hehetheoriginal írta:
Persze nem lehet mindent meggyogyitani, ne nezzuk egymast hulyenek, meg ovodasnak, ezzel mindenki tisztaban van.
Csak mikor az ember bekerul a korhazba sima rutinvizsgalatra, aztan a nover balfaszsaga miatt vermergezest kap, vagy egy sima tű beszurasaval szetbasszak az idegeket a kezfejben, es utana soha tobbe nem tudja rendesen hasznalni a kezet, azt nem gondolnam, hogy a paciens hibaja, hogy akkor minek ment oda...
Vagy hogy elmondja a doki a laboreredmenyek kiertekelese utan, hogy abszolut semmi baj, minden oke, aztan ra par honapra epikus fajdalmak kozt hal meg az illető es utana masik orvos "szakvelemenye" szerint mutheto, megmentheto lett volna a helyzet, de azert mind elfogadta a boritekot szemrebbenes nelkul.
Mind megtortent pelda, ismerosi korben, nem en talaltam ki.
Gondolom masoknak is vannak hasonlo tortenetei, nem vagyok egyedul.
Labor kiértékelése után mi volt amit nem csináltak meg?
Milyen szakma volt ez?
A minden oké és a pár hónapos meghalás nem fér össze . Bármilyen képalkotó esetleg?
Utólagosan mindenki könnyen mondja, hogy "megmenthető" lett volna. Aztán egy párhuzamos univerzumban meg a műtétbe halt volna bele.
A nővér balfaszága miatt szepszis? Milyen esetben? Mi történt?
Sima tűvel ideget "szétbaszni" nem lehet, főleg a kézfejben, ahhoz többszöri szúrás-turkálás kellhet. De ez akkor megint csak nem orvosi hiba.
Nem védek én senkit, de ezek is példák, meg vannak ellenpéldák. De amíg egy asztalos mondhatja, hogy várj 1,5 évet, egy orvosi ellátásra nem lehet ezt megtenni.
Alapból ha a primer prevenció jobb lenne, meg a magyarság se lenne ennyire önpusztító, nem lenne minden eü ellátás túlterhelt.