Egy idoben ez rendszeres volt, altalaban ilyenek utan jottek a legjobb meccseink.ikarus93 írta: Hajnal 2kor tüzijátékoztak a szálloda mellett, ahol a Madridi játékosok aludtak.
Mennyire élettellenek kell valakinek lennie, hogy ilyet csináljon..

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. február 21., kedd 14:11
Egy idoben ez rendszeres volt, altalaban ilyenek utan jottek a legjobb meccseink.ikarus93 írta: Hajnal 2kor tüzijátékoztak a szálloda mellett, ahol a Madridi játékosok aludtak.
Mennyire élettellenek kell valakinek lennie, hogy ilyet csináljon..
HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2023. február 21., kedd 13:27
HozzászólásSzerző: istimester » 2023. február 21., kedd 13:10
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. február 21., kedd 12:58
HozzászólásSzerző: Kercsó » 2023. február 21., kedd 12:35
+1Buitre
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. február 21., kedd 11:12
Igazad van, most néztem meg jobban.Buitre írta:elhiszem, hogy az volt a szándék, de mint mondtam az állampolgárság és a nemzetiség a mi értelmezésünkben nem ugyanaz. Márpedig a cikkben nemzetiség van, a román állampolgárságú meg nehézkes, simán "romániai" szerencsésebb lett volna.Halfkey írta: Pont erről van itt is szó, a cikk állampolgárságként használta.
HozzászólásSzerző: Buitre » 2023. február 21., kedd 11:10
elhiszem, hogy az volt a szándék, de mint mondtam az állampolgárság és a nemzetiség a mi értelmezésünkben nem ugyanaz. Márpedig a cikkben nemzetiség van, a román állampolgárságú meg nehézkes, simán "romániai" szerencsésebb lett volna.Halfkey írta: Pont erről van itt is szó, a cikk állampolgárságként használta.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. február 21., kedd 10:48
Pont ugyanígy van magyarul is, ugyanúgy jelenthet a német, francia, román stb. állampolgárságot mint nemzetiséget. Pont erről van itt is szó, a cikk állampolgárságként használta.Bár az angol Romanian kifejezés amúgy is egyszerre jelenthet románt (etnikum) és romániait (állampolgárság, vagy nemzetiség ahogy Romániában használják).
HozzászólásSzerző: Buitre » 2023. február 21., kedd 10:41
nem csak erre a hsz-re válaszolok, hanem erre az egész mizériára. Jómagam is romániai magyar vagyok. Aki nem érzi azt, hogy mi a különbség a román és a romániai magyar között, csak sajnálni tudom. Csak szólok, hogy román (állampolgár) és román (nemzetiségű) között a mi szempontunkból márpedig különbség van. Ugyanez a mindentegykalapalá románozás folyik Romániában is, vmikor bevezették francia példára a nemzetállamot, onnantól kezdve hivatalosan mindenki román nemzetiségű. Romániában a magyar, szász stb. maximum etnikum. Lehet, hogy az anyaországiaknak az identitásmegtartás problémája lófüttyöt sem jelent, mert alapból megadatik és senki sem próbálja elvenni (bár sokszor a másfajta, nem nemzeti jellegű kisebbségi identitás problémáját azok is másképpen közelítik meg, akik számára a nemzeti identitás kérdése elmaradott, középkori, haszontalan sallang). És a magyar nemzeti identitás (höhö, Romániában nem is lehet magyar nemzeti identitás mert a román nemzet tagjai kellene legyünk...) nem melldöngetésben meg trianonozásban meg árpádsávoslobogózásban merül ki. Akinek mindegy, hogy a romániai magyarok vagy más nemzeti kisebbség használhatják-e vagy sem azokat az eszközöket, amik a nyelvhasználathoz, a kulturális értékek és hagyományok megtartásához (azaz a valós identitásmegtartáshoz) szükségesek, azokat ismét csak sajnálni tudom. Ha valakinek mindez azért mindegy, mert azóóórbán akkor az nálam egyenesen szánalmas kategória. Úgyhogy csak szólok, hogy pld. Romániában az ottani magyarok lerománozása (pld. ottani sajtóban) minimum nemtörődömség, másszor tudatos elnyomás. Minden nemzeti kisebbség, főként a magyar, szálka Románia szemében, nem illik bele sehogyan az ősromán nemzetállam ideológiába. Egyik eszközük a tagadás, a szőnyegaláseprés. Román és pont. Amikor románoztok, őket támogatjátok.___Samy___ írta: Romaniaban szuletett, roman allampolgar. Senki nem irta azt, hogy szoros talpu roman, nem ertem miert kell ezt a szot egybol negativan kezelni, mikozben csak magat a tenyt irja le.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. február 21., kedd 10:21
HozzászólásSzerző: ekissm » 2023. február 21., kedd 10:17
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. február 21., kedd 10:13
Alapvetoen egyetertek, de varjuk meg, amig kiejtjuk oket, hogy utana mit fog mondanitubatibi írta: Egyébként ezután a nyilatkozat után a Carlo utáni időszakra simán elnézném a padon.![]()
HozzászólásSzerző: tubatibi » 2023. február 21., kedd 9:40
HozzászólásSzerző: tubatibi » 2023. február 21., kedd 7:17
HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2023. február 21., kedd 3:40
A pool elég fos de erre sztem felszívják magukat és nekünk esnek amit ha okosak vagyunk egy jó kis Carlo féle Catenaccioval simán megfuthatunk.Pad'em írta: Na mi lesz holnap pupákok Virgil pucsít megint vagy Szalá végre bosszút áll? Rohadtul nem tudom elkepzelni se, hogy mi lesz. Ez a Liverpool nagyon cefet, de mi se vagyunk egy matyó hímzés. Szerintem pont ezért ismét valami instant klasszikus, 3-4 ide![]()
HozzászólásSzerző: illgner » 2023. február 20., hétfő 22:27
Ezzel az a gond, hogy ha te egy székelyt lerománoznál, vagy akár Kovács Istvánt, nem valószínű, hogy ezt jónéven venné, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Nehogy már ők tehessenek arról, hogy jó 100 évvel ezelőtt színmagyar területeket átcsatoltak egy Románia nevű államhoz.hehetheoriginal írta:nem dolgozta még fel a 100 eve törtenteket.
én ertem, de akkor pl barack obama se amerikai, es karim benzema se francia.![]()
enegedjuk már el ezt könyörgöm, hány generációnak kell még kihalnia ehhez?
mondom mindezt ugy, hogy rühellem a kurva románokat, kb 9/10 akivel eletemben talalkoztam, egy utolsó kutya.
HozzászólásSzerző: illgner » 2023. február 20., hétfő 22:24
Inkább motiváló, hogy csak 100 %-os teljesítménnyel van esélyük. Az edzőnek pont az a feladata, hogy a maximumot hozza ki a csapatából.Yazid írta:Nem tudom hogy szokott nyilatkozni, de a saját játékosai szempontjából ez elég gáz volt.Realista24 írta: Jürgen Klopp: “We need to play 2 super games. If you don’t play at your best, you don’t have a chance. If Real Madrid don’t play at their best, they still have a chance. That’s the difference.”
“Some of their players have won the competition five times. They will probably think they own it, but we will give it a try."
Korrekt.
HozzászólásSzerző: Pad'em » 2023. február 20., hétfő 22:15
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2023. február 20., hétfő 18:50
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. február 20., hétfő 17:16
Ertem a felhaborodasodat, de reszlet az Uefa honlapjarol:MorataMartin írta:Az hogy egy magyar oldalon (madridom.hu és a facebookja) lerománozunk egy olyan embert, aki magyar. Semmi politikát nem akarok belevinni, csak sokaknak szúrja a szemét, ha egy erdélyi magyart lerománozunk. De akkor konkrétan:
"Ez lesz a második olyan találkozó, amikor a román nemzetiségű (HELYETTE: a romániai, a nagykárolyi származású stb...) játékvezető fújja a sípot egy Real Madrid mérkőzésen.
Kovács István vezeti a kedd esti, Liverpool – Real Madrid Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzését. Eddig egyetlen madridi mérkőzést vezetett korábban, a tavalyi BL elődöntőt, a Manchester City ellen, amely 4-3-ra végződött.
A facebokon meg ez van:
"Román játékvezetője lesz a holnapi mérkőzésnek."
Bár Kovács István Romániában született az ismert történelmi okok miatt, https://www.nemzetisport.hu/minden_mas_ ... ol-2741861
Jelenlévő fórumozók: 21 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem