogy az ember mindenfele kerdezes es barmifele elozetes problemaismeret nelkul annyit mondott, hogy ez a korral jar, nem lehet mit tenni, abba kell hagyni a sportot :lol:

mondtam neki, hogy egesz eletemben soha nem volt huzodasos serulesem, meg semmi bajom, vegigsportoltam az eletemet hol komoly, hol hobbi szinten, de ezt mar nem hallotta meg, mert fordult is ki az ajton :lol:

aztan csak par honapig csinaltam a gyakorlatokat (vadlierosites, nyujtas, masszazs) es most mar el is mult ugy nez ki.
Lassan bele kell szamolnod minket is a naponta ellatott betegekbe :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 14:46

zsuninnyo írta:
Nika91127 írta:

A hasnyálmirigy daganat túlélés kvázi 0. Ezt se magánorvos, se magánkórház nem fogja megváltoztatni. Csak palliatív kezelés van. Azt gyógyítani, nem lehet. De ebben is tévedjek.
Az áttétképző képessége nagy, lehet 1-2 hét alatt is rohamos romlás.
Akkor ezt el lehet mondani. Felnott emberek vagyunk, felfogjuk, mik a lehetosegeink. Nem csodat varok egy orvostol, hanem mondja el mi a jo isten tortenik, mert nem ertunk hozza. Ha meghal, akkor mondja meg, hogy meg fog halni, ezek vannak, ez tortenhet, ezzel a nehezseggel kell szembenezni. De inkabb nem mondanak semmit vagy osszevissza kommunikalnak, balfaszkodnak ahogy hehe irta, szaguldunk teligazzal az autopalyan, aztan majd lesz vmi. Mondja el meghal x-y ido van hatra, ezeket lehet tenni, hogy konnyebb legyen. Akkor megkoszonom es azokat megteszem. De ez a hurcolasszuk az oreget balra jobbra es mindig van vmi uj / regi / nemtudunk vele mit kezdeni dolog, ez minden csak nem emberhez melto.
Ez egy emberi elet, ha vki ezt az alap dolgot nem tudja / akarja teljesiteni, az menjen az akkumulator gyarba szerelonek, es ne orvosnak.
Evidens.
Én ezeket nem azért kérdezem, hogy "teszteljem" a dolgot, szimplán magamból (plusz feleségemből, tesómból, anyámból) kiindulva "hihetetlen" az itt hallott szakmaitlanság/inkorrektség.
Mondjuk engem a betegek emiatt se szeretnek, mert ha látom, h ez bizony műtét lesz, jön a "de ne már" és kevésbé szofisztikált megnyilvánulás.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 14:43

hehetheoriginal írta: ujabb pelda amugy: kb augusztus ota fajt/huzodott max terhelesnel az achillesem, forumdoki ( :mrgreen: ) teljesen helyesen felallitotta a diagnozist, achilles tendinopathy angolul. ultrahang full negativ.
de azert elmentem szakrendelesre is, hogy nyomkodja meg vagy mi, vartam röpke 2 orat arra, hogy az ember mindenfele kerdezes es barmifele elozetes problemaismeret nelkul annyit mondott, hogy ez a korral jar, nem lehet mit tenni, abba kell hagyni a sportot :lol:

mondtam neki, hogy egesz eletemben soha nem volt huzodasos serulesem, meg semmi bajom, vegigsportoltam az eletemet hol komoly, hol hobbi szinten, de ezt mar nem hallotta meg, mert fordult is ki az ajton :lol:

aztan csak par honapig csinaltam a gyakorlatokat (vadlierosites, nyujtas, masszazs) es most mar el is mult ugy nez ki.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. március 1., szerda 14:23

Nika91127 írta:
zsuninnyo írta:

Meg nem halt meg, most eljuk a veget.
Szeptemberben bekerult. Hasnyalmirigy daganat, megvizsgaltak, nincs attet, siekrult az elejen elkapni a dolgot. Egy honapot korhazban volt, kozben ki kellett vezetni az epejet. Mondtak, hogy nem mutik meg a daganatot, mert elobb mintat kell belole venni. Nagy nehezen vettek belole mintat, majd utana mondtak, hazamehet, ugysem csinalnak vele semmit a korhazban (wtf?). Hazament, masfel hetre ra mar nagyon rosszul lett. Lealltak a vesei. Kozben az orvosa azt mondta, nem sikerult jo mintat venni, o igy meg nem muti. Vese miatt dializis. Nagy nehezen kegyesen azt mondtak, akkor legyen kemo (decemberben). Volt par kemoterapian, dializissel egyutt. Nem igazan birja mar, 82 eves. 2 hete szombaton szetdurrant a zacsko meg szetjott a cso amin ki van vezetve az epeje. Surgossegin par ora utan elmondtak, hogy a megyei korhazban nincs egy kibaszott ember, aki ezzel tudna kezdeni vmit, majd hetfon delutan jon A DOKTORUR (megyei korhazban 1 ember tud ilyet csinalni, komolyan?). Ha mar ott van akkor megvizsgaltak. Attetes a maja, vege, ennyi volt. Jarhat dializisre, aztan kalap kabat. Egy ertelmes dontes nem szuletett, mindent halogattak. Nem tajekoztattak, mik az erdemi lehetosegek. Amikor eloszor bekerult kerdeztem elvihetem-e innen ebbol a fostos temetobol a picsaba. Az kizart, volt a valasz, nincsen szallithato allapotban. Ra voltunk bizva a "szakertokre". Ennyit ert, honapokig mellebeszeles, majd most mar attetes es akkor na hat ennyi volt.
82 eves, Vegigdolgozta az eletet. Gyogyszerek mellett olyan nagy kezelesre sosem volt szuksege. Amikor kellett volna, hagyjak meghalni. En ertem, hogy oreg. De akkor mondjak meg, hogy ok basznak vele foglalkozni, vagy csak legyen egy utalas arra, hogy probaljam meg maganban. De nem, ment a felrebeszeles, hogy majd minta, hogy majd akkor osszeul a fantasztikus szakerto team, megbeszelni mi legyen, hogyan lehetne muteni. Kozben kifutott az idobol.
Mi meg nezhettuk partvonalrol.
A hasnyálmirigy daganat túlélés kvázi 0. Ezt se magánorvos, se magánkórház nem fogja megváltoztatni. Csak palliatív kezelés van. Azt gyógyítani, nem lehet. De ebben is tévedjek.
Akkor ezt el lehet mondani. Felnott emberek vagyunk, felfogjuk, mik a lehetosegeink. Nem csodat varok egy orvostol, hanem mondja el mi a jo isten tortenik, mert nem ertunk hozza. Ha meghal, akkor mondja meg, hogy meg fog halni, ezek vannak, ez tortenhet, ezzel a nehezseggel kell szembenezni. De inkabb nem mondanak semmit vagy osszevissza kommunikalnak, balfaszkodnak ahogy hehe irta, szaguldunk teligazzal az autopalyan, aztan majd lesz vmi. Mondja el meghal x-y ido van hatra, ezeket lehet tenni, hogy konnyebb legyen. Akkor megkoszonom es azokat megteszem. De ez a hurcolasszuk az oreget balra jobbra es mindig van vmi uj / regi / nemtudunk vele mit kezdeni dolog, ez minden csak nem emberhez melto.
Ez egy emberi elet, ha vki ezt az alap dolgot nem tudja / akarja teljesiteni, az menjen az akkumulator gyarba szerelonek, es ne orvosnak.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 14:18

ujabb pelda amugy: kb augusztus ota fajt/huzodott max terhelesnel az achillesem, forumdoki ( :mrgreen: ) teljesen helyesen felallitotta a diagnozist, achilles tendinopathy angolul. ultrahang full negativ.

thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 1., szerda 14:14

Nekem az volt a kedvencem, amikor azt mondja a dokino, hogy dietazzak, ne egyek zsirosat. Mikozben ugy masfel eve nem ettem semmi olyat, amit emlitett :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 14:07

szerintem juninho az orvosok altali hatarozatlansagot (ami tapasztalatlansagra, hozzanemertesre utal), balfaszkodast es osszevissza szövegelest kritizalja, nem a betegseget.
mindenki tudja, hogy vannak geci dolgok, amikkel nem lehet ma meg mit kezdeni, de pont emiatt lenne talan nem utolso szempont normalis, szakmailag es emberileg nem egy csotany szintjen vonaglo orvosokra ilyen szintu feladatokat bizni.

en eloszeretettel szeretem emlekeztetni az ilyen aljakutyakat az esküjükre:
Én (…) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. A betegek emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom, bizalmukkal nem élek vissza és titkaikat haláluk után is megőrzöm. Tanítóimnak megadom az illő tiszteletet, orvos társaimat megbecsülöm. A betegek érdekében ismereteimet, tudásomat folyamatosan gyarapítom. Minden erőmmel arra törekszem, hogy megőrizzem az orvosi hivatás tisztaságát és tekintélyét. Az … Egyetem hírnevét öregbítem és megbecsülését előmozdítom.
thereisonly1ronaldo

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2023. március 1., szerda 14:04

Én nemrég voltam magánban, korábban Medicover volt a céges most más, ég és föld maradjunk annyiban.

Szív ultrahang meg ekg, előbbi príma utóbbi esetében "valamit lát", de hogy mit azt nem modnta el csak hogy szedjek több magnéziumot meg ne stresszeljek annyit. Viszlát. :mrgreen:

Fernihez hasonlóan én is voltam félrediagnosztizálva annó, első doki azt mondta sima járógipsz pár hét, aztán mikor beszartam úgy fájt kiderült hogy jajj a növekedési porc, fekvő gipsz szigorúan. Jó ez is már vagy 20 éve volt. :lol:
Nem illik.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 13:59

zsuninnyo írta:
Nika91127 írta:

Hogy mi volt az, ami mulasztás volt és a halált okozta?
Meg nem halt meg, most eljuk a veget.
Szeptemberben bekerult. Hasnyalmirigy daganat, megvizsgaltak, nincs attet, siekrult az elejen elkapni a dolgot. Egy honapot korhazban volt, kozben ki kellett vezetni az epejet. Mondtak, hogy nem mutik meg a daganatot, mert elobb mintat kell belole venni. Nagy nehezen vettek belole mintat, majd utana mondtak, hazamehet, ugysem csinalnak vele semmit a korhazban (wtf?). Hazament, masfel hetre ra mar nagyon rosszul lett. Lealltak a vesei. Kozben az orvosa azt mondta, nem sikerult jo mintat venni, o igy meg nem muti. Vese miatt dializis. Nagy nehezen kegyesen azt mondtak, akkor legyen kemo (decemberben). Volt par kemoterapian, dializissel egyutt. Nem igazan birja mar, 82 eves. 2 hete szombaton szetdurrant a zacsko meg szetjott a cso amin ki van vezetve az epeje. Surgossegin par ora utan elmondtak, hogy a megyei korhazban nincs egy kibaszott ember, aki ezzel tudna kezdeni vmit, majd hetfon delutan jon A DOKTORUR (megyei korhazban 1 ember tud ilyet csinalni, komolyan?). Ha mar ott van akkor megvizsgaltak. Attetes a maja, vege, ennyi volt. Jarhat dializisre, aztan kalap kabat. Egy ertelmes dontes nem szuletett, mindent halogattak. Nem tajekoztattak, mik az erdemi lehetosegek. Amikor eloszor bekerult kerdeztem elvihetem-e innen ebbol a fostos temetobol a picsaba. Az kizart, volt a valasz, nincsen szallithato allapotban. Ra voltunk bizva a "szakertokre". Ennyit ert, honapokig mellebeszeles, majd most mar attetes es akkor na hat ennyi volt.
82 eves, Vegigdolgozta az eletet. Gyogyszerek mellett olyan nagy kezelesre sosem volt szuksege. Amikor kellett volna, hagyjak meghalni. En ertem, hogy oreg. De akkor mondjak meg, hogy ok basznak vele foglalkozni, vagy csak legyen egy utalas arra, hogy probaljam meg maganban. De nem, ment a felrebeszeles, hogy majd minta, hogy majd akkor osszeul a fantasztikus szakerto team, megbeszelni mi legyen, hogyan lehetne muteni. Kozben kifutott az idobol.
Mi meg nezhettuk partvonalrol.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 13:58

zoli0415 írta:
Nika91127 írta:

Meg dohányoznak, piálnak... :) És egyéb nyalánkságok. Nem feltétlenül hiszem, hogy ezek a "mai fiatalok" sokkal jobb állapotban lesznek majd, mint a szűrő nélküli szimfóniát szívó, zsíros ételeket evő bácsik és nénik a század elejéről...
Milyen állapotban voltak a nénik és bácsik a század elejéröl? Odafigyeltek magukra?...nem hiszem, azt sem tudták mi az, hogy odafigyelni magukra. Én a vidéki embereket láttam gyerekként is és most is, itt születtem, azóta is itt élek. Az én nagyszüleim a múlt század elején születtek. Rohadtul nem figyeltek magukra, megéltek világháborút, forradalmat, rendszerváltást az ezekkel járó töménytelen stresszel együtt amit ma minden baj okozójának tartanak. Azt ettek, ittak amit megkívántak (vagy ami éppen volt), rohadtul nem számoltak kalóriát, nem sportoltak semmit, viszont annál többet dolgoztak a saját két két kezükkel. Milyen színvonalú és tudású orvosi ellátás volt ahhoz képest ami ma van? Szerintem a megoldás nem ott van, hogy mennyire vigyázunk magunkra, ahhoz nagyon kevesek vagyunk. Ezzel a hatalmas "odafigyeléssel" Nagyapám 96 éves korában aludt el otthon, komoly betegség nélkül, a másik három nagyszülőm is mind túlélte a 85 éves kort. Tudom...más világ volt de, hogy jobb e mint a mostani az nem valószínű.
Azért a stresszfaktor, meg a hajtás teljesen más egy modern világban, mint anno, szerintem. De ne legyen igazam :)

Vissza: