ANDS írta:
h3x0r írta:
A savanyu kaposzta ilyenkor az egyik kedvencem (mondjuk piacon is nehez kifogni olyat, aki nem csak beledobja a vegyszert, hanem a hagyomanyos modszer szerint savanyitja). Nyaron egyik ismerostol vettem 10 kg aprobb uborkat, barmikor kell, csak eloveszek egy uveggel. December elejen vettem tormat, lereszeltem, 6 darab 720-as uveggel lett, kb a fele mar elfogyott. Ceklat is lehet most kapni. Fagyasztott zoldsegekbol is vannak finomak, a kedvencem egy dobozos (repa, borso, kukorica, karfiol), hal melle jol megy.
Köszönöm a tippeket.
Hetente 2 kg káposztat megeszünk 3- an, csak kell mellé alma, banan, mandarin, citrom, meg uborka, paprika is.
A zöldségek finomak, csak pl. a céklába tesznek cukrot, a kaposzta is akkor finom, ha egy helyen veszem, mert ők nem pakoljak tele vegyszerrel. Torma, cékla, gyömbér nyersen jó, ne pakolják tele cukorral, mert nem cukrot akarok enni.
Szomszédtól én is kaptam uborkát, spenótot, meg vettünk tőlük krumplit, diót, de nagyon nehéz normális élelmiszereket beszerezni.
Ebbe már beleástam magam, nagyon sok betegséget meg lehet a testre szabott táplálkozással előzni, de
sokmmunkat igényel, sok pénz, és sok utánajarás.
Te nagymamáink módszerével elkészíted, elteszed, ha jól látom.
A mélyfagyasztás során viszont sok tápanyag, enzimek tönkremennek, amikor pl. pasztőrözik, szóval a bevásárlás elég nagy kihívás.
GAkorlatilag csak a termelőtől közvetlenül lehet normális zöldséget venni.