lettherightonein92 írta:
Másrészt Laportához ennek semmi köze.
The previous Barcelona board of directors affirms that this contract was inherited from 2009 (Laporta’s early day)
lettherightonein92 írta:
Én még esélyesebbnek tartom, hogy nem (max összeférhetetlenség, de az azért nem egy brutális dolog), de tételezzük fel, hogy igen, és tényleg konkrétan fizettünk a bíróknak, abban az értelemben, ami ugye a vád.
De nem az a vad, hogy a Barcelona meccsek elott Bartomeu kivett az ATM-bol x ezer eurot es odaadta a biroknak.
Hanem a biroi testulet elnokhelyettesenek cegevel kotottek egy szerzodest. Es meg azt is el tudom kepzelni, hogy a latszat kedveert kaptak cserebe egy latszat szolgaltatast (igencsak tularazottan). Viszont ez olyan szintu osszeferhetetlenseg, hogy idaig buzlik.
Egy spanyol biro fizetese akkoriban evi 160 ezer euro volt + meccsenkent 3500. Ezt par eve 50%-al megemeltek, jelenleg 250 ezer a fix + meccsenkent 6000-6500 (a partjelzoknel ez 70 ezer fix + 3000/meccs, a VAR szobaban uloknek 85 ezer fix + 3500/meccs) Azt nem tudom, hogy ez netto vagy brutto, amiket olvastam, onnan nem derult ki egyertelmuen. Viszont a spanyol birok a legjobban keresok az osszes top bajnoksag kozul. (hisz a minoseget meg kell fizetni

)
Nyilvan en se ugy gondolom, hogy Negreira kivette a penzt, a felet megtartotta, a masik felet meg bizonyos birok kozott elosztotta. De boven eleg az, ha a fia, aki jatekos kepzeseket is tartott, emlekeztette oket, hogy nem kene a Barcanak rossz iteleteket hozni. Mert azert ha te biro vagy, tudnak neked artani. Meg csak nem is feltuno az, ha eleinte nem kapsz nagy rangadokat, nem jelolnek a nemzetkozi meccsekre, ritkabban vezetsz mar bajnoki meccseket is, jonnek a feltorekvo fiatal birok, te visszaszorulsz a masod osztalyba, ahol joval kevesebb a fizu, stb. Nyilvan ne a focistak millios fizetesehez nezzuk, de egy atlag spanyol fizetesnek ez a sokszorosa.