Vannak fura sztorik.h3x0r írta:Az meg jo, ha kapsz gipszet. Vagy 10-12 eve egy este elcsusztam a jegen, valahogy az egyik konyokomet is bevertem. Rontgen utan nezi a doki, nem tort el az alkarom, de mintha latna egy kis repedest. Eleg lesz vizes borogatas meg par napig cataflam. Meg lehetoleg ne csungessem. Visszakerdeztem, hogy egyszer mar a csuklom megrepedt, akkor kaptam gipszet (1 het mulva a tengerparton nyilvan bele mentem a vizbe, egy kolcson kert fogoval kellett leszedniziro4vr írta: Fernihez hasonlóan én is voltam félrediagnosztizálva annó, első doki azt mondta sima járógipsz pár hét, aztán mikor beszartam úgy fájt kiderült hogy jajj a növekedési porc, fekvő gipsz szigorúan. Jó ez is már vagy 20 éve volt.![]()
), most nem rak ra? Majd mikor ejszaka max fel orat se tudtam aludni, vegul elmentem masik orvoshoz, o mar begipszelte, a kollegat meg leszidta, hogy biztos aludt az oran, mikor ezt tanitottak.
A legszebb, hogy sok helyen a balesetis ügyelet az "mátrix" ügyelet. Ha nincs szerencséd, egy belgyógyász vizsgál meg. Vagy más sebész...

Ez is olyan, hogy persze, mindenki ugyanazt a suli végezte el, de annyira szakmaspecifikus minden, hogy nem elvárható egyiktől a másik tudása.
Mert bár tanultam gyógyszertant, de vérnyomást beállítani (korrekten) nem tudnék. Az EKG-n az életveszélyes ritmuszavarokat és az infarktust felismerem, a többi "nem az én asztalom". Mondjuk inzulinos cukorbeteg inzulinadagjait ki tudom számolni és beállítani (de csak mert anya diabetológus, és sokat hallottam)...