OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2023. február 11., szombat 22:38

Nika91127 írta: Na fiukák, robog tovább a "Nagy házalakítás"!

Mi a tapasztalat a "fénycsatornákkal"? A lépcsőházunkba úgy lehetne természetes fény vinni, mert a ferde falunk "vakon" megy a tűzfalra, nem szerelhető rá tetőablak.
Ma volt kint a generálkivitelező, meg a csapata...Elég impozáns volt az összeszokottságuk.
Rakogatom is a diszkont kötvényekbe a pénzem, amíg el nem kezdjük költeni a pénzt.
Nem fogod megbanni :) fenycsatorna nagyon klassz dolog.
:goat:

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2023. február 11., szombat 21:54

Két kollégám is rakatott fénycsatornát, mikor építkeztek.
Mindketten a ház közepén lévő belső közlekedőbe csináltatták.

Elképesztően jó, konkrétan mintha ablak mellett állnál, a villanykapcsoló csak dísznek van nappalra.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. február 11., szombat 21:02

Én azért megnézném egy referencia ingatlanban.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. február 11., szombat 20:49

Halfkey írta: Irodaházban láttam ilyet a hanyatló nyugaton, nagyon nagyon jó volt, nappali fény egy ablak nélküli helyiségben.

Hogy nálunk meg tudják-e oldani kivitelezōk azt nemtudom, de maga a koncepció mūködik.
Akik nekem csinálják, megtudják. Már nem egyszer csináltak ilyet. A kivitelező ötlete volt konkrétan.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. február 11., szombat 19:32

Irodaházban láttam ilyet a hanyatló nyugaton, nagyon nagyon jó volt, nappali fény egy ablak nélküli helyiségben.

Hogy nálunk meg tudják-e oldani kivitelezōk azt nemtudom, de maga a koncepció mūködik.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. február 11., szombat 18:23

Na fiukák, robog tovább a "Nagy házalakítás"!

Mi a tapasztalat a "fénycsatornákkal"? A lépcsőházunkba úgy lehetne természetes fény vinni, mert a ferde falunk "vakon" megy a tűzfalra, nem szerelhető rá tetőablak.
Ma volt kint a generálkivitelező, meg a csapata...Elég impozáns volt az összeszokottságuk.
Rakogatom is a diszkont kötvényekbe a pénzem, amíg el nem kezdjük költeni a pénzt.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. február 11., szombat 8:48

'shutterisland írta: nekem meg felnyitotta a szemem, mikor a 4 fal kozott dekkoltam, hogy mennyire keves elmenyt es oromet okozok magamnak ahhoz kepest, hogy masok total hedonista es mindenbe beleszarok mert nincsen holnap elven elnek nalam kisebb jovedelembol is.
En pl. introvertalt emberkent ugy eltem meg a covid altal okozott bezartsagot, mintha semmi sem tortent volna, sot elkezdhettem itthonrol dolgozni, nem kellett vegre bejarnom baszom munkahelyre baszom tomegkozlekedessel (pont jokor, amikor a gyerek par honapos volt). Szoval nekem peldaul pozitiv volt az egesz. Az otthonunk ugy van kialakitva, hogy ide bezarva tokeletesen jol erezzuk magunkat. Ez is volt a cel. Mondjuk nekem peldaul nem celom az elmenyek halmozasa, meg az utazgatas mar jo reg ota. En egy szobaba bezarva is ellenek heteket :)

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. február 10., péntek 18:20

Élményeket meg lehet ingyen is szerezni, jókat sétálni, kirándulni, játszani a gyerekekkel és az unokákkal, jókat beszélgetni. Lehet. Nem mindig és nem mindenkinek sikerül.
egy bizonyos szintig igen, de neha azert strandra is elmegy az ember, nem csak teleengedi a kadat hideg vizzel, elmegy etterembe otthon fozes helyett, megnez egy filmet moziban a netflix elott dogles helyett.
persze ezek olcso peldak, de gondolom maga az elv atjon.
vannak az alap oromok az eletben es van az extra.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. február 10., péntek 16:21

nalam a covid ota fordult at inkabb ez az "elek a manak" dolog.
persze elotte is koltottem vagy utaztam, de azota anelkul teszem, hogy bunosnek ereznem magam.

erdekes, mert ugyanez a pandemia inkabb arra tanitotta a tobbseget, hogy sporoljon a jovoben, nekem meg felnyitotta a szemem, mikor a 4 fal kozott dekkoltam, hogy mennyire keves elmenyt es oromet okozok magamnak ahhoz kepest, hogy masok total hedonista es mindenbe beleszarok mert nincsen holnap elven elnek nalam kisebb jovedelembol is.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. február 10., péntek 16:16

nokedli írta:
cart írta: Nem atlagos jelenseg, de tobb ember szamara lenne elerheto dolog mint gondolnad ha normalisan osztana be a kiadasait. Lehet neked is vannak ilyenek a kornyezetedben csak nem tudsz rola.
Jelen. Nem tudtam volna hitel nélkül sosem lakást venni,de pár millával kevesebb is elég lett volna,ha jobban a fogamhoz verem a garast. Megmondom őszintén,nekem az nem pálya. Nem iszom alkoholt,nem dohányzom és nem járok bulikba. Nincs armani cuccom,se bmw alattam. Megtehetném,hogy a pulykamellsonka helyett parizert eszek,mert 30%-kal olcsóbb,de úgy vagyok vele,hogy akkor miért is élek? Nem szeretném,hogy végigtolok 40-60-80 évet melóval,spórolgatva,hogy 60 évesen legyen egy házam,cserébe életem meg nem volt. Nem pazarolok,de nem nézem melyik sajt az akciós,hanem hogy melyik a finom. Tudnék húzni picit a nadrágszíjon,de nem éri meg nekem. Rosszul gondolkodom? Lehet. A végén megmondom annak,aki ott lesz.
Kiegeszitenem a lakhatassal, mert ott eleg durva szoras tud lenni a 0 Ft havi kiadas es a tobb szazezer kozott. Felre lehet tenni havonta 3-400 ezret, ha a szulokkel el az ember, vagy egy peneszes lyukban, csak nem kell csodalkozni, hogy egyedul fog megoregedni. Ugyanigy allhat az utcan az auto, csak nem kell csodalkozni, ha 3 ev alatt szetrohad a kasztni es mehet a vastelepre. Van az a pont, amikor a normalis elethez egyszeruen kolteni kell a penzt es nem fillertszabni.
En is igyekszem megfogni a penzt, ahol lehet, de az eletkorulmenyeimen nem fogok lejjebb adni. Nem azert dolgozok es kepzem magamat naprol napra, hogy ugy eljek, amilyen szegenysegben felneveltek a szuleim. Inkabb vallalok tobbet, tanulok es munkahelyet valtok, mert a vagyonszerzesre meg mindig inkabb a tobb bevetel a megoldas.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. február 10., péntek 14:35

Süti írta:
cart írta:
De senki nem mondta azt hogy parizeren kell elni 40 evig. Hanem ha valaki vagyont szeretne epiteni, akkor eloszor le kell mondania az evi 2-3 kulfoldi nyaralasrol, meg minden evben nem veheti meg a legujabb telefont.

Tök felesleges ilyenen matekozni. Akinek akár egy kis garzont tettek a segge alá a szülei, az az éves 2-3 külföldi nyaralással is tud haladni, akinek meg úgy dobta a kocka, az parizeren élve se fog vagyont építeni. Annyiféle életút van, hogy ezek a nagy igazságok nem érnek semmit.
Ezt olvastam a héten a témában, szerintem roppant érdekes:
https://kiszamolo.hu/miert-nem-megy/

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. február 10., péntek 14:18

cart írta:
De senki nem mondta azt hogy parizeren kell elni 40 evig. Hanem ha valaki vagyont szeretne epiteni, akkor eloszor le kell mondania az evi 2-3 kulfoldi nyaralasrol, meg minden evben nem veheti meg a legujabb telefont.

Tök felesleges ilyenen matekozni. Akinek akár egy kis garzont tettek a segge alá a szülei, az az éves 2-3 külföldi nyaralással is tud haladni, akinek meg úgy dobta a kocka, az parizeren élve se fog vagyont építeni. Annyiféle életút van, hogy ezek a nagy igazságok nem érnek semmit.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. február 10., péntek 12:27

nokedli írta: Megtehetném,hogy a pulykamellsonka helyett parizert eszek,mert 30%-kal olcsóbb,de úgy vagyok vele,hogy akkor miért is élek? N

CS0ki írta: Ezek a szubjektív benyomások, meg haveri tapasztalatok nem annyira mérvadóak egy ilyen témában.
Ez igaz, itthon szabad ingatlan piac a 90-es evektol kezdve letezik egyaltalan.
Kulfoldon jellemzo a tobb 100 evre visszanyulo, generaciokon ativelo vagyonepites, valamint mar gyerek korban penzugyileg tudatos eletvitelre nevelik az embert, ami szinten nem jellemzo itthon.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2023. február 10., péntek 12:17

hehetheoriginal írta:
cart írta:

Nem egy csaladot ismerek itthon, aki normal munkabol elnek, és amig alacsonyan voltak a hitel kamatok 2-3-4 lakast is bevasarolt maganak kiadasra vagy a gyerekeinek. Ezt kulfoldon nehezebben teszi meg egy atlag ember.
Pont errol beszeltem, hogy az ingatlanok nyugatra nagysagrendekkel kerulnek tobbe a fizetesukhoz kepest.
Tobb generacio felhalmozott javai utan lesz csaladi haz, nyaralo, stb, es ha ez megvan, akkor talan tudnak hitelre venni a gyereknek valamit, ha felnott lesz.
De a nagyvarosokban rengeteg fiatal es fiatal csalad bérel, jol keresnek, de nincs mindenkinek 2000 euroja torlesztore.
Ezek a szubjektív benyomások, meg haveri tapasztalatok nem annyira mérvadóak egy ilyen témában. Nyilván a hivatalos adatokban is vannak pontatlanság, ma szempontú megközelítések, nehebb összehasonlítások (pl átlagbér vagy médián, ingatlan piac milyen fejlettségi szinten van, elérhető hitelek milyenek, stb.), de altalanossagban jelen állapotban nem látszódik nagy különbség a lakáshoz való jutás nehézségében itthon és nyugaton.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. február 10., péntek 11:19

nokedli írta:
cart írta: Nem atlagos jelenseg, de tobb ember szamara lenne elerheto dolog mint gondolnad ha normalisan osztana be a kiadasait. Lehet neked is vannak ilyenek a kornyezetedben csak nem tudsz rola.
Jelen. Nem tudtam volna hitel nélkül sosem lakást venni,de pár millával kevesebb is elég lett volna,ha jobban a fogamhoz verem a garast. Megmondom őszintén,nekem az nem pálya. Nem iszom alkoholt,nem dohányzom és nem járok bulikba. Nincs armani cuccom,se bmw alattam. Megtehetném,hogy a pulykamellsonka helyett parizert eszek,mert 30%-kal olcsóbb,de úgy vagyok vele,hogy akkor miért is élek? Nem szeretném,hogy végigtolok 40-60-80 évet melóval,spórolgatva,hogy 60 évesen legyen egy házam,cserébe életem meg nem volt. Nem pazarolok,de nem nézem melyik sajt az akciós,hanem hogy melyik a finom. Tudnék húzni picit a nadrágszíjon,de nem éri meg nekem. Rosszul gondolkodom? Lehet. A végén megmondom annak,aki ott lesz.
Ezzel egyet tudok érteni.
Nem kell agyatlankodni es kolteni, mintha nem lenne holnap, mert az nem egeszseges gondolkodas, de azert a mindennapokat is hadd elvezze mar az ember kicsit, ne 70 vagy hany ev szenvedes meg sporolas legyen mar.
Meg mire valok a gyerekek, ha nem arra, hogy ok is megteremtsék maguknak a dolgokat es visszaadjak a törődést a vegen, amikor mar a pottyantosig se tudsz egyedul elmenni :kalapos:
thereisonly1ronaldo

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2023. február 10., péntek 11:13

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. február 10., péntek 11:03

Remy írta: Dublin-i pubok, kajáldák jöhetnek ajánlásként. :mrgreen: Elsüllyesztjük a szigetlakókat. :mrgreen:

Temple Bar és társaik már felírva. Mainstreamen kívül, ha valakinek van tapasztalata, jöhetnek. Köszi. :D
Első körben szólok az ott élő ismerősöknek, hogy költözzenek vissza az öreg kontinensre. Utána majd adok tippet :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. február 10., péntek 10:18

De ez kulfoldre is igaz. En is ismerek atlag alkalmazottakat tobb ingatlannal, kulfoldon. Illetve itthon is, meg a masik vegletet is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. február 10., péntek 10:09

Nem atlagos jelenseg, de tobb ember szamara lenne elerheto dolog mint gondolnad ha normalisan osztana be a kiadasait. Lehet neked is vannak ilyenek a kornyezetedben csak nem tudsz rola.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. február 10., péntek 10:02

Realista24 írta:
cart írta:

Nem egy csaladot ismerek itthon, aki normal munkabol elnek, és amig alacsonyan voltak a hitel kamatok 2-3-4 lakast is bevasarolt maganak kiadasra vagy a gyerekeinek. Ezt kulfoldon nehezebben teszi meg egy atlag ember.
De akkor ok komoly tartalekokkal rendelkeztek, mivel 2-3-4 ingatlanhoz mar komoly onero szukseges, plusz a normal munka nem tudom mit takar, de ennyi ingatlanhoz es hitelhez nem elegendo a harom muszak folyamatos.
Ugy van. Nem atlagos jelenség
thereisonly1ronaldo

Vissza: