OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
___Samy___

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2023. március 1., szerda 11:11

En ezzel a temaval legtobbszor nagymamam miatt talalkoztam. Ingadozik a vernyomasa, sajnos senki nem tudott meg erre rajonni, hogy miert. Sosem volt ehanyagolva semmilyen betegsege, magan kardiologian is voltunk, de akarhany orvossal talalkoztunk eddig, mindegyik mindig azzal kezdte, hogy az elozo orvost szapulta, hogy ezt miert irtak fel neki, ezt miert szedi, stb. A surgossegi ellatasrol nem is beszelve. Itt szalkan a surgon konkretan meg is dogolhetsz a varoban, rad se bagoznak. Ha nagy nehezen megmozdul egy orvos vagy egy apolo, akkor minosithetetetlen hangnemben beszelnek az emberrel. Tudnek meg meselni sajat tapasztalat alapjan megelt meg latott dolgokat, de akkor mar hosszu lenne.

Termeszetesen mindig vannak kivetelek, foleg a magandokik kozott tapasztalom ezt, de altalanositani nem szeretnek. A lenyeg az, hogy a magyar egeszsegugy az valami katasztrofa.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 1., szerda 11:04

füst írta: Hát nem tudom, én most az orvosokkal vagyok. Sokan úgy mennek orvoshoz hogy már minden bajuk van, hetekkel-hónapokkal késve jelentkeznek hogy baj van, és azonnal makkegészségesen akarnak eljönni. Csodát az orvosok sem tudnak művelni, pláne elodázott komplex problémát csettintésre megoldani. Amúgy meg cigi, pia, olajos kaják, túl sok cukor, rendszertelen étrend, rendszertelen pihenés. Egy életen keresztül nem vigyázunk magunkra, aztán megjelenünk az orvosnál hogy mentsen meg a problémánktól. Halandóak vagyunk, el kell fogadni, ahogy öregszünk úgy robban le a szervezet, toldozni-foltozni lehet, aki nagyon odafigyel magára, annak akkor is jobbak az esélyei, amikor beüt a gebasz, de a végén úgyis a bank nyer. A legnagyobb része nem az orvoson múlik.
Igazad is lehetne (es sok esetedben az is van), de elszakadt a bokaszalagom vagy a keresztszalagom...minden alkalommal szarul diagnosztizaltak elsore, pedig nem akartam protekcio utjan bekerulni Abkarovicshoz, hogy mas elol vegyem el a helyet. De mindig ott kotottem ki.

Mellkasi fajdalom, egyertelmuen elmondtam mi okozhatja a gondot, ez sem hosszu folyamat utan alakult ki.

Lejar a jogsim, a kurvaeletbe, hat idoben megyek, szolok, le vagyok ezert is cseszve, meg le se szarja, ugysem lesz mar itt.

Elkaptam az influenzat, hogy rohadjak meg, hogy mertem. Covidos lettem, mit kepzelek magamrol.

Anyam egesz eleteben egeszsegesen etkezett, sportolt, odafigyelt, stb. Egy futas kozben elajult. Azota meg jobban odafigyel magara, de ket evig nem tudott bejelentkezni kardiologiara. Nem gond, a sziv konnyen potolhato :lol:

Soroljam tovabb?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. március 1., szerda 10:38

Nekem a kedvenceim az SZTK-s orvosok. Bemész hozzájuk és látni rajtuk a szenvedést, "mit keresek én itt", az arcukra van írva, hogy nem akarják ezt az egészet. Csak tudnám, hogy akkor minek ment orvosnak, vagy miért dolgozik még mindig orvosként. Aztán amikor mondtam a panaszaimat, kb majdnem beoltott hogy meddig sorolom még a panaszokat (bőrgyógyász), kajak siettetett, mintha nem ez lenne a dolga. :D Én éreztem magam kellemetlenül, hogy felsoroltam 4-5 panaszt.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 1., szerda 10:38

Nika91127 írta:
Realista24 írta:

Jajaja, de kezdesnek jo lenne ha a doki odafigyelne arra amit mond neki az ember. :lol:

Pl. mint amikor bementem keresztszalagszakadassal. Mondja a doki, hogy rontgenre kuld, stb. Mondom nem kell, nezze meg, keresztszalag. Honnan tudhatnam en azt? Mondom mert a masikban is elcsattant, es hiaba volt 15 eve, mai napig elenk az emlek, a fajdalom es a tunetek.

Nem erdekli, rontgen. Megyek vissza, jo, nem lat semmit, rairta a papirra, hogy nincs tores, menjen haza, pihenjen. :lol:

Aztan akkor felhivtam Abkarovicsot, hogy nezzen mar ra, jol gondolom-e. Bementem, megmozgatta, mondta, korrekt diagnozis :lol:
A rtg-nek egyetlen konzekvenciája van a keresztszalag szakadásnál, hogy van-e csontos kiszakadás vagy nincs. Amúgy meg fizikális és MR diagnózis.
En tudom :kalapos: Megtanultam az elsonel :roll: A doki meg a szivere vette, hogy tudom. :smile:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 10:36

Realista24 írta:
Nika91127 írta:
Ja. A gyulladás amúgy simán lehet valami felső-légúti infekció után is, mint migráló gyulladás - ez is elég gyakori. Meg a gyakori mikro-makro traumák se jók neki.

Tanulság, a madridom orvoshoz kell fordulni, mert bár csak kalapácsolni tud, de indulásnak megfelelő lehet :D És nem kell rá sokat várni, mint a HO-nál.
Jajaja, de kezdesnek jo lenne ha a doki odafigyelne arra amit mond neki az ember. :lol:

Pl. mint amikor bementem keresztszalagszakadassal. Mondja a doki, hogy rontgenre kuld, stb. Mondom nem kell, nezze meg, keresztszalag. Honnan tudhatnam en azt? Mondom mert a masikban is elcsattant, es hiaba volt 15 eve, mai napig elenk az emlek, a fajdalom es a tunetek.

Nem erdekli, rontgen. Megyek vissza, jo, nem lat semmit, rairta a papirra, hogy nincs tores, menjen haza, pihenjen. :lol:

Aztan akkor felhivtam Abkarovicsot, hogy nezzen mar ra, jol gondolom-e. Bementem, megmozgatta, mondta, korrekt diagnozis :lol:
A rtg-nek egyetlen konzekvenciája van a keresztszalag szakadásnál, hogy van-e csontos kiszakadás vagy nincs. Amúgy meg fizikális és MR diagnózis.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 1., szerda 10:30

Nika91127 írta:
Ja. A gyulladás amúgy simán lehet valami felső-légúti infekció után is, mint migráló gyulladás - ez is elég gyakori. Meg a gyakori mikro-makro traumák se jók neki.

Tanulság, a madridom orvoshoz kell fordulni, mert bár csak kalapácsolni tud, de indulásnak megfelelő lehet :D És nem kell rá sokat várni, mint a HO-nál.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2023. március 1., szerda 10:27

Hát nem tudom, én most az orvosokkal vagyok. Sokan úgy mennek orvoshoz hogy már minden bajuk van, hetekkel-hónapokkal késve jelentkeznek hogy baj van, és azonnal makkegészségesen akarnak eljönni. Csodát az orvosok sem tudnak művelni, pláne elodázott komplex problémát csettintésre megoldani. Amúgy meg cigi, pia, olajos kaják, túl sok cukor, rendszertelen étrend, rendszertelen pihenés. Egy életen keresztül nem vigyázunk magunkra, aztán megjelenünk az orvosnál hogy mentsen meg a problémánktól. Halandóak vagyunk, el kell fogadni, ahogy öregszünk úgy robban le a szervezet, toldozni-foltozni lehet, aki nagyon odafigyel magára, annak akkor is jobbak az esélyei, amikor beüt a gebasz, de a végén úgyis a bank nyer. A legnagyobb része nem az orvoson múlik.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 10:22

Tjacks írta: Nika, az orvos helyzet is szar az esetek többségében, ez a tapasztalata az embereknek.

Ne vedd magadra, ez nem ellened szól, csak így látjuk,érezzük. Apám 4-5 éve elment munkahelyi alkalmasságira, ahol magasabb lett a vérnyomási eredménye az átlagosnál.

Beküldték a tarcsai kórházba pár napos megfigyelésre, majd doki elkezdte felírni neki a különböző gyógszereket.

Az eredmény az lett hogy pár hónap után egyre szarabbul érezte magát. Úgy hogy elötte semmi baja nem volt ( nincs elhízva, 100 kmes túrákat is letol minden évben, fut rendszeresen stb).

A lényeg hogy 3-4 orvost járt már meg és olyan mondatok hangzottak el mint : " Ezt a mennyiséget írták fel magának ? És rosszul érzi magát? Akkor próbáljuk meg felezni az adagot." Vagy : " Ilyet tulajdonképpen miért szed ? ".

Majd az egyéb tüneteire is felírtak gyógyszert :lol: Ott helyben tépte össze a picsába. Otthon magadon próbálgasd :-( 3-4 orvos, mind eltérő "szak"vélemény.

Regényt tudnék még írni csak erről az esetről, de gondolom mások is így vannak ezzel.
Ja, hát a belgyógyászok és a "na melyik gyógyszert adjuk" dolog.
Alapvetően nincs 2 egyforma magasvérnyomásos sem. Mindenki más a "receptor-sűrűsége és érzékenysége" az egyes gyógyszerekre. Így míg lehet, hogy "A" hatóanyag leviszi Józsibácsi vérnyomását 160-ról 120-ra, addig Sanyi bácsiét meg se mozdítja.
Ez akkor lenne ideális, ha ezeket a receptorokat lehetne jól vizsgálni, és akkor tényleg "egyéni" kezelés lenne... De ez sci-fi.

Nika: a barom haziorvos, aztan barom tobbi. Nem tudok mit mondani ra.

Manualterapeuta mondta, hogy
egy vagy gyulladas, ahogy irod,
ketto, valami le van tapadva, ki kell mozgatni. Ennek megfeleloen csinalta is ezt acel mellkasomon,
harom trauma erte, akar el is mozdulhatott valami vagy utana lett gyulladas.

Aztan azota semmi baja, azota merek uj cipot venni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 1., szerda 10:20

hehetheoriginal írta: Most szuleim - igazi régimódi arcok, mire megtanultak a szamitogepet vagy a mobilt kezelni leolvadt az arcom parszor :lol: - mar ugy vannak vele, hogy ha barmi kell, akkor csakis privat, es kenytelenek erte fizetni.
Szoval viktor es a csipcsupcsapat eleri lassan a celjat.

R: nekem ahol a bordak osszeernek elol, ropogott heteken at, kollegam azt mondta ez a szívinfarktus elojele, ugyhogy kivartam , mi lesz a vege, vagy 1 vagy 0 :kalapos:
Jajajaja, na ezert kuldtek el engem is mindenfele szarral, hiaba mondtam, hogy 20 kg landolt paros terddel a mellkasomon :lol:

Nika: a barom haziorvos, aztan barom tobbi. Nem tudok mit mondani ra.

Manualterapeuta mondta, hogy
egy vagy gyulladas, ahogy irod,
ketto, valami le van tapadva, ki kell mozgatni. Ennek megfeleloen csinalta is ezt acel mellkasomon,
harom trauma erte, akar el is mozdulhatott valami vagy utana lett gyulladas.

Aztan azota semmi baja, azota merek uj cipot venni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 10:12

hehetheoriginal írta: Most szuleim - igazi régimódi arcok, mire megtanultak a szamitogepet vagy a mobilt kezelni leolvadt az arcom parszor :lol: - mar ugy vannak vele, hogy ha barmi kell, akkor csakis privat, es kenytelenek erte fizetni.

R: nekem ahol a bordak osszeernek elol, ropogott heteken at, kollegam azt mondta ez a szívinfarktus elojele, ugyhogy kivartam , mi lesz a vege, vagy 1 vagy 0 :kalapos:

A bordaporcok gyulladása szokott ilyen okozni, jellemzően spontan múlik, vagy kis nonszteroiddal gyorsítható. Minden mozdulat fáj, a köhögés halál, aztán spontán, mintha elvágnák.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. március 1., szerda 10:10

Nika, az orvos helyzet is szar az esetek többségében, ez a tapasztalata az embereknek.

Ne vedd magadra, ez nem ellened szól, csak így látjuk,érezzük. Apám 4-5 éve elment munkahelyi alkalmasságira, ahol magasabb lett a vérnyomási eredménye az átlagosnál.

Beküldték a tarcsai kórházba pár napos megfigyelésre, majd doki elkezdte felírni neki a különböző gyógszereket.

Az eredmény az lett hogy pár hónap után egyre szarabbul érezte magát. Úgy hogy elötte semmi baja nem volt ( nincs elhízva, 100 kmes túrákat is letol minden évben, fut rendszeresen stb).

A lényeg hogy 3-4 orvost járt már meg és olyan mondatok hangzottak el mint : " Ezt a mennyiséget írták fel magának ? És rosszul érzi magát? Akkor próbáljuk meg felezni az adagot." Vagy : " Ilyet tulajdonképpen miért szed ? ".

Majd az egyéb tüneteire is felírtak gyógyszert :lol: Ott helyben tépte össze a picsába. Otthon magadon próbálgasd :-( 3-4 orvos, mind eltérő "szak"vélemény.

Regényt tudnék még írni csak erről az esetről, de gondolom mások is így vannak ezzel.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. március 1., szerda 10:07

Szerintem az a gond, hogy a haziorvos a leggyengebb lanczem a rendszerben, altalaban neki annyi celja van hogy beszedje az oregasszonyoktol a zsebpenzt. Innentol meg kb meg van love az ember, mivel mindent csak rajta keresztul lehet intezni.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 10:05

Most szuleim - igazi régimódi arcok, mire megtanultak a szamitogepet vagy a mobilt kezelni leolvadt az arcom parszor :lol: - mar ugy vannak vele, hogy ha barmi kell, akkor csakis privat, es kenytelenek erte fizetni.

thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 10:00

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta:
2. a), b) mindketto igaz, nem tudok vitatkozni vele

nekem csak az a bajom, hogy van egy sor vizsgalat, es ahany orvos, annyi kulonbozo dolgot mond ra. ez nekem arra utal, hogy kepzetlen, buta, figyelmetlen, nemtorodom, es ezek kombinacioja.
Nagyon adom.

Nekem faj a mellkasom, egy pontban minden alkalommal roppant egyet, utana jo volt, addig kihuzni sem tudtam magam.
Elkuldtek a belgyogyaszattol a tukrozesen at a kardiologiaig, befosattak rendesen. Repjegy helyett koporsokat kezdtem nezni inkabb. Nem irom le mennyire kellemes vizsgalatok voltak, es nem ertettek meg, hogy ez inkabb fizikalis eredetu.

Igy vegul elmentem a manualterapeutamhoz, aki megoldotta egy alkalom utan. Mert o vegre felfogta, hogy biztos nem tett jot, amikor a gyerek az agyrol varatlanul paros a mellkasomra ugrott.
Ki az a barom, aki egy traumás előzménnyel belgyógyászatra küld? Ha mozgásszervi panasz van és volt "trauma", akkor primeren traumatológia, ha nincs semmi rhematológia.
Belgyógyászatra max. akkor kell mellkasi panaszost küldeni, ha fullad, szúr a mellkasa, ilyenek. De előtte a HO lőhetne egy EKG-t (kb 2 perc felszereléssel), hogy azon lát-e valami eltérést.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 9:57

hehetheoriginal írta:
Sima tűvel ideget "szétbaszni" nem lehet, főleg a kézfejben, ahhoz többszöri szúrás-turkálás kellhet.
pontosan.
Mennyire kell tehetsegtelennek (hogy hogy jutott tul a vizsgakon, az megint mas kerdes) , hogy ne talald meg az eret? De nemhogy nem talalod, hanem random agyonszurkalod inkabb, hatha jo lesz?
Ez nagynenemnel.
Labor kiértékelése után mi volt amit nem csináltak meg?
Milyen szakma volt ez?
A minden oké és a pár hónapos meghalás nem fér össze . Bármilyen képalkotó esetleg?
nagypapamnal tortent, sok eve mar, nem emlekszem a részletekre. De gondolom mindenfele modon megvizsgálták. Aztan a doki mondta, hogy minden fasza, par het es mehet szaladgalni semmi baj nincs. E mondat kozben epp csuszott be a zsebebe a boritek. Mert mashogy nem kezelte volna.
Mikor elhunyt, volt egy masik orvos a temetesen, elmondtuk mi volt, aki barati alapon belenezett a papirokba, es azt mondta, hogy gyogyithato lett volna.
Most akkor kinek higgyen az ember, melyik a sarlatan/hozzanemerto?
Sajnálom hehito.
Ez az utólag okoskodás, hát. A pontos betegséget nem tudom. De fura, hogy anno semmit nem találtak, utólag meg valaki "megmondja a frankót". Akkor anno amikor hazaengedték, ez az ismerős miért nem nézett rá a papírjaira? Ennyiböl az ő felelőssége is. Főleg, mert utólag okos csak.
A nővér dolog: sajnos a képzés szar. Aki el is végzi, az meg nem fog az állami eüben dolgozni, mert 4 ember munkáját kell(ene végezni). Maradnak a "régi bútordarabok", pár lelkiismeretes ügyes, és sok "másnak nem vagyok jó". Szomorú a nővérhelyzet, de ez csak szarabb lesz - én így látom.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 1., szerda 9:56

hehetheoriginal írta:
Tjacks írta:

1. Sajnálom az öregedet.

2. Ez egy jó ismerős doki lehetett, mert :

a: Utólag kurva könnyű ilyenekkel dobálózni.

b: Még ha igaza is van, nyilván felbaszom a gyászoló család agyát egy ilyen mondattal.

nekem csak az a bajom, hogy van egy sor vizsgalat, es ahany orvos, annyi kulonbozo dolgot mond ra. ez nekem arra utal, hogy kepzetlen, buta, figyelmetlen, nemtorodom, es ezek kombinacioja.
Nagyon adom.

Nekem faj a mellkasom, egy pontban minden alkalommal roppant egyet, utana jo volt, addig kihuzni sem tudtam magam.
Elkuldtek a belgyogyaszattol a tukrozesen at a kardiologiaig, befosattak rendesen. Repjegy helyett koporsokat kezdtem nezni inkabb. Nem irom le mennyire kellemes vizsgalatok voltak, es nem ertettek meg, hogy ez inkabb fizikalis eredetu.

Igy vegul elmentem a manualterapeutamhoz, aki megoldotta egy alkalom utan. Mert o vegre felfogta, hogy biztos nem tett jot, amikor a gyerek az agyrol varatlanul paros labbal a mellkasomra ugrott.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 9:49

Tjacks írta:
hehetheoriginal írta:
Mikor elhunyt, volt egy masik orvos a temetesen, elmondtuk mi volt, aki barati alapon belenezett a papirokba, es azt mondta, hogy gyogyithato lett volna.

1. Sajnálom az öregedet.

b: Még ha igaza is van, nyilván felbaszom a gyászoló család agyát egy ilyen mondattal.

thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. március 1., szerda 9:45

hehetheoriginal írta:

1. Sajnálom az öregedet.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 9:41

Sima tűvel ideget "szétbaszni" nem lehet, főleg a kézfejben, ahhoz többszöri szúrás-turkálás kellhet.
pontosan.
Mennyire kell tehetsegtelennek (hogy hogy jutott tul a vizsgakon, az megint mas kerdes) , hogy ne talald meg az eret? De nemhogy nem talalod, hanem random agyonszurkalod inkabb, hatha jo lesz?
Ez nagynenemnel.
Labor kiértékelése után mi volt amit nem csináltak meg?
Milyen szakma volt ez?
A minden oké és a pár hónapos meghalás nem fér össze . Bármilyen képalkotó esetleg?
nagypapamnal tortent, sok eve mar, nem emlekszem a részletekre. De gondolom mindenfele modon megvizsgálták. Aztan a doki mondta, hogy minden fasza, par het es mehet szaladgalni semmi baj nincs. E mondat kozben epp csuszott be a zsebebe a boritek. Mert mashogy nem kezelte volna.
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 9:31

'shutterisland írta:
faszfej hozzátartozók
legszebb, mikor fenyegetik az orvost, meg felsorakoznak elotte 8-an, hogy ha nem menti meg a hozzatartozot, akkor kinyirjak, elatkozzak.

mondjuk ez lehet nem altalanos dolog, de en 2 ilyet ateltem, egyet szemelyesen lattam, mikor agydaganatos kissracert kuzdottek, egyet meg hallomasbol, mikor a kiskolyok kiszaladt egy kocsi ele es nem csak az ot elutonek a hazanal, de az helyi orvosenal is felalltak a bejarora a ladak.

na jo, mondjuk ez egy adott tarsadalmi reteg ( :mrgreen: ) es lehet ott sem mindennapi, de ezekkel is szembesulnek.
Bárki hozzátartozói ilyenek.
Nehogy haza merjük adni, mit kezdenének vele? Azért küldték be,hogy bent tartsuk. Maguknak az a dolguk, hogy befektessék, ha mi nem akarjuk! És társai.

Vissza: